Reklama

Reklama

Černá hodina

  • USA The Darkest Hour (více)
Trailer 1

Američané Ben a Sean přiletí do Moskvy, aby zde prodali svůj software pro vytváření sociálních sítí. Po příchodu na jednání však zjistí, že je jejich švédský obchodní partner Skyler zradil. S Rusy už dohodu uzavřel a software jim prodal. Ben a Sean jdou večer na diskotéku, kde se seznámí s Američankou Natalií a její australskou kamarádkou Annou. V klubu najednou zhasnou světa a vypadne elektřina. Všichni vyjdou ven, aby zjistili, že z nebe padají kulatá světýlka a po dopadu mizí. Když se přivolaný policista chce obuškem světla dotknout, rozpadne se na prach. Všichni zpanikaří a začínají utíkat. Ben, Sean, Natalie, Anne a Skyler se schovávají sedm dní v jednom domě. Po sedmi dnech klidu vyjdou ven a zjistí že celé město je liduprázdné, všude jen samý popel a prach. Po útoku neviditelné mimozemské síly se schovají v obchodním centru. Sean zjistí, že žárovky a různé elektrické technologie dokážou útok mimozemšťanů odrazit. Dále zjistí, že za sklem je mimozemšťani nevidí. Všichni běží na americké velvyslanectví, ale to je v troskách. Najdou noviny, ve kterých se píše, že invaze zasáhla celý svět. Najdou také vysílačku, kde se neustále přehrává zpráva v ruštině. Skylera mimozemská síla zabije... (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (487)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vlastně naprostá prasárna každého černě hodnoceného hororu tady na ČSFD. Jen v tom rozdílu, že tenhle je zábavnej od začátku do konce a má, kupodivu, docela slušnou várku dobrých akčních scén a celkově efektů. Aneb jak zalevno, ale přesto kvalitně natočit béčkový až déčkový scénář a přesto potěšit diváka určitou kvalitou. ()

J*A*S*M odpad!

všechny recenze uživatele

Můj ty bože, nemyslel jsem si, že to někdy řeknu, ale zlatý Skyline ... Na Černé hodině je příšerné úplně všechno. Zapomínám na jakous takous technickou kvalitu, díky níž to film mohl dotáhnout až do kina, a uděluju nekompromisní odpad, protože takto zklamán, otráven a nasrán jsem nebyl už ani nepamatuju. Komentář raději jen takto krátký, protože kdybych tu měl napsat všechno, co si o filmu (a potažmo jeho případných spokojených divácích) myslím, přišla by mi zcela jistě hrstka rozhořčených zpráv, obviňujících mě z nerespektování odlišných názorů a vkusu. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne tak špatný film, jak se píše a říká. Zajímavý elektro-nápad, perfektní triky a povedené akční scény, atmosféra vylidněné Moskvy má taky něco do sebe a líbilo se mi, jak nečekaně umíraly jednotlivé postavy, o nichž jsem byl ještě chvíli před jejich zpopelněním přesvědčený, že vydrží minimálně do finále. Škoda jen, že namísto Emile Hirsche nedostal hlavní roli někdo o trochu sympatičtější (ano, já vím, že potřebovali "někoho jako La Beoufa", ale stejně). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V Rusku udeřila nejčernější hodina. Moskva čelí mimozemské invazi a spolu s ní také čtyři američtí turisté a spol. Elektrizující a záludně neviditelní návštěvníci z jiné planety mění všechno živé na prach. K našim hrdinům postupně přibývají, a zase ubývají další postavy, to podle toho, která z nich to v příští scéně smrtelně schytá, a působivý obraz vylidněné Moskvy věstí apokalypsu světových rozměrů. Dostal jsem přesně to, co jsem čekal. Hororové scifi, které od úvodních nápaditě kombinovaných rusko-amerických titulek, nabere poměrně strhující a napínavé obrátky a ještě si v závěru ponechá otevřená vrátka pro případné pokračování, jehož realizace je nepravděpodobná. Technické zpracování nijak nezůstáva pozadu ve srovnání se spektákly ze stejného ranku. Působivými úmrtími se nešetřilo a nebylo dvakrát jisté pořadí, která z hlavních postav v příští scéně zmizí. Nejvíc mě film bavil, když byla na place sličná Rachael Taylor a při ruce měla také kamarádku Olivii Thirlby, která se přece jen dožila víc. Obě křičely a poctivě dmuly hrudníky při život ohrožujících scénách. Emile Hirsch v hlavní roli byl dobrá volba a viděl jsem ho zase jednou v akčním snímku, kdy se tvářil vystrašeně i sympaticky a poté emzáky kosil moderní zbraní. Pro jedny je to stále ještě neokoukaný a talentovaný týpek neurčitého věku a pro druhé herec, jehož jméno si jen obtížně vybavují, ale už ho někdy někde viděli hrát. Z ostatních stojí za zmínku ještě dvě jména - Max Minghella a Joel Kinnaman - odvedli poctivý standard a v budoucnu se s nimi dá počítat. Chris Gorak jako režisér se ve svém druhém filmu předvedl v dobrém světle a jeho režijní provedení, povedený vizuál a další atributy beru jako pozitiva. Slabší naopak byly dialogy anebo slabá emoční křivka, kterou postavy projevovaly po umření jejich kamarádů. Neprojevovaly téměř nic. Film mně hodně rychle utekl a ničím se nezdržoval, a ani se v ničem nebabral, i za cenu vykrádání jiných (scifi) snímků. Jelo se převážně v akční rovině. Turisté, co se chystají do Moskvy by mohli být odrazeni potom, co tam jiné turisty potkalo, ale to už ostatně není problém tohoto filmu. Daleko větší záhadou pro mě zůstává, proč byl tady tak v hodnocení degradován, když já jsem viděl v podstatě špičkový a zábavný film. Zbytek diváků s ním zřejmě skutečně prožil černou hodinu, a tak je ho třeba dostat na světlo. 90% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Klasické béčko, kterému nelze upřít působivou atmosféru během počáteční fáze invaze. Jenže v okamžiku, kdy se ukazuje, že útočníci opět nejsou nic jiného než nudný x-tý klon vetřelců, že herecké výkony lepší nebudou a na scénu nakluše moskevských sedm statečných komiků, jde všechno do kytek. Škoda, kdyby příběh dokázal pracovat s invazí tak jako v prvních minutách, mohl se z toho vyklubat mnohem zajímavější kousek. Jenže to by chtělo scénáristy s nápady a schopností jejich šlechtění, nikoli obyčejné rutinéry. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (5)

  • Drobného technického zaváhání si lze všimnout v okamžiku, kdy se chlapecká dvojice ukrývá před mimozemským vetřelcem pod policejním automobilem a zanechává za sebou zaklapnutý kufr, který je během jejich útěku o několik okamžiků poté opětovně otevřený. (Conspi)
  • Natáčení začalo 18. července 2010 v Moskvě a probíhalo v té době nejdražším a nejluxusnějším ruském nákupním centru ГУМ (Главный универсальный магазин - Hlavní obchodní dům). (Dlee)
  • Ačkoliv byla skupina přeživších nucena přečkat celých pět dní zavřená ve skladišti a živořit ve skrovných podmínkách s nedostačující hygienou, na jejich vzhledu se to nijak nepodepsalo. Svědčí o tom stále stejně elegantní účesy s oděvy bez sebemenších známek sešlosti a opotřebení. (Conspi)

Související novinky

Wahlberg a spol. prchají z Afghánistánu

Wahlberg a spol. prchají z Afghánistánu

25.07.2012

Akční drama Lone Survivor není nový projekt, ale až teď se vyrýsoval konkrétněji. Peter Berg se po popcornové Bitevní lodi opět pustí do něčeho vážnějšího. Konkrétně to bude adaptace non-fiction… (více)

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

01.03.2012

Natáčení pod taktovkou brazilského bouchače Josého Padilhy začne už zanedlouho, takže bylo načase, aby nový RoboCop našel svého představitele. Nejdřív se operovalo se zvučnými jmény jako Michael… (více)

Mimozemšťané ovládli Kreml

Mimozemšťané ovládli Kreml

12.04.2010

My ve východním bloku to víme už celá desetiletí, západní publikum to brzy zjistí také. Emzákům totiž konečně došlo, že Spojené státy nejsou pupkem světa. Loni přistáli v Jižní Africe, brzy zaútočí… (více)

Reklama

Reklama