Rizzoli & Isles (TV seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, 2010, 45 min
James S. LevineHrají:
Sasha Alexander, Angie Harmon, Lorraine Bracco, Bruce McGill, Tom Bower, Jordan Bridges, Scottie Thompson, Missi Pyle, Marisa Ramirez, Warren Kole, Crystal Reed, Jayson Blair, Charleene Closshey, Chazz Palminteri, Kathleen M. Darcy, Brenda Koo, Brian Hallisay, Chris Coy, Jennifer Holland, Allison Dunbar, William O'LearyPlakáty
Rizzoli & Isles je kriminální seriál z prostředí bostonského oddělení vražd. Hlavními postavami jsou detektiv Jane Rizzoli a soudní lékařka Maura Isles. Ty společně se svými kolegy musí řešit nejen nové případy, ale také se vypořádat se stíny minulosti, které ohrožují jejich vlastní životy. (zipacna)
Lenny.M
Rizzoli & Isles mi zůstaly u srdce. Takový subtext mezi hl. postavami jsem snad ještě nikde neviděla :) A na to, že přímo nesnáším podobné krimi seriály, je tohle báječné!(1.5.2012)
3 AM Code
První díl mi přišel trochu přepálenej, to je ale už skoro klasika protože tvůrci se pilotem musí pořádně předvés stanici. Po čtyřech dílech dobrá krimi se zajímavými postavami i humorem. Zatím pohodově koukatelné ****, hodnocení až bude dílů víc.(9.8.2010)
Morganela
Romány Tess Gerritsen som zhltla na jedno posedenie - príjemné, rýchlo sa odsýpajúce čítanie so sympatickými hrdinami / hrdinkami, ktorým človek ľahko príde na chuť. A seriál funguje podobne, iskrenie medzi Jane a Maurou je priamo hmatateľné, ich slovné prestrelky či neschopnosť Maury vyjadrovať sa zrozumiteľne sú proste očarujúce (Jane: "Practise with me. Yes. No. Yeees. No." - ksichty Angie Harmon sú na nezaplatenie) Škoda je, že si až príliš často vypomáhajú pri riešení prípadov vetičkou "We´ve got lucky." Obľúbený diel: See One, Do One, Teach One (S1), My Own Worst Enemy (S2) Obľúbená postava: Maura Isles, Jane Rizzoli(28.12.2011)
raven
Ovela zabavnejsie, ak zabudnete na dej (plot? what plot? who needs a plot?) a sustredite sa na subtext medzi hlavnymi postavami :)(11.8.2011)
chicab8
Velká inspirace v Bones, ovšem v úžasné feminizované alternaci. Sasha Alexander a Angie Harmon jako racionální vědkyně kontra empatické, horkokrevné drsňačce s detektivním odznakem. Klasický scénář až na fakt, že hlavními hrdiny jsou vlastně hrdinky a popravdě řečeno jim to šlape více než skvěle. Seriál je vtipný, zajímavý z vědeckého hlediska mnohdy i uvěřitelný, zkrátka radost pohledět. Těšení na další řadu zaručeno ;)(2.3.2011)
Verunka84
Jestli se daji dohromady, tak davam pet hvezdicek. V US se tomu ze srandy rika Gayzolli, protoze tolik subtextu v serialu nebylo od dob Xeny.(25.2.2012)
Salgafo
Jedním slovem Wow. Na tento seriál jsem se začal díval proto ,že v něm hraje z mé oblíbené kriminálky NCIS S.Alexander. První díl mě doslova zaujal.Druhý mě nadchl a třetí díl mě úplně pohltil. Rizzoli & Isles jsou aktuálně na špici mého žebřičku krimi seriálu spolu s Castlem a NCIS Seriál se odehrává v mém oblíbeném americkém městě Boston.Je u toho výborná znělka.Seriál je prošpikován skvělými hláškami.Díl od dílu je zajímavější.u žadného jsem se zatím nenudil. netrpělivě očekávám třetí řadu(31.3.2012)
Naki
Rizzoli & Isles? Shrnula bych to takhle: smíchejte Sheldona (TBBT) s Leelou (Fututrama), okořeňte Myšlenkami zločince a přidejte na kostičky nakrájenou napodobeninu JJ Abramse a máte seriál, který vás zaručeně nudit nebude. Spousta zajímavých případů Bostonské policie se spoustou vtipných situací a hlášek + velmi zajímavé jiskření mezi R&I... no uvidíme, časem.(6.7.2011)
svist10
Po třech dílech překvapivě solidní krimi. Případy prozatím fungují, titulní dvojice si sedí a je skutečně HOT! Takže doufám, že tvůrci budou v nastoleném duchu pokračovat a nezazdí to. Elitě žánru (ne, nemyslím CSI) se to nemůže rovnat, ale je zde obrovský příslib. Pokud tvůrci vloží do děje ještě nějakou déle probíhající zápletku jako např. Red John v Mentálistovi... Čert ví, kam až to může vystoupat. EDIT: Po zkouknutí celé první sezóny si to stále drží solidní čtyři hvězdy. Přestože zápletky měly kolísavou kvalitu, musím říct, že nenudila ani jedna. Špičkování Jane a Maury je skutečně vtipné a celé to má jaksi uvolněnou atmosféru. Např díl odehrávající se na bostonském maratónu je super. Co mi ale vadí jsou náhledy do života rodičů Rizzoliových. Hrubě nezapadají do děje a na mě působí jako pěst na oko. Finále je správně akční, přestože se nevyvaruje určitých kiksů( např. jak se ostřelovač dostal na pozici aby ho protivník nezaregistroval, a vůbec, kde má svého pozorovatele). Nakonec jedno velké WTF. TAKHLE se končí sezóna?????(1.8.2010)
fandapcd
Můžete si říct, další kriminalistický seriál, ale tenhle je něčím jiný. Hlavní hrdinka Jane Rizzoli a její kamarádka a soudní patoložka Maura Issles pracují na Bostonském oddělení vražd. Tyto dvě postavy mají k sobě docela blízko a je mezi nimi určitá chemie,která tomu dodává šmrnc, ale hlavně se vtipně doplňují, neni díl, kdy se nezasmějete. každým díle proplouvají sarkastické a vtipně ironické hlášky, kterým se nezasměje pouze suchar. A druhá série si prozatím drží slušně najeté tempo.(29.7.2011)
bee.el
R&I jsem si stáhla jenom proto, že mě zajímalo, jak se vyvede natočení velmi zdařilých a čtivých "předloh" od Tess Geritsen... a byla jsem mile překvapena. Hlavní hrdinky se krásně doplňují, seriál má spád... rozhodně se těším na další díly...(25.5.2011)
drea
Perfektní casting, výborný dialogy plný sarkasmu. Řešení zločinů je sem tam divoký v logice, ale pro dříve uvedené vše odpuštěno. Gile Grissome, the king is dead, long live the queens!(20.11.2011)
eva.sa
Od knižní předlohy Tess Geritsenové se to velmi liší, ale stejně jako knihy, i tohle se povedlo. Prvních pár dilů mi dělalo problém zvyknout si na postavu Maury - od té knižní se povahově dost liší, tam je spíše za intelektuální dámu, v seriálu zase za roztomilou intelektuální naivku. Ale zvykla jsem si, a s radostí koukám na kvalitní krimi seriál, kde nechybí napětí ani humor.(3.6.2012)