Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 4

Recenze (979)

virus10 

všechny recenze uživatele

Strašná chujovina. Aby se upíři bratříčkovali s vlkodlaky? Nemyslitelné!! Jacobe, nechceš k nám zajít na návštěvu? Jasně, musíme promyslet strategii. Co to sakra je? :D Dobře, předloha, beru na vědomí. Další zásadní problém druhé části Rozbřesku je to, že se po celou dobu filmu vlastně vůbec nic nestane. Postavy jsou nesympatické a ani nemam potřebu někomu fandit (a to mam například Kristen Stewart rád). Jediný co mě aspoň trochu zaujalo je finální ( ale bohužel ne opravdová) bitva a trhání hlav, jenže v tomhle světě krev neexistuje. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Ale jo, až se mi chce říct, že to za to stálo, všechno tohle absolvovat. (No, pustit si znovu tři prostřední díly, asi bych si za to tvrzení dal facku, ale...) Velký překvápko! Docela svižný dílko, Jacob a Bella snesitelní, proti příběhu nic nemám a romanťáren tentokrát tak akorát. Kazily to jen slabší triky, Edward se svejma ichtylníma ksichtama a pár trapnejch situací a dialogů. Možná jsem samým překvapením přihodil hvězdičku navíc, ale nevadí, aspoň to trochu vyváží to umělý podhodnocování haterů týhle série. (Proč na to vlastně choděj?) ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Já se bavil. Jako u většiny dílů této skvostné ságy. Začátek byl zábavný - no prostě telenovela - a zábava to byla i nadále, i v očekávání osudové střetnutí zlých upírů s hodnými upíry a hodnými vlkodlaky (WTF?). OK, za jeden z největších filmových WTF momentů považuji "vyvrcholení" této ságy. Už jen hodně nucená "osudovost" celého setkání asi padesáti človíčků na zasněžené pláni byla vtipná, což pak při řežbě podpořila ještě LOTRovská hudba. Ale moment, kdy divák zjistí, že se žádná bitva neodehrála (a ani neodehraje), posílá opravdu do kolen. Vyvrcholením pěti filmů je tedy (ne)přátelská debata a odchod všech zúčastněných vlastním směrem. Bomba. A proč není produkce schopna na natáčení sehnat reálné dítě a dolepí tam tak trapně umělohmotného parchanta, nechápu... 80% ()

kulyk odpad!

všechny recenze uživatele

Vocap, bičis?? Copak si nemůže plnoletý, pohledný, kvalitně vzdělaný a nadprůměrně plodný nehomosexuální (bez komentáře, Peytl!) jedinec dopřát trošku té vyšší kultury? Nejen zábavou živ je člověk, proto jsem na moment odhodil Kierkegaarda a nasadil na obrazovku těžký level, nebudeme se z toho hroutit, ne? Pravda, v ději se kulda trošku ztrácel, neboť z nedočkavosti po čerpání moudra z úst nesmrtelných přeskočil z prvního dílu rovnou na poslední, ale nakonec to snad tak nějak pochopil.... Nebudu zbytečně spoilerovat, pouze zmíním, že permanentní menstruace, kterou trpí labilní Kirsten, přilákala již skutečně veliké množství vampíků. Ba co více, nějakým zázrakem dokázala vypudit ze své uskřípnuté dělohy plod. Což byla taková hyba pro rovnováhu světa, že se samotné jeho základy otřásly a mně se zvedl kufr. A když tak dvě tlupy vystajlovaných mimoňů postávaly na poli a sehrávali ,,král vysírá své vojsko", evidentně bez znalosti základních pravidel, řekl jsem si - milé třináctky, to máte za to, že mi za pár let stejně nedáte, vy svině!!! ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

Já nevím, asi začínám být na starý kolena nechutně naměkko, jinak si nedokážu vysvětlit tu nadhodnocenou trojku. Avšak přes všechny nedostatky, jakými pentalogie trpí, zaslouží si ten vleklý slaďák jednu schovanou hvězdu navíc. Proč? Inu možná za vtipnou sebereflexi, jenž celkově oplývá, za kousek věčné lásky a také za nabušený finish celé série. Konec je pouhým začátkem a slovo navždy je cítit z každého pohledu ( i kdyby zrovna chodili s odpadem). Ona osudovost má zde těžkou váhu a rovnat se jí může už jen Bellin křivák. Tak žili šťastně až do doby, než na ně přišel Blade s mačetou, ale o tom už jiný story. Nechť se jim v té perníkové chaloupce v mechu a kapradí dobře pečou králičí pirožky. "Nobody's ever loved anybody as much as I love you." Forever! Hawk. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • V domnění, že se k roli Edwarda už nebude muset nikdy vracet, si Robert Pattinson nechal ostříhat vlasy. Protože však režisér nebyl spokojený s některými scénami a došlo na dotáčky, musel herec přetáčet několik scén s parukou. (Wade)
  • Tvorcovia uvažovali o využití tretieho rozmeru, no nakoniec z toho zišlo. (Sufferer)
  • Na špeciálnych efektoch pracovala spoločnosť Tippet Studio, ktorá sa venovala aj predošlým filmom série, hlavne tvorbe digitálnych vlkov. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama