Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 2

Recenze (980)

klerik 

všechny recenze uživatele

Ak si odmyslím, že je to stále o tom istom - trochu romantiky a potom už len ukazovanie nových postavičiek, je to celkom znesiteľné. Keď zoberiem do úvahy akčnú mega scénu (konečne naozaj veľká bitka), je to milé prekvapenie. Tentoraz sa mi zdali funkčné aj niektoré vedľajšie postavy (veď bolo na čase). Príbeh je dosť hlúpy a finále zbytočne mäkké, ale konečne som sa nenudil... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nenávist, kterou fenomén zpravidla vyvolává, bude tentokrát hodně umělá. Tady už nejde objektivně mluvit o nějakém extra průšvihu. Prostě průměrná fantasy pro teenagery, která si navíc trochu vypůjčuje z X-Menů, což z ní dělá pro pánské publikum zcela jasně nejstravitelnější díl série. Tradičně ubližují tupé dialogy, nucená romance, nechtěně vtipné situace, opravdu špatné triky (vládne malá Renesmee) a závěrečné (samo o sobě velice solidní) bitvě nesluší nízká krvavost (když se utrhne hlava, působí totální absence krve - ač předlohou podložená - prostě absurdně). Díky svižnému ději jsem se ale téměř nenudil a chvílemi dokonce dobře bavil. Bill Condon je zatraceně šikovný krejčí a je jen jeho zásluhou, že "pětka" většinu času docela funguje. 50%. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Závěrečný díl Twilight je filmem, který si už nezaslouží posměšky a výsměch, Bill Condon udělal, co se dalo, lépe to asi ani natočit nešlo. Stále to však není dobrý film. Především do závěrečné bitvy mě to strašně nudilo, ve filmu se totiž stejně jako v první části nic neděje, zbytečné pasáže se spousty kýčovitých scén, to už ale tak nějak ke Twilight patří, ačkoliv dialogy už tak netrhaly uši jako v předchozích dílech. Závěrečná bitva patří mezi to nejodvážnější a nejlepší, co tato sága nabídla. Je v rámci možností velkolepá, umírají důležité postavy a trhají se hlavy (pravda, že když už na zemi ležela hlava asi dvacátá, nemohla jsem se nepousmát), člověk by až klidně dal o hvězdu navíc s tím, že se jedná o neškodný průměr. Jenže pak přijde ten nejhorší z nejhorších twistů (hodil by se zde trochu jiný slovník), kterým tvůrci totálně pohřbili vše, o co se Condon v posledních dílech snažil. V tom momentě jsem se vrátila zpátky na zem a uvědomila jsem si, že je to skutečně jen pohádka pro ty, co na pohádky věří. Skalní fanoušci budou jistě odcházet z kina nadšení a já jim to neberu, v tomto případě to totiž chápu. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Až na závěrečnou bitvu, která se vlastně neodehrála je ten film dost hloupá blitinka, která mě ničím nezaujala a od odpadu! to vytáhlo maloučko "scének". Jo a nesmím opomenout snad to nejhorší: to si maskérka nevšimla, že se obrovská vrstva světlého make-upu sráží hercům na ksichtě a tvoří tak nehezké mapy a vrásky? Poslední puntík k směšnosti.. ()

Cervenak odpad!

všechny recenze uživatele

Tak, máme to za sebou. Skončila sága o prázdnych zápletkách, bezduchom zízaní, strašných hereckých výkonoch, shirtless chlapcoch, jednej večne pootvorenej hube, nezmyselnom pobehovaní po lesoch a odporných digitálnych efektoch. Videl som to celé, pretože mám dostatok voľného času a o taký "fenomén" sa jednoducho medzi ľuďmi, čo sami tvoria a píšu o filmoch, treba zaujímať. Hodnotil som rôzne, nakoniec si dovolím udeliť celkový záverečný ODPAD, hoci posledný diel vlastne nie je najhorší. V každom prípade môžem teraz kvalifikovane nenávidieť a pohŕdať. Celá "sága" predstavuje exemplárny príklad "úspešnej sračky", určenej pre ten najpodradnejší divácky hmyz bez štipky vkusu, racionálneho uvažovania či aspoň zdravého nadhľadu. Najviac ma irituje, že pani Štefánia (oddaná mormonka) napísala celú story ako alegóriu na vstup do náboženskej sekty a ani sa to nesnažila veľmi zamaskovať. Ústredná tupaňa, ktorá nemá žiadny talent, žiadne vzdelanie, žiadne koníčky a žiadne ambície (perfektný role model pre generáciu dnešných dorastkýň), túži len po tom, aby vstúpila do sekty a otehotnela od prominentného predstaviteľa tohto spolku. Samozrejme, on trvá na tom, aby zostala pannou až do svadby. Ona preto koketuje s inou, menej radikálnou sektou a zmieta sa v samovražedných melanchóliách, ktorými vydiera svojho vyvoleného, aby jej konečne vybavil vstup a oplodnil ju. On to teda nakoniec urobí a pár pod dohľadom sekty splodí dieťa, ktoré je výnimočné (Mesiáš alebo Antikrist, záleží na uhle pohľadu). Finálna časť v tejto schéme pokračuje - len čo pár splodí dieťa, sekta (ktorej spôsob získavania finančných prostriedkov zostáva záhadou) im daruje luxusne zariadený dom, ktorý je samozrejme niekde v lesoch, teda pokračuje izolácia členov sekty pred "normálnou" spoločnosťou (v poslednej časti už sa hlavné postavy vôbec nestýkajú s okolitým svetom, výnimkou je krátky kontakt s otcom). On musí svojej drahej vysvetliť, že zvieracie obete sú prípustné, ľudské iba u cool známych zo zahraničia. Následne dochádza ku konfliktu medzi miestnou pobočkou a zahraničným ústredím kultu. Chvíľu to speje ku schizme a krvavému konfliktu, ale keďže v celej ságe nikdy nedošlo k ničomu dramatickejšiemu, ako je pád z motorky, i to záverečné trhanie hláv (musím uznať, že celkom zábavné) je zamietnuté pod koberec a všetko končí šťastne. Ústredné postavy môžu spokojne čakať, kým ich nevyzdvihnú ich dávni mimozemskí predkovia. V možnom pokračovaní by mohli členov sekty prenasledovať "bezverci" a patriarcha by v obkľúčení rozhodol o hromadnej samovražde - to jediné tomu chýba k dokonalosti. Peklo pekelné, s ktorým bojovali niekoľkí solídni režiséri, no dosiahli maximálne remízu. Jediný prínos týchto piatich filmov sú kvalitné soundtracky, hlavne ten Desplatov sa vydaril. Zbohom a neďakujem! ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • Natáčení prvního a druhého dílu probíhalo zároveň. Začalo 1. listopadu 2010 a skončilo 15. dubna 2011, a to v Baton Rouge v Louisianě, Riu de Janiero v Brazílii a také ve Vancouveru v Kanadě. (Verunka1995)
  • Závěrečný díl ságy vidělo v českých kinech za první víkend na 215 tisíc diváků, což byl v době uvedení třetí nejlepší výsledek v historii českých kin. (Sekmen)

Reklama

Reklama