Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 2

Recenze (979)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Takto sa cítia starí ľudia, keď náhodou uvidia komiksovky ako X-Men? Čím viac epic sa Twilight sága snaží byť, tým horšie to je. Stephenie Meyer úplne zjavne nedokáže písať koherentný príbeh, je to len séria prúdom vedomia vedenej vaty a improvizácií bez akéhokoľvek hlbšieho previazania. Nič tu nedáva zmysel a finále, ktorá má pompézne ukončiť ságu, je úplne banálne. To, že sa postavy správajú ako banda retardov, je potom už druhoradé. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Ani tohle sice nebylo na pět hvězd, ale je pravda, že Rozbřesk (první i tato druhá část) zvedly úroveň docela vysoko. Pořád se sice najdou nějaké trapnější nebo ne až tak povedené scény (například scéna, kdy na začátku leze Bella s upírskou vervou po skále, působí dost hloupě), ale těchto scén je v podstatě minimum. Převládají scény, na které se dobře kouká nebo jsou nějakým způsobem zábavné (opět musím připomenout, že oproti Novému Měsíci tady skutečně jde o zamýšlený vtip - u Jacobovy svlékací scény jsem se fakt nasmála). Objeví se několik nových zajímavých upírů a zlatým hřebem je samozřejmě závěrečná bitva, která je propracovaná a hodně efektní (plus překvápko jako třešnička na konec). Já jsem tedy opět spokojená na čtyři hvězdičky. A musím pochválit i povedené úvodní a závěrečné titulky. ~(4,3)~ ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nenávist, kterou fenomén zpravidla vyvolává, bude tentokrát hodně umělá. Tady už nejde objektivně mluvit o nějakém extra průšvihu. Prostě průměrná fantasy pro teenagery, která si navíc trochu vypůjčuje z X-Menů, což z ní dělá pro pánské publikum zcela jasně nejstravitelnější díl série. Tradičně ubližují tupé dialogy, nucená romance, nechtěně vtipné situace, opravdu špatné triky (vládne malá Renesmee) a závěrečné (samo o sobě velice solidní) bitvě nesluší nízká krvavost (když se utrhne hlava, působí totální absence krve - ač předlohou podložená - prostě absurdně). Díky svižnému ději jsem se ale téměř nenudil a chvílemi dokonce dobře bavil. Bill Condon je zatraceně šikovný krejčí a je jen jeho zásluhou, že "pětka" většinu času docela funguje. 50%. ()

Cervenak odpad!

všechny recenze uživatele

Tak, máme to za sebou. Skončila sága o prázdnych zápletkách, bezduchom zízaní, strašných hereckých výkonoch, shirtless chlapcoch, jednej večne pootvorenej hube, nezmyselnom pobehovaní po lesoch a odporných digitálnych efektoch. Videl som to celé, pretože mám dostatok voľného času a o taký "fenomén" sa jednoducho medzi ľuďmi, čo sami tvoria a píšu o filmoch, treba zaujímať. Hodnotil som rôzne, nakoniec si dovolím udeliť celkový záverečný ODPAD, hoci posledný diel vlastne nie je najhorší. V každom prípade môžem teraz kvalifikovane nenávidieť a pohŕdať. Celá "sága" predstavuje exemplárny príklad "úspešnej sračky", určenej pre ten najpodradnejší divácky hmyz bez štipky vkusu, racionálneho uvažovania či aspoň zdravého nadhľadu. Najviac ma irituje, že pani Štefánia (oddaná mormonka) napísala celú story ako alegóriu na vstup do náboženskej sekty a ani sa to nesnažila veľmi zamaskovať. Ústredná tupaňa, ktorá nemá žiadny talent, žiadne vzdelanie, žiadne koníčky a žiadne ambície (perfektný role model pre generáciu dnešných dorastkýň), túži len po tom, aby vstúpila do sekty a otehotnela od prominentného predstaviteľa tohto spolku. Samozrejme, on trvá na tom, aby zostala pannou až do svadby. Ona preto koketuje s inou, menej radikálnou sektou a zmieta sa v samovražedných melanchóliách, ktorými vydiera svojho vyvoleného, aby jej konečne vybavil vstup a oplodnil ju. On to teda nakoniec urobí a pár pod dohľadom sekty splodí dieťa, ktoré je výnimočné (Mesiáš alebo Antikrist, záleží na uhle pohľadu). Finálna časť v tejto schéme pokračuje - len čo pár splodí dieťa, sekta (ktorej spôsob získavania finančných prostriedkov zostáva záhadou) im daruje luxusne zariadený dom, ktorý je samozrejme niekde v lesoch, teda pokračuje izolácia členov sekty pred "normálnou" spoločnosťou (v poslednej časti už sa hlavné postavy vôbec nestýkajú s okolitým svetom, výnimkou je krátky kontakt s otcom). On musí svojej drahej vysvetliť, že zvieracie obete sú prípustné, ľudské iba u cool známych zo zahraničia. Následne dochádza ku konfliktu medzi miestnou pobočkou a zahraničným ústredím kultu. Chvíľu to speje ku schizme a krvavému konfliktu, ale keďže v celej ságe nikdy nedošlo k ničomu dramatickejšiemu, ako je pád z motorky, i to záverečné trhanie hláv (musím uznať, že celkom zábavné) je zamietnuté pod koberec a všetko končí šťastne. Ústredné postavy môžu spokojne čakať, kým ich nevyzdvihnú ich dávni mimozemskí predkovia. V možnom pokračovaní by mohli členov sekty prenasledovať "bezverci" a patriarcha by v obkľúčení rozhodol o hromadnej samovražde - to jediné tomu chýba k dokonalosti. Peklo pekelné, s ktorým bojovali niekoľkí solídni režiséri, no dosiahli maximálne remízu. Jediný prínos týchto piatich filmov sú kvalitné soundtracky, hlavne ten Desplatov sa vydaril. Zbohom a neďakujem! ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Když Jeane Grey konečně dokázala oběvit svou skrytou sílu, kterou samozřejmně použila k ochraně své lásky Logana, a v bitvě proti Erikovy Lensherovy a jeho nohsledům také Ororo Munroe, Kurta Wagnera a Roberta "Bobby" Drakea. Mé náctilété srdíčko opravdu zaplesalo štěstím. Sice jsem po chvilce zjistil, že celá ta (dětsky provedená mela), byl jen trik Carlese Xaviera, ale i tak mi bylo jasné, že ti dobří X-meni zvítězí nad těmi ošklivými a zlými X-meny. A ANO dobře to dopadlo, a já jsem na konci filmu mohl utřít mé uslzené tváře.... ... Počkat........Cože..???...... Tohle nebyl remake na X-men poslední vzdor...??? ... ááááááha......:-( ....tohle byla vlastně Twightlight sága - rozbřesk č.2.. No, takhle jsem to asi vyděl.... tak nějak nemastný neslaný konec. Místo napětí (v knize..ano četl jsem jí) pouhá slaďárna. Z Epické bitvy se stalo dětské hraní s cínovými vojáčky. A to se ani nebudu zniňovat na některými naprosto zbytečnými scénami. Ale to se dalo čekat když někdo z jednoho dělá dvě.. Takže za mě 45% ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • V domnění, že se k roli Edwarda už nebude muset nikdy vracet, si Robert Pattinson nechal ostříhat vlasy. Protože však režisér nebyl spokojený s některými scénami a došlo na dotáčky, musel herec přetáčet několik scén s parukou. (Wade)
  • Během natáčení ságy se Kristen Stewart (Bella) a Robert Pattinson (Edward) stali partnery. Před začátkem propagace tohoto filmu se ale rozešli a společnost Summit musela pro vystresované fanynky vydat oficiální prohlášení, že tato skutečnost nijak propagaci neohrozí. (kklepkaa)
  • Americká spoločnosť Between the Lines Productions podala na producentov ságy Twilight žalobu, v ktorej sériu označila za rasistickú a plnú zvráteností. Vraj šíri rasistické stereotypy, predovšetkým o pôvodných Američanoch a domorodej kultúre zobrazením Jacoba Blacka (Taylor Lautner) ako "šľachetného divocha, krvilačného bojovníka a sexuálneho predátora". Spoločnosť navyše obvinila ságu z toho, že postavy v príbehu kladú dôraz na farbu pleti, ktorá určuje ich hierarchické a ekonomické postavenie. Čo sa týka zvrátenosti, sťažovatelia poukázali na to, že zobrazuje sexuálny vzťah 17ročnej Belly Swan (Kristen Stewart) s Edwardom Cullenom (Robert Pattinson), ktorý je od nej o takmer sto rokov starší. Žaloba samozrejme nebola mienená vážne, išlo o akúsi pomstu za to, že sa spoločnosti Lionsgate a Summit predtým snažili potopiť paródiu TwiHarder (2013). (kacer4)

Reklama

Reklama