Reklama

Reklama

Noc žraloka 3D

  • USA Shark Night 3D (více)
Trailer

Partička vysokoškoláků původně vyrazila na malebný ostrůvek uprostřed obrovského jezera se slanou vodou, aby si plnými doušky užila slunečný víkend. Znáte to – trocha vodních sportů a nezávadného flirtování, po nocích spousta alkoholu a sexu. Idylický plán se začne hroutit hned v zárodku, když po nevinné jízdě na wakeboardingovém prkně a následné nehodě vyklopýtá z jezera jeden z chlapců o ruku chudší. Ani on sám není schopen říct, co se přesně stalo, všeobecně přijímanou teorií je pak ta, že mu ji nešťastně ufiklo právě prkno, na kterém jel. Zábava samozřejmě okamžitě končí, parta nakládá zraněného spolužáka do člunu a vyrážejí vstříc pevnině a nemocnici. Pod hladinou jezera se však skrývá nepředstavitelná hrůza, monstrózní masožraví žraloci, kteří ucítili krev a dostali hlad na mladé masíčko. Začíná nerovný souboj na život a na smrt, během něhož se ti, kteří zatím přežili, snaží ze všech sil dostat na pevninu. Bohužel pro ně ti žraloci nepředstavují jediné nebezpečí, které na ně číhá… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (256)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Už kvůli tomu bizáru jde o kousek, který rozhodně stojí za shlédnutí! Ano nepopiratelně je to v mnoha ohledech tak trochu hloupé a do jisté míry předvídatelné. Na druhou stranu si však říkám proč ne. Stále je to jen film a zde rozhodně není nic, co by vyloženě bilo do očí. A pak je tu další věc, dílo je totiž nespravedlivě podhodnoceno zdejšími uživateli na zcela nesmyslných 34%. Přitom efekty nejsou nejhorší, scénář je sice prostý, ale funkční a postavy sice úplně vymaštěné a přesto zajímavé a vtipné. K tomu byl úvod tak nabitý, až jsem film zpočátku vnímal na slabší čtyři hvěždy, což méně uspokojivý závěr zase tak moc nepokazil. V poslední řadě srovnám-li Noc Žraloka s jinými filmy podobného typu, tak jsem již viděl spousty po všech směrech výrazně horších, přitom s lepšími hodnoceními. Proto jsem se zde rozhodl naopak mírně nadhodnotit. V žádném případě si nemyslím, že by byl snímek špatný, ale není ani tak dobrý abych na něj kupříkladu chtěl ještě někdy znovu narazit. S hodnocením jsem se stejně nakonec rozhodoval na pomezí 50%. PS aneb nevysvětlitelné a komické části filmu: Proč ta holka prostě neprolezla mříží té žraločí klece, kolik hodin tam ten večer vyhozený a nad ránem znovu objevivší se pes kroužil ve vodě plné žraloků a je skvělé, jaké plameny dokáže vykouzlit skrz na skrz promočený zapalovač??. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Will Hayes, Jesse Studenberg | Hudba: Graeme Revell | Produkcia: Chris Briggs, Mike Fleiss, Lynette Howell | Distribúcia: Rogue | Štúdio: Sierra Pictures, Incentive Filmed Entertainment, Silverwood Films, Next Entertainment | Rozpočet: 28 miliónov $ | Tržby: 20,245,424 $ || ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Co k tomu napsat? Ultrablbej film, kterej chce být něčím víc, než je. Díky ratingu se nedočkáme ani krvavých scén, ani žádnejch nahotinek. Žraloci jsou viditelně digitální, což taky nepřispívá k dobrému zážitku. Logika tady vůbec neni a postavy se chovaj naprosto debilně, tím pádem je vám celkem fuk, kdo umře. Dialogy raději ponechám bez komentáře, protože to fakt nemá cenu. Režie je nudná, bez nápadu, nezajímavá. Jediný, co se mi líbilo, byly podvodní záběry, který byly poměrně fajn. Jinak 3D totálně zbytečný, příběh přitaženej za vlasy, aspoň, že záporáci maj sem tam dobrý hlášky a svý role si viditelně užívaj. Celkově vzato je to ale dost velká bída, který je lepší se raději vyhnout a pustit původní Čelisti, který jsou mnohem napínavější a děsivější. 30% ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nechci působit dojmem, že se schválně koukám na braky, abych je pak mohla kritizovat. Někdy má prostě člověk chuť na nějaký brutální béčko a je mu jedno, že to bude zábava pokleslé kvality. Jenže Noc žraloka je naprosto nekrvavej, nudnej a rozvleklej odvar, kde žraloci hrajou až tak třetí housle a po většinu času se jen kouká na teenagerovský radovánky, což ve filmech podobnýho typu slouží jako krátkej úvod k masakru a tady to vyplňuje první část filmu. Navíc kdykoliv se zrovna likviduje nějaká další otravná postava, tak po chvíli zmatenýho rejdování po hladině prostě jen zmizí pod vodou. No fakt nářez. Nevím, jestli ten nápad se vznikem žraloků mám ocenit nebo ne, radši se zdržím hlasování. Zajímalo by mě, jestli je Megalodon zábavnější, protože tohle teda byla absolutní slabota. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jelikož většina vyvražďovaček (ať už s vrahem, nebo třeba se žralokem) je na jedno brdo, jejich působivost a zábavnost hodně závisí i na jejich hercích. No a v téhle vyvražďovačce hraje první housle partička nesympatických a nezapamatováníhodných pitomců, takže moje dojmy i hodnocení podle toho vypadají. Námět a scénář = béčkový mozkovýplachový brak, což by sice za jistých okolností ode mne znamenalo body navíc, ale tentokrát ne, protože jsem v poslední době viděl několik mnohonásobně lepších žraločích béček a tohle mě naprostou většinu času nudilo svou hloupostí. Nejlepší z celého filmu byl asi hudební videoclip na konci, sám o sobě dost hrozný, ale po zhlédnutém filmu aspoň jakž takž trochu zajímavý. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

  • Šerifův popis Žraloka tygřího (Galeocerdo cuvier), jednoho z nejagresivnějších druhů žraloka vůbec, během scény, v níž potápí svázaného Nicka (Dustin Milligan) do žraločí nádrže, se neshoduje se žraloky umístěnými v nádrži, kterými jsou tzv. Žraloci tygří píseční (Carcharias taurus). Ti se svou průměrnou 3 až 3,5metrovou délkou a tlamou plnou zlověstných zubů vypadají sice zlověstněji, ale nejsou člověku nebezpeční a jsou jedním z nejčastěji chovaných zraloků. (Conspi)
  • Filmovým jezerem bylo oblíbené louisianské jezero Cross Lake v blízkosti města Shreveport. (Conspi)

Reklama

Reklama