Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 10
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Videa (109)

Trailer 10

Recenze (264)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dobrým námětem začínající seriál,který sází na velkolepé téma mimozemské invaze,sympatického hlavního hrdinu a rodinné potažmo mezi lidské vztahy.Bohužel jako podobně velkolepě pojatý Walking Dead i Falling Skies doplácí na spoustu sentimentálních keců a neuvěřitelných klišé.Klasická nemoc amerických tvůrců,která jim bohužel tím americkým patosem zajistí nemálo věrných natvrdlých diváků.Nejvíc iritující je samozřejmě nesympatický velitel v podání Willa Pattona a opravdu herecky nenadaná Měsíc DobráKrev.Noah Wyle ač se snaží,to sám bohužel neutáhne,ale je aspoň malou náplastí v mizerném castingu.Falling Skies se musí nechat dost slušný vizuál,kde si na lokacích a jejich postapokalyptickém vzhledu opravdu smlsnete a vizuální efekty jsou velice slušné.Od mizerných Walking Dead je tu navíc zajímavější zápletka i téma a pokud se tvůrci postupem rozjedou v akci a uberou na kecech,mohl by se z Falling Skies časem vyklubat nadprůmerný seriál,který zatím doplácí na řadu klasických amerických velkoprodukčních chyb,tedy kecy,rodina,sentiment a šetření akcí jak to jen jde.....škoda,škoda...potenciál v tom je,snad bude druhá série akčnější.65%. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po prvním dvojdíle spíše zklamání.Uvidíme,co přinesou další díly...60% edit : po skončení první řady se hodnocení bohužel nemění.V jednu chvíli (kolem 7-8 dílu) měl seriál našlápnuto výše,ale finální dvojdíl to lehce zazdil,což je velká škoda.Jak již bylo napsáno v ostatních komentářích,celá ta záhadnost a důvod mimozemské přítomnosti mě nechal chladným.Skoro to vypadá,že to tvůrci trošku podcenili a to jak na lacině vypadajících tricích,tak na dějové lince.Mnohdy se dá i s málem pracovat,ale tady to nefunguje.Druhou řadu si sice asi nenechám ujít,ale spíš ze zvědavosti,co mají tvůrci za lubem...edit : za druhou řadu prozatím hvězda nahoru.Po nějakém 7 dílu je to podstatně lepší než první řada...po startu čtvrté řady opět hvězda dolů.Rozjezd zatím nic moc a ani celá třetí řada nebyl žádný extrémní zázrak. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

No tedy, 1. a 2. dvojdíl který by měl nalákat a donutit těšit se na další pokračování, spíš odradil. Efekty levné, hudba nesedne na nic a ta ochránkyně civilistů mi hodně připomíná asiatku ze Stargate Universe - vlastně mi to celé připomíná SGU, čehož se velice děsím. Zbytek postav, až na "padoucha", nijací. Prozatím bych to tedy popsal jako klon SGU, Battle: Los Angeles a částečně Skyline. ~~~ 3. díl jen potvrzuje bídu. Stále to vypadá jako nějaký projekt studentů filmové školy. Zatím mi tu nefunguje lautr nic. Prostředí mi nijak nenavozuje stav po nájezdu ufounů, spíš navštívili nějakou starou továrnu, kde se natáčí na několika jejich různých místech, osudy postav jsou mi ukradené, je mi i jedno, jestli někdo umře nebo ne a úplně i to, jestli se Noahovi podaří syna zachránit. Epizoda se šéfkuchařem mě donutila dávat oči v sloup a "probuzení", při němž jsem otráveně máchnul rukou, snad ani nebudu hlouběji rozebírat. Ještě, že z toho udělali jen 10. dílnou minisérii, mínit tohle za seriál, který by mohl mít i více sérií, nahlas bych se zlomyslně smíchy trhal. ~~~ 4. díl Z prstu vycucaná nuda bez jakéhokoliv, byť sebemenšího, překvapení. Jedna předvídatelná pitomost vedle druhé. Takhle tedy ne. Snižuji hodnocení a na další díly plýtvat pozorností nehodlám. Tečka. ~~~ Hodnoceno po čtvrté, pro mě finální epizodě. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Podobný koncept ako Walking Dead. Na rozdiel od WD sa tu neriešia vo veľkom rodinné a psychologické problémy tucta nesympatických postáv ale práve tie organizačné a charaktery jednotlivých nakomplet sympatických postáv sa zdá sa budú formovať od vývoja situácií do akých sa hrdinovia dostávajú. Zamrzia však chabé triky a absencia pocitu invázie ako i slabý výskyt votrelcov (podobný neduh ako World Invasion). Seriál sa rozbieha pozvoľna no svižne. Prvá časť skrotila moje očakávania, druhá však ubehla ani som nevedel ako. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: DreamWorks Television // Po pozretí celej prvej série som trošičku sklamaný, nie z deja a scenára, ale z vizuálnych efektov. Netvrdím, že je to úplne zlé, no tvorcovia si mohli dať trošku viac záležať. S čím som dopohody spokojný sú herci, ktorí na mňa pôsobia veľmi sympaticky čo je základ dobrého seriálu. Uvidíme čo ponúkne druhá séria..... ()

Galerie (1 519)

Zajímavosti (10)

  • Původně byl seriál plánován jako minisérie, díky vysoké sledovanosti ale natáčení pokračovalo. (Amroth666)
  • V poslední epizodě první série je ve scéně na nákladním vozidle zmíněna jedna z postav filmu Mzda strachu (1952). Podobnost s filmem lze současně najít i ve právě odehrávající se scéně převozu nitroglycerinu. (Amroth666)
  • V 1. díle 5. série používá Matt Mason (Maxim Knight) českou zbraň CZ Scorpion EVO3. V posledních dílech 5. série si můžeme všimnout české zbraně CZ 805 BREN v rukou Halla Masona (Drew Roy). (UncleMorty)

Reklama

Reklama