Reklama

Reklama

Svět po zániku

  • USA The Day
Trailer

Deset let po apokalypse se světem toulá pětice přeživších lidí, kteří se snaží najít bezpečné místo, kde by mohli začít nový život. Konečně by tak mohli přestat utíkat před kanibalskými kmeny, které jsou jim na stopě... (TV Prima)

Videa (8)

Trailer

Recenze (122)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi alespoň trochu musí líbit. To prostě jinak nejde. Svět po apokalypse, zajímavá skupina postav, která cestuje a snaží se přežít, překážky, které jsou jim kladeny do cesty a které některé z nich stojí život, a to ani jejich smrt nečekáte. Díky postavám a herectví se mi tohle líbilo, protože příběh až tak zajímavý není. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Pětice přeživších brouzdá po zničeném světě a hledá své vysněné krásné místo kde by malej hobit mohl zasadit kouzelné fazole, bo co to sebou táhne. Cestou potkají domeček, v domečku je pastička a než se nadějí stahují se na ně ze všech stran kanibalové vedení Míšou Eklundem s indiánským čírem na hlavě který vedle toho, že žere lidi na potkání se ukáže být tak starostlivý rodič, že aspiruje na cenu OTCE ROKU. Naši klaďáci nejsou zrovna happy že se dostali na menu dne a tak dělají co mohou aby kanibalové nezjistili že jsou to frajeři liboví. Na obou stranách začnou padat hlavy (občas doslova) a nás čeká totální vybíjená na jejímž konci může být vítěz jen jeden. Připomínalo mi to horor ZUBY NEHTY a fajn jsem se bavil za mě tedy spokojenost. ()

Reklama

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Slabý pokus o temný snímek blízké budoucnosti. Kromě hromady vyvražďovaček zde nenajdete žádný příběh,který by vás vtáhnul do děje. A to je jednoduše málo. Prostě jen sedíte a koukáte,jak se parta "špinavců" řeže! Uvažoval jsem o jedné hvězdě,ale to děcko na konci co zabilo tu ženskou mě dorazilo! 5% - čili odpad! A mimochodem přepadení domu se odehrává kompletně ve tmě,takže člověk vidí velké hovno! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný postapokalyptický film. Má dosť dobrý príbeh o skupine piatich preživších, ktorí v časoch, kedy už civilizácia zanikla putujú prázdnou krajinou, až narazia na opustený dom, kde sa rozhodnú na čas zostať a nabrať sily. Lenže netušia, že dom je pasca a tak musia čeliť mnohonásobnej presile nepriateľov, kanibalov. So spracovaním som dosť spokojný, dej je síce až príliš priamočiary, jednoduchšie podať sa to už asi ani nedalo, navyše o tomto postapokalyptickom svete sa tu nedá dozvedieť prakticky vôbec nič, jedine to, na aké dve skupiny sa rozdelili všetci preživší, ale aj tak mi to dobre sadlo, celé je to nadmieru svižné, bavil ma už úvod, no čím ďalej to stále viac graduje, takže ide hore aj zábavnosť filmu. A ani to minimum informácií neberiem ako zápor, síce by som ich uvítal, ale zase takto to pôsobí uveriteľne, postavy sa poznajú už dlhší čas a navyše aj v tomto svete sa pohybujú už niekoľko rokov, takže nemajú dôvod sa o tom rozprávať. A navyše film má aj prakticky nulovú výpravu, takže ani z toho krátkeho putovania sa nedá nič zistiť. Akcie je tu pomerne dosť a som s ňou veľmi spokojný. Hlavne kvôli nej som sa tak dobre bavil, z filmu s touto tématikou a navyše s týmto typom záporákov som presne niečo takéto očakával a aj chcel. Celé to pôsobí tak mimoriadne surovo a nekompromisne, ako sa na boj s kanibalmi patrí, nikto tu nemá s nikým zľutovanie, používajú sa rôzne typy zbraní, hlavne rezné, síce akčné scény sú väčšinou natočené typickým roztraseným štýlom, ale tu to sedí, aspoň to podporuje ten celkový dojem surovosti. Jedine ma sklamalo to, že výrazná časť akcie sa odohráva v noci, čo je samozrejme logické, ale práve tu je prehľadnosť omnoho slabšia. Bavila ma všetka akcia, ale najviac musím pochváliť úplne poslednú likvidáciu, tak to ma dostalo. Čo sa týka hereckého obsadenia, tak nemám väčší problém, skupina hlavných postáv je dobre zvolená a navyše tvorená známymi tvárami, takže sa im dá fandiť a bavil ma aj hlavný záporák Michael Eklund, ktorý na podobné úlohy výborne sedí. Réžia a technická stránka samozrejme nie sú ničím výnimočné, rozpočet bol viditeľne malý a ani o atmosféru tu nie je ani náznak snahy, ale aj tak som pomerne spokojný, napätie celkom funguje a všetky tie krvavé scény síce nie sú vizuálne dokonalé, ale aj tak sú na dostatočnej úrovni, takže nemám väčší problém. Tak tomu hovorím príjemné prekvapenie, svižné a príjemne krvavé postapokalyptické béčko, nič viac som ani od takéhoto filmu nečakal. 74% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

"Maminko, co bude k večeři?". "Nemám tuchy, ale mrkni do sklepa, třeba tam zbyl ještě kousek souseda.". "Jůůů, pan Vodrážka, ten byl dobře živený! Můžu dostat dneska stehno?". "Ani hovno, víš dobře, že stehno je pro tatínka, jednak je hlava rodiny a druhak se docela nadřel, než tu svini zboural!" Další, po tisící omletý, cateringový speciál z doby, kdy chcípající lidstvo vyžralo poslední zásoby Trenčianských párkov s fazuľou a Vepřovek ve šťávě, která byla jakákoliv, jen ne vlastní, a začalo kulinářsky experimentovat. Účelově se tak rozdělilo na hodné vegany, co se snaží udržet poslední zbytky důstojnosti na bobulích a sekerové polívce, a zlé, bezcharakterní kanibaly, co se rozhodli nepohrdat stejkem z bližního svého. No, a hádejte co? Kanibalové se přece nebudou vzájemně požírat, to by bylo neetické, a navíc se u nedalekého statku pase roztomilé stádo veganů. Tak hurá na hon! Vegani jsou však vzpurní a rezistentní a všemožně se snaží udržet své stehenní řízky tam, kde vyrostly, a tak je z toho devadesát nízkorozpočtových a docela nudných minut lidožravé leče, aby večer v leču byla i nějaká ta klobása z nesympatických angličanů a dalo se to vůbec žrát. Pozorný čtenář zajisté postřehl mé rozčarování, a pro ty nepozorné vytáhnu opět něco z mé nevyčerpatelné studnice odborné filmové terminologie, když erudovaně zkonstatuji, že spektákl to byl pěkně na piču a víc dvouhvězdové pohrdání si v žádném případě nezaslouží! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Déšť v úvodních záběrech je skutečný. (Conspi)
  • Raná pracovní verze filmového scénáře byla autory zhotovena během dvou dní. (Conspi)
  • Filmové postavy Ricka (Dominic Monaghan) s Adamem (Shawn Ashmore) byly scenáristou Lukem Passmorem koncipovány na základě skutečných přátel. (Conspi)

Reklama

Reklama