Reklama

Reklama

Svět po zániku

  • USA The Day
Trailer

Deset let po apokalypse se světem toulá pětice přeživších lidí, kteří se snaží najít bezpečné místo, kde by mohli začít nový život. Konečně by tak mohli přestat utíkat před kanibalskými kmeny, které jsou jim na stopě... (TV Prima)

Videa (8)

Trailer

Recenze (122)

Teabag 

všechny recenze uživatele

Atmosféra The Day je dobrá, herci slabší a scénář podprůměrný. A přitom začátek vypadá tak slibně! Ten "náčelník " kmene "špatňáků" ví o taktice zhruba tolik, co jeho vyvedené ratolesti, páč to dobývání "hradu" v ruském stylu "nas mnogo" je prostě otřesné. A zhruba v těch chvílích celý film (do té doby slušně našlápnutý) upadá. 5/10. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

The Day by klidně mohl být jedním z dílů Walking Dead. Ale naštěstí není. Je to totiž spíše Walking než Dead a pokud si tu někdo libuje v tom, jaká to tu byla ,,sekaná'' tak buď viděl od tohoto žánru málo a nebo já už sakra moct. Odhadoval bych to na to druhé a tak nám zvrhlejším tohle nutně musí přijít hodně sterilní... Byť nedostatek doláčů čpěl s každým snímkem, celkem se i tak podařilo nabudit slušnou atmosféru zmaru po nějakém globálním průseru. Kdo však čeká opuštěné kolony vyrabovaných aut na výpadovce z města bude zklamán. Tady k tomu tvůrcům stačil šedý filtr, podzimní krajina, jakýsi mrtvý jehličnatý les v rašeliništi a opuštěná farma. Nic proti tomu, i v Road to bylo podobné a fungovalo i tam to občas vypíchli třešničkou na dortu typu vraku tahače na spadlém mostě... Já jsem tady hlavně od poloviny trochu přestal chápat to rozdělení přeživších a někdy i ty jejich nesmyslné dialogy. jak říkám, už jsem asi zvrácený, za čarou a tak bych uvítal místo kecání více sleziny... Určitě je The Day dalším zajímavým přírůstkem do postapo žánru, ale působilo to na mně nemastně, neslaně a při srovnání s podobnými filmy dost slabě. Tři náboje do brokárny. * * * ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Pětice přeživších brouzdá po zničeném světě a hledá své vysněné krásné místo kde by malej hobit mohl zasadit kouzelné fazole, bo co to sebou táhne. Cestou potkají domeček, v domečku je pastička a než se nadějí stahují se na ně ze všech stran kanibalové vedení Míšou Eklundem s indiánským čírem na hlavě který vedle toho, že žere lidi na potkání se ukáže být tak starostlivý rodič, že aspiruje na cenu OTCE ROKU. Naši klaďáci nejsou zrovna happy že se dostali na menu dne a tak dělají co mohou aby kanibalové nezjistili že jsou to frajeři liboví. Na obou stranách začnou padat hlavy (občas doslova) a nás čeká totální vybíjená na jejímž konci může být vítěz jen jeden. Připomínalo mi to horor ZUBY NEHTY a fajn jsem se bavil za mě tedy spokojenost. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pätica ľudí putuje naprieč spustošenou krajinou. Nakoľko je jeden z nich chorý a vonku sa schyľuje k búrke, rozhodnú sa prečkať v jednom z opustených domov. Neubehne dlhá doba kým si všetci uvedomia, že toto miesto, nebolo najlepšou voľbou na úkryt. Post-apokalyptické scifi s prvkami hororu, ktoré je obohatené o niekoľko gore scén. Páčila sa mi myšlienka prežitia, ktorá rozdelila ľudí na dva tábory (toto mi prišlo celkom reálne). Veškeré pudy idú totiž v prípade záchrany života stranou. Sme zver a myslím, že podaktorí by sa takto (či už nútene, alebo vedome) určite správali. Bohužiaľ, snímok sa tak či onak, stupídnemu správaniu postáv nevyhol (uprostred boja, šak sa hádajme medzi sebou). Napriek tomu, že "The Day" nie je špatným hororom, serie ma, že sa takmer všetky scény odohrávali v tme. Chvála za záverečnú 10 minútovku. S Ashley Bell som mal dočinenia v dvoch prípadoch, ale myslím, že táto úloha jej sedela rozhodne najlepšie - 55%. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Černobílé britské post-apo, kde jeden z hobitů opět jde špinavou krajinou. No někdo u toho bude hýkat radostí, ale mě tam chybělo více než by se zdálo. Atmosféru mi pár záběru špinavého lesa a baráku nepřineslo. Postavy se chovaly tupě a bylo mi fuk, kdo je kdo a proč je kdo. Ve výsledku si člověk začne vážit filmu jako The Road. Prostě z tohoto nízkorozpočtového bijáku není cítit atmosféra, emoce a větší chuť udělat dobrý post-apo. Takto se tu dostaví jen banda sprostých a špinavých anglánů, kteří jdou lesem a pak se vymlátí navzájem. Ani zábavnost béčka to nemá. Hodnocení OST: Hudby jsem si ani nevšiml. 1/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Namísto pravých hlav pobitých kanibalů byly v dané scéně na kůly filmaři nabodnuty naaranžované ananasové melouny. (Conspi)
  • Základna filmové pětice byla filmaři zbudována na místě starých koňských stájí. (Conspi)
  • Film je celý natočen chronologicky, tzn. v pořadí uspořádaný podle času. (Conspi)

Reklama

Reklama