Reklama

Reklama

Jiná země

Trailer 1

Rhoda Williams (Brit Marling), inteligentní mladá žena, jež byla přijata do speciálního astrofyzického programu MIT, sní o tom, že prozkoumá vesmír. Geniální skladatel, John Burroughs (William Mapother), právě ve své profesi dosáhl vrcholu a brzy se mu má narodit druhé dítě. V předvečer objevu duplikátu Země se stane tragédie a životy těch dvou se neoddělitelně propojí... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (402)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Netradiční přístup k pohledu na vlastní vinu, relativitu lidského života, jedinečnost a v neposlední řadě na odpuštění a naději. Není pochyb o tom, že se zde jedná o čistokrevné vztahové a psychologické drama okořeněné troškou tragické romantiky s velmi jemným nádechem sci-fi. Nicméně onen lehounký závan určitého nereálna tvoří pouze pozadí (rozuměj příčinu věcí a současně jejich možné řešení). A v pravdě vlastně netvoří ani příčinu, protože příčinou tragédie není sama druhá Země. Příčinou je lehkovážnost, nerozvážnost, nezodpovědnost - shrnuto zřejmě v pojmu "jedinečná" lidskost. Celkově zajímavé psychologické drama, které rozhodně stojí za pozornost! Čekal jsem a současně se těšil na tento snímek poměrně dlouho a "Another Earth" určitě nezklamala! Brit Marling je výborná! 9/10! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Komornejšia a menej nabubralá verzia Trierovej exhibície. Typický zástupca americkej nezávislej tvorby, tentokrát s osviežujúcim scifi námetom. Ten je na nezávislú tvorbu originálny, len by na ňom možno bolo treba ešte týždeň popracovať a zohnať trošku viac financií. Po psychologickej a hereckej stránke som bol nadpriemerne spokojný. Obaja herci by mohli mať pred sebou sľubnú budúcnosť. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Psychologické filosofující drama pro velmi trpělivého diváka. 1) Námět na půlhodinovou povídku roztáhl ve svém filmovém debutu 32letý režisér, koproducent, kameraman a střihač Mike Cahill na trojnásobek, aniž dodal větší výpovědní hodnotu. Výsledkem je nuda a nuda. Zřejmě nejsem onen citlivý a otevřený divák, jemuž je podle Radka99 film určen. 2) Psychologické drama s fantaskním prvkem nemá se sci-fi příliš společného, jak ostatně naznačuje i totální ignorance fyzikálních a dalších přírodních zákonů pokud jde o sesterskou planetu Zemi 2. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Silný subtillní příběh jedné "běžné" životní tragedie, a z něj vzniklého nezvyklého vztahu dvou lidí, pro který je sci-fi setkání s "druhou" Zemí spíše jen podmanivě znejsiťující kulisou, příběhovým pozadím, než hlavním motivem. Velmi melancholický a citlivý snímek, až "Malickovský" dalo by se říct. 8/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Uhrančivé, zvrácené a mrazivé. Sci-fi je zde pouze kulisou, zástěrkou a, ač se to nezdá, o druhou Zemi jde až v poslední řadě. Nakonec by zde zrcadlová planeta naší Matičky ani být nemusela, ale budiž, její motiv je také využit. V nádherných meditativních obrazech za doprovodu melancholické hudby (hmm, na Melancholii si samozřejmě nelze nevzpomenout) se zvolna odvíjí příběh dívky, jíž jeden pohled na oblohu změnil zcela život, převrátil její budoucnost, ba co víc, nejen jí. Nestačí přijmout trest, je nutné činit pokání, přiznání a vnitřní vypořádání se. Hlavní hrdinka cítí, že není dostatečně silná, ale chce, musí uzavřít jednu důležitou kapitolu svého života. Pokud se necháte vtáhnout, budete s napětím prožívat nelehkou cestu k pravdě a poznání. Spíše artová záležitost směřuje k očekávanému konci, což mi vůbec nevadilo. Nezajímalo mě jak, ale kdy... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Odměna Williama Mapothera, který ztvárnil Johna Burroughse, byla 100 amerických dolarů za den. (Marek#33)
  • Snímek byl natočen v rodišti režiséra Mika Cahilla v New Haven v Connecticutu a jeho okolí. Dům jeho matky, ve kterém vyrůstal, byl během natáčení použit jako dům Rhody (Brit Marling) a její rodiny. (Marek#33)
  • Snímek byl v roce 2011 oceněn Zvláštní cenou poroty na filmovém festivalu Sundance. (Caminzind)

Reklama

Reklama