Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novinářka Elsa Casanovová se v Afghánistánu a Pákistánu zajímá o osudy místních žen. Neváhá kvůli jejich příběhům riskovat ani svou bezpečnost. Její akce jsou nebezpečné a Elsa svým chováním na sebe a na svůj tým upozorní místní členy Tálibánu. Když se jednoho dne snaží pomoci tamní ženě Maině z moci skupiny Tálibánců vedených Ahmedem Zaiefem, je Elsa se svým doprovodem Tálibánci zajata. Francouzská vláda nehodlá nic nechat náhodě a okamžitě na místo únosu vysílá svou speciální jednotku. Rozhodnutí vojáky do akce nasadit ještě urychlí video, které teroristé umístili na internet. Na něm jsou záběry podřezávání jednoho z mužů z Elsina doprovodu. Teroristé na videu oznamují, že Elsa bude brzy také popravena. Speciální jednotka je tedy vyslána nad pákistánská kmenová území, kde má Elsu na základě zpravodajských informací objevit a zachránit. Malá šestičlenná jednotka vedená velitelem Kovaxem (Djimon Hounsou) seskočí poblíž místa, kde má být Elsa držena. Následný boj je krátký a úspěšný, vojáci Elsu i s jejím jediným průvodcem, Amenem, (druhý byl Zaiefem zabit) najdou a osvobodí. Komando však musí prchat do hor, protože Tálibáncům z okolních hor přicházejí další a další čerstvé posily. To ovlivní i ústup jednotky. Vojáci se nemohou dostat na místo, kde je měly vyzvednout vrtulníky, a musejí ustoupit do hor. Za neustálého boje musejí druhý den zamířit přes hranici do Afghánistánu, kde mohou využít pomoc spojeneckých jednotek. Znamená to však jediné – přejít hřeben Hindúkuše a zbavit se pronásledovatelů. Elsa vojákům přiznává, že pro Zaiefa je její smrt osobní záležitostí. Kovax a ostatní ihned pochopí, že se Tálibánců jen tak lehko nezbaví. Čtvrtého dne vojáci s Elsou a Amenem dorazí do malé horské osady, kde Elsa využije místních zvyků a požádá o pohostinství. To jim místní vesničané neodmítnou, a tak se vojáci mohou dovybavit na horský přechod a malinko si odpočinout. Jednotka je záhy napadena přicházejícími Tálibánci a stáhne se do hor. Na naléhání Elsy a Amena, kteří chtějí pomoct vesničanům, jež se teď Tálibánci za jejich pomoc vojákům chystají vyvraždit, se vojáci do osady vrátí a svedou prudký boj s Zaiefovou skupinou. Amen je v boji zabit a také jeden z vojáků, Victor, utrpí těžké zranění. Vojáci s Elsou se opět stahují do hor a pokračují ve své cestě přes afghánskou hranici. Ústup jim kryje odstřelovač Elias, který však nakonec v boji s Tálibánci podlehne. Zbytek jednotky s Elsou končí den v prudké sněhové vánici na horském hřebenu a pokouší se navzájem zahřívat. Druhý den ráno vojáci s Elsou zjišťují, že Victor noc nepřežil. Nezbývá jim však nic jiného než pokračovat v cestě... (TV Prima)

(více)

Diskuze

Ivoman

Ivoman (hodnocení, recenze)

Alpha-17

Souhlasím s tebou, jednu hvězdičku jsem udělil za to, že ti borci unesli tolik nábojů, protože jich vystříleli metráky.

 

:-D

 

A ti talibánci jak se tam rojej, tam museli mít někde hnízdo, když je stříleli ba přímo kosili po desítkách a oni stále přibejvali.

 

:-D

Alpha-17

Alpha-17 (hodnocení, recenze)

Tak větší píííčovinu jsem letos fakt ještě neviděl! Tak, jak katastrofálně končil můj minulý filmový rok (SWE7), tak prachbídně skoro začal i ten nový. Ještě štěstí, že jsem včera viděl Hořící Mississippi, u které jsem chrochtal blahem! U tohoto dílka jsem skřípal zuby a dokoukával jen ze setrvačnosti. Většinou nechávám protichůdná hodnocení uživatelů ladem, ale tentokrát to vážně nejde. Pět a čtyři hvězdičky + ty komentáře tomu? HAHAHAHAHA:-))))))) ..lobotomie a doktor Chocholoušek;-)

na příspěvěk reagoval Ivoman

Sniper44

Sniper44 (hodnocení, recenze)

Asi takhle, pořád je nutné mít na paměti, že je to film. Hodina a 45 minut, které musí být něčím naplněné. Pokud by měl být film natočený 100% reálně, odehrával by se celý v noci, v naprosté tmě a měl by jednu akční scénu trvající pár minut. Ano, ve filmu je spousta okamžiků, které nejsou hardcore real, ale zase dávají filmu děj a přidávají mu na zajímavosti. Pro mě je film jasný nadprůměr. Jsou zde velice povedené scény, které ho ve srovnání s tím, co se dnes točí posouvají jasně nahoru. Už úvodní scéna dává hodně kladných bodů. Ti co zde horentně kritizují ukázanou taktiku... Myslete na to, že 99,5% diváků neví o SOP toho či onoho způsobu boje absolutně nic. Pro ně je tenhle film hodina a třičtvrtě zábavy navoněné akcí, armádou a duchem speciálních operací. A ještě jedna poznámka... Koukněte někdy na autentické záběry ze skutečného boje, tam uvidíte, jak se taktika hroutí v okamžik, kdy to lítá i odnaproti. Kdyby někdo natočil akční film v takovém duchu, tak nepůjde ani do kin, ale rovnou na DVD za 39,- Kč, protože oněch 99,5% diváků by ho označilo za megasr...u.

senky15

senky15 (hodnocení, recenze)

No čo Expendables po francuzky, až na to že to nie je dobre... ani vtipne... trapas, čo už. 

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Proboha lidi zapojte představivost :)  

Jsem daleko na nepřátelském uzemí, bez doplnění zásob!! a medivac vrtulníku. Stoupnu si metr od sebe do řady na vrcholu kopce a budu zběsile pálit bez jakékoli snahy o míření do protivníků kteří se v lepším případě vystavují od pasu nahoru?

Speciálky sice při pronásledování mají taktiku zuřivého výpadu zpět, ale to zahrnuje volbu místa, krytu, míření (nemají nekonečně náboju jako hoši tady ve filmu) a rychlé taktické stažení a nastražení léčky v podobě min.

Na tom kopci udělali všechno špatně :D

Nejspíš to nebyla chyba toho vojenského koordiátora, ale přímo režiséra a scénáristů kteří chtěli hrdinskou akci za každou cenu protože v úvodu filmu ta jednotka ještě neměla sebevražedné tendence.

Niktorius

Niktorius (hodnocení, recenze)

I dáky amatérik je schopen si domyslet, že nejlepší způsob, jak se vyrovnat s vlnou nepřátel na otevřeném prostranství nespočívá v tom, že si obránci bez jakéhokoli krytí stoupnou do řady a začnou zběsile střílet...

Trsto

Trsto (hodnocení, recenze)

korbitch22:  tak to si asi odkojený na telenovelách ... ten film je výborný... točený pod dohľadom špeciálnych námorných jednotiek a jeden z členov vo filme aj hral a korigoval akcie ....ale ty si určite ich tréner a bývalý špecialista a všetko samozrejme by si urobil lepšie ...hlavne nepozeraj toľko filmov ,lebo ti to niekam už riadne lezie....

Trsto

Trsto (hodnocení, recenze)

Niktorius: vidím, že sa "rozumieš" :DD kks dáki púhy amatérikovia tu idú písať o tom ako fungujú špeciálne jednotky .. lol ..

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

korbitch22: nechci se hádat, jen upozorňuji. Já ti tvůj názor, který sis už obhájil tolika pěknými slovy, brát nebudu.   

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

no.. já jen, že v jiných příspěvcích nazýváš ostatní uživatele, takové, co se zřejmě vyznají ve filmařině či akčních filmech pravděpodobně mnohem lépe než ty, za nenormální, po lobotomii atd... jen kvůli tomu, že film nepovažují za úplnou sračku. Tak jsem tě jenom upozornil, že je to tvůj subjektivní názor.. tak se ho nesnaž nikomu vnucovat

Niktorius

Niktorius (hodnocení, recenze)

Navíc podle mě ten film nic nenabízí ani po stránce čístě lobotomické akce... Protože ta akce je prostě primitivně komponovaná (týpci stojí v řadě a střílí od boku) i natočená (týpek střílí, střih, jiný týpek padá).

korbitch22

korbitch22 (hodnocení, recenze)

Riddick77: když je něco logicky imbecilní,nemůže se na to člověk koukat s odlehčené perspektivy,leda by měl odlehčený mozek po lobotomii.

Riddick77

Riddick77 (hodnocení, recenze)

korbitch22: Realističnost je jedno a vkus, případně zábavnost, věc druhá. Hodnocení je subjektivní a neexistuje autorita, která by jej mohla posoudit z hlediska správnosti (rozhodně to není člověk jako ty). Ano, film se Ti nelíbil, pro takového znalce strategií, mechanismů a vybavení speciálních jednotek to byla rozhodně ztráta času. Možná se na ten film chtělo podívat z jiné (odlehčené) perspektivy...

korbitch22

korbitch22 (hodnocení, recenze)

čistokrevný odpad.filmařské zlo od režie,herců,přes scénář,logiku a snad i trubku co jim na place dělala kafe.příšerná sračka.kdyby to mělo 20% to bych pochopil,ale i jinak docela normální uživatelé na čsfd hodnotí jako šílení.děs

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Příběh o speciální jednotce, která neumí bojovat, o neexistujícím jištění jak nám je předkládáno důležité mise a celkově hodně děravém scénáři. Kupodivu se na to ale koukat dalo, tak si to aspoň ty dvě hvězdy za snahu zaslouží.

 

Jo a Freemene: proboha každý kdo aspoň někdy v minulosti viděl i 10ti minutove istruktážní video o speciálkách musí uznat, že se tihle hoši chovali jak naprostí idioti. Nic si z toho nedělej není to první ani poslední film co měl v produkční skupině vojensky zdatného poradce ale na filmu to není vůbec vidět.

senky15

senky15 (hodnocení, recenze)

Po celej prahe plagaty :D Toto jeto najhoršie čo sa dalo urobiť. Dobra prva polovica ktoru totalne zabije zmasakruje a pochová druhá. Niečo neuveriteľné

Rawen616

Rawen616 (hodnocení, recenze)

Chtěl sem tady napsat pár svých postřehů proč se mi film nelíbil, ale jak tak čtu - vše již bylo řečeno. Tohle je prostě army scifi které nemá s realitou nic společného. Pokud francouzi používají takovou taktiku tak není divu že projeli snad každý konflikt.

Langy10

Langy10 (hodnocení, recenze)

Mně se tento film náhodou líbil! Řekl bych, že každý, kdo má k armádě cit ocení tento film... 

korbitch22

korbitch22 (hodnocení, recenze)

je to největší zhovadilost posledních let,69% tomu sice nenasvědčuje,to se ovšem zde už ani nedá brát vážně.

Zoo-UFO

Zoo-UFO (hodnocení, recenze)

Prvně bychl rád řekl, než budu napaden za svůj názor některým zde přítomným, že se pohybuju v komunitě speciálních operací. Na tenhle film jsem se hodně těšil, o to větší bylo moje zklamaní po jeho shlédnutí.

 

Tak nesmyslný scénář u filmu z vojenského prostředí jsem dlouho neviděl. Provedení bojových scén, chování jednotlivých vojáků a celkový postup během zachranné mise měl do reality opravdu hodně daleko. Pokud měli filmaři k dispozoci poradce s 20 letou praxí u SF, jak uvadí jeden z vás, tak ho buďto moc neposlouchali a nebo tam byl od toho, aby se do filmu nedostalo nic ze skutečných postupů. Což bylo splněno beze zbytku.

 

Posledním hřebíkem do rakve byly některé dialogy a snaha o dojemné scény, které byly spíše k smíchu, než cokoliv jiného. Jediný plus vidím v použité vojenské technice a pěkně udělané výstroji členů speciální jednotky.

korbitch22

korbitch22 (hodnocení, recenze)

freemen: za to ty seš minimálně 3x vyznamený válečný hrdina a poslední medaili máš za vykosení 50ti vysoce ozbrojených afghánců s Kalašnikovi a medaili máš za to,že ses vůbec nekryl,utíkal přímo proti nim a tvůj kulásek dělal ta ta ta :D zalez někam ty ´´znalče´´  a já sem možná Troll,ale furt lepší než Trotl.

Niktorius

Niktorius (hodnocení, recenze)

Poradce mohli mít filmaři sebezkušenějšího, ale výsledek po stránce uvěřitelnosti a logiky jednání postav vypadá, jako by ho natočila tlupa dvanáctiletých fanoušků Call of Duty (a i to je co do provedení vojenských operací promyšlenější).

A to samozřejmě vynechávám ty "nevojenské" nesmysly, jako že Tálibové se mezi sebou baví téměř zásadně anglicky a dokonce i týraná žena, kterou měl její manžel nejspíš celý život uvázanou na řetězu v chlívku vedle kozy, spíkuje líp než Pavel Kříž. 

Niktorius

Niktorius (hodnocení, recenze)

freemen: Aha, takže francouzská armáda běžně postupuje při přestřelkách tak, že si vojáci na volném prostranství stoupnou do řady, za nic se nekryjí a všichni jednotně pálí víceméně od boku? 

Pří obraně vesnice se opět nemají potřebu vzájemně krýt, ani si dokonce dopředu neřeknou, jak budou postupovat, nemají žádné velení...

Sniper zase proti nepřátelskému odstřelovači bojuje tak, že vyběhne do otevřeného terénu, pak si sedne a bez většího míření či potřeby si alespoň opřít pušku pálí? No naštěstí tálibský sniper sám nebyl nikde schovaný, takže nebyl problém lokalizovat jeho polohu...

A je také běžné, že speciální jednotka nemá žádné spojení s velitelstvím a dohodnuté jen jen jedno místo a čas evakuace, takže když vojáci na místo z nějakého důvodu včas nedorazí, tak je prostě po nich?

A ne, nemám dojem, že mám jakoukoli kvalifikaci pro hodnocení vojenského postupu, ale debilita toho, co vidíme v tomto filmu je natolik očividná, že to musí zarazit každého, kdo má funčkní alespoň část mozku.

Stejně tak nemusím mít doktorát z dynamiky abych poznal, že třeba bouračky v Kobře 11 nejsou realistické. 

freemen

freemen (hodnocení, recenze)

Hoši, jak tady čtu tu vaši kritiku ohledně vojenské taktiky použitou ve filmu, tak musíte být minimálně armádní instruktoři s mnohaletou praxí..nebo spíše odborníci přes  counter strike.:-). P. S. Pro Niktoriuse. Poradce jim dělal chlápek co má dvacet let praxe u Francouzských SF. Mimochodem si střihnul jednu z rolí. Zkus hádat kterou.:-) pokud máš dojem, že máš lepší kvalifikaci než on, můžeš to zkusit jako poradce pro případné pokračování. Pro Korbitch 22, jediný retard seš tady jedině ty. Nebo spíše Troll (co to je, si najdi na netu)….. Tak hošani a teď do mě.:-))

Niktorius

Niktorius (hodnocení, recenze)

Zajímaly by mne dvě věci:

1.) Co celou tu dobu, kdy naši hrdinové běželi přes Hindukúš dělala pákistánská armáda, která je mohla snadno najít a pomoct jim. Patrně byla na hromadné dovolené či co... 

2.) Kde v tom filmu všichni vidíte tu skvělou akci? Vždyť se tam stále opakují dvě schémata - a)  Záběr na týpka, co střílí, střih, protizáběr na týpka, co padá b.) záběr na týpka, co padá, střih, záběr na týpka, co ho sejmul. To za nějaký vrchol filmařiny fakt nepovažuju. O takticko-logické nesmyslnosti úplně všech přestřelek, co ve filmu uvidíme, ani nemluvě. Vedle toho vypadá Komando jako příručka pro pokročilý vojenský výcvik.

korbitch22

korbitch22 (hodnocení, recenze)

Riddick77: jak můžeš srovnávat tohle,s kultovním a 30 let starym komandem ty vole,nejsi retardovanej? :D

Riddick77

Riddick77 (hodnocení, recenze)

Inu, má to skoro na chlup stejné hodnocení jako "Komando" :-))) A s realističností je to podobné, nicméně já se bavil :-)) Uvidíme, jak dopadne "Act of Valor"....

korbitch22

korbitch22 (hodnocení, recenze)

senky15: no je to prostě filmařská tragédie a z toho hodnocení padám smíchem na prdel.Neuvěřitelný hovadiny ve scénáři,jako smál sem se u toho celej film,problém je,že to není komedie :D odpad :) 

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Škoda, že keď už Francúzi točili takýto film, tak ho natočili tak neuveriteľne americky. Tešil som sa na slušný francúzsky akčný film, ale to, že pochádza z tejto krajiny som pociťoval len minimálne a aj to prakticky len v prvej polovici. Inak druhá je už ako vystrihnutá od typických američanov. Ak bude nejaké nabudúce, tak si to len natočiť čisto po svojom a bude to dokonalé.

senky15

senky15 (hodnocení, recenze)

korbitch22: presne. Jedným slovom fraška. OK to bolo po vyslobodenie novinarky ale ked sa otočili že už sa nenechame prenasledovať.... Som sa začal smiať a neprestal až dokonca :D Totalna tragedia. Keby toto natočili američania tak by bolo hodnotenie tak 40%. ja vážne nechápem... posleddnu pol hodinu som len čakal čo zase vymyslia ale zlomiť tomu černochovi nohu, tak to sa ťažko predýchavalo, Prechod cez nejake himalaje, Otočenie sa spať do tej dediny, ten hrdina čo 10 minut bežal aby odvratil pozornosť a oni ho nevedia trafiť, ku kuncu dievča zmoknuta :D (ked tam prší tak 2 týždne) všetky tie výrazy, nahodní okoloidúci (pričli len tak dať 2 šutre na hrob:D) zabery  nonstop na hrebeňoch hor len aby to vyzeralo cool, proste komplet tragedia. Američania take točili pred 20 rokmi. 

Ale zas na francuzke pomery dobré ;-) 

prvych 51 minut po hlášku: "sakra už sme lovení 3 dni" to malo uroveň tých 75% ale čo prišlo potom, je na smiech. 

freemen

freemen (hodnocení, recenze)

korbitch22: Ok je to tvůj názor..Můj názor je že trapná filmařská amatéřina to rozhodně není.

korbitch22

korbitch22 (hodnocení, recenze)

freemen: :D já to nepřirovnávám ty speciální génie,jen srovnávám kvalitu filmu,tohle je prostě trapná filmařská amatéřina.

freemen

freemen (hodnocení, recenze)

korbitch22: No jestli tohle přirovnáváš k Segalovi který už je dávno za zenitem a točí céčkové filmy, tak to nemá cenu ani komentovat..:)..Jde vidět že o jednotkách typu SF a jejich výcviku nemáš zřejmě ani páru.

korbitch22

korbitch22 (hodnocení, recenze)

freemen: si děláte prdel ne? na otevřenym prostranctví utíká 6 ´´drsnejch´´ vojáků proti přesila 60ti s Kalachama a střílej proti sobě,aniž by někoho z nich trefili a zaženou přesilu se slovy oni jsou ďáblové.příšernej střih,hrozný výkony,děsná hudba.brutální klišé.Seagal se svejma dvd céčkama strčí tuhle Francouzkou sračku do kapsy.

korbitch22

korbitch22 (hodnocení, recenze)

tahle speciální jednotka by neotevřela ani plechovku buráků,i kdyby dostala návod,vopravdu parádní komedie.

freemen

freemen (hodnocení, recenze)

Jen tak na okraj, postava Máriuse je opravdová. Jedná se o vedoucího instruktora z francouzského dokumentů o speciální jednotce-škola zelených baretů ( Ecole des berets verts, L') Hodně zajímavý dokument o tom kam až šahají lidské možnosti.

Riddick77

Riddick77 (hodnocení, recenze)

Vyšel rip: Special.Forces.(2011).DVDRip.500MB.x264.AAC-DiDee, nicméně doporučuji počkat na lepší, nejlépe pak na kino :-)

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

wow, tak ted jsem se jenom náhodou naštěstí dozvěděl o tomhle filmu, trailer vypadá opravdu parádně, okamžitě začínám sledovat a vyhlížet. Po Act of Valor další nadějný film z prostředí speciálních jednotek

Reklama

Reklama