Reklama

Reklama

Ukradené Vánoce

  • Česko Ukradené Vánoce Tima Burtona (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jack Skellington je oblíbený vládce městečka Halloween, který dohlíží na tvoření všech morbidních potěšení, hrůz a překvapení. Jack je svou každoroční neměnnou rutinou absolutně znuděný. Jednoho dne se ocitne v sousedním Vánočním městě a za zvuků vánoční hudby prozkoumává zdejší tradice a obyvatele. Rozhodne se, že unese Santu Clause a uspořádá si Vánoce podle vlastních představ. Na pomoc si pozve své přátele ze záhrobí a vyrobí nádherné dárečky pro všechny hodné děti. Naloží je na sáně tažené kostrami sobů a vyráží nadělovat vánoční pohodu. Co na to budou říkat děti, až jim dárky budou předávat duchové a vlkodlaci? (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (795)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Či je jar, leto alebo jeseň vždy si rád pozrem nejaký film o Vianociach. Samozrejme, že v zime to má najväčšie kúzlo. Mám však pre vianočné príbehy slabosť a preto si ich doprajem i počas roka. Niektoré z nich si dá sa povedať pravidelne pripomínam. Včera večer som si znova pustil americký animovaný snímok "Predvianočná nočná múra" (The Nightmare Before Christmas) z roku 1993. Film z produkcie Walt Disney Pictures, na ktorom sa podieľal môj obľúbený režisér Tim Burton, ma opäť potešil. Bizarný, temný, morbidný muzikál o ukradnutých Vianociach bol super. V strašidelnom meste Halloween chceli usporiadat veselé Vianoce. Bola to parádna emo jazda. **** ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

S ústředním náčrtem „burtonovského“ vizuálu si režisér Henry Sellick pohrál dle vlastního uvážení a společně s hudebním skladatelem Dannym Elfmanem stvořili svěží a působivé dílko. Nádherné muzikálové pojetí dokázalo na pětasedmdesát minut rozprášit mou nechuť k Halloweenu a americkému pojetí Vánoc. Opulentní přehlídka strašidel z Halloweentownu, které oplývají tím nejčernějším humorem, je však představena v takové rychlosti, že na jedno shlédnutí není možné všechno pojmout. Ano, kamera zde poletuje možná trochu zběsile a střihačovi ruce by taktéž mohli zpomalit. Jenomže to vše zastiňuje propracovaný příběh, kterému není svatý ani Svátek všech svatých a o Vánocích ani nemluvě, perfektní dialogy, nádherné písničky a v neposlední řadě skvělá výprava, aneb nikdy bych nevěřil, jak mi bude sympatický starý rozbitý hřbitov ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Buena Vista // Počet premietajúcich kín v USA: 1,671 // Otvárací Víkend USA: $8,212,477 // Bábková animácia je pre mňa tým najhorším prevedením animácie, aké len môže byť. Ako nič proti tomu nemám, jednoducho to nieje moja šálka kávy, avšak texty a hudobné prevedenie stoja za zhliadnutie tohto snímku..... 60% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Caroline Thompson, Tim Burton .. Tahle „předvánoční noční můra“ je téměř rovnicí geniality! Excelentní hudební skladatel Danny Elfman plus Tim Burton plus výborná hororově karikaturní animace = netradiční přesto výtečná pohádka o zájmovém a tvůrčím střetu dvou zcela odlišných svátku! Většinu oné kratičké stopáže jsem zíral na překrásné vizuální efekty a k tomu se skvěle bavil! Už se nemohu dočkat Corpse Bride.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tim Burton a Danny Elfman jsou jasnou zárukou nečeho pohádkově-temného a přesto krásného. Elfmanova geniální pohádkově hororová hudba podle mě nemá konkurenci ve svém stylu a v tomto filmu opět ukazuje jak dokonale umí skládat hudbu. Poutavý příběh s animovanými postavičkami, které jsou tak hnusné až jsou krásné a srandovní. Halloweenské město plné potvůrek od upírů, přes duchy, kostlivce, čarodějnice až ke zlým dětem. Deprimovaný Jack, který již má dost stereotypu stále se opakujícícho Halloweenu. Pak pozná další svátek a tím jsou Vánoce. Je jimi okouzlena fascinován a nedokáže pochopit, že každý svátek má svůj smysl, svůj význam své důležité místo. Krásné, mrazivé, vtipné a fascinující. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (26)

  • Text písně ''I Miss You'' od Blink 182 odkazuje právě na tento film: ''...The unsuspecting victim of darkness in the valley. We can live like Jack and Sally If we want.'' (vojan9)
  • Tim Burton o filmu prohlásil: „Kdybych měl všechny ty loutky ručně animovat já sám, asi už bych teď byl zavřenej v blázinci.“ (Trainspotter)
  • Danny Elfman se vlastně stal scenáristou, protože jeho písně, skládané chronologicky, tvoří celou páteř snímku. Práce mu prý nikdy nešla tak dobře od ruky. (Trainspotter)

Související novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (více)

Reklama

Reklama