Reklama

Reklama

Umění zapadnout

  • USA The Art of Getting By (více)
Trailer 1

VOD (1)

Freddie Highmore si zahrál George, osamělého puberťáka odevzdaného osudu, který se dostal až do posledního ročníku střední školy bez toho, aniž by hnul prstem. George se spřátelí se Sally (Emma Roberts) - krásná a komplikovaná dívka v něm vidí svou spřízněnou duši... (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (196)

freddy 

všechny recenze uživatele

Každý z nás má nebo měl zřejmě někdy v životě pocit, že mu nikdo jiný nerozumí, že nikdo jiný neví, jak se zrovna on cítí, a asi to tak trochu patří k samotné podstatě lidství. Hlavní hrdina tohoto filmu to má ale mnohem kompilkovanější, jelikož on má tento pocit, že mu nikdo nerozumí, po celou dobu dospívání. A přitom není o nic více jiný než já nebo většina lidí, jen prostě nad vším příliš přemýšlí a klade si klasické existenciální otázky, které už musely někdy napadnout skoro každého. A tak se stane, že tento komplikovaný a nepochopený mladík se seznámí s dívkou, ve které nalézá spřízněnou duši a možná i životní lásku. Film jako takový mě velmi zajímal, protože mám docela v oblibě teenage dramata o hledání sebe sama a svého místa ve světě, v nichž divák úplně neví, na čem je a co může od hlavního hrdiny čekat. A výsledek zase není tak špatný, jedná se o zajímavý film, který mě sice úplně neodrovnal, ale který byl koukatelný, zajímavý a dobře zvládnutý jak po herecké, tak i po dějové stránce. Ale chybí mi zde něco, co není snadné pojmenovat, zkrátka tenhle film nemá potřebnou jiskru, neboli to "něco navíc", co dělá geniální film geniálním filmem. A z toho důvodu uděluji tomuto filmu "jen" čtyři hvězdy. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná (ale fakt jen lehounce) romantická komedie ze středoškolského prostředí, kde nikdo netancuje, nezpívá, nehopsá a není vytrslej z maturitního večírku. Tenhle obyčejnej život umělecky založeného středoškoláka mi docela sedl a Alicia Silverstone - no nepoznala bych ji. Coz je dobře, když se herečka (i herec) dokáží občas netvářit tak, jak od nich divák čeká. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dobrý film, no trošku odlišný od tých ostatných. Nie je to zas také jednoduché a klasické ako to býva u ostatných filmoch. Hlavný herci presvedčiví a dobrý, no najzaujímavejšia je asi hlavná postava, ktorá stále nad niečim premýšľa. Rozhodne je to zaujímavé sledovať hlavne duo a hlavná postava sa fakt sprava inak ako u ostatných filmoch a to je na tom to najdivnejšie, s časti mi to vadilo, ale na druhú stranu som bol zvedavý ako sa to bude vyvíjať ďalej. Sympatický príbeh a film. 70% - 3* ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Nejen George, ale ani film vlastně neví, co chce. Ukázat na nejistotu dospívání? Ono je to jedno, dospělí si většinou nejsou o moc jistější. Volba (příliš mnoho možností), otázky budoucnosti, hledání spřízněné duše. No proč ne, ale the Art of Getting By je nudné a tak trochu falešné. P.S. Obsah je úplně mimo. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že si ten film hraje na něco, co není. Po úvodní úvaze hlavního představitele jsem nabyla dojmu, že půjde o hluboké procítění o smyslu a pomíjivosti života, ale po chvíli to na mě jen zanechalo dojem rozmazleného děcka, kterej jen neví, co se životem. Tento film je jen nafouklá lesklá bublina, která po chvíli praskne a nic po sobě nezanechá. Ztráta času, nedoporučuji. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Původní název filmu byl "Homework". (Kacitr)
  • Film bol distribuovaný do kín pod krycím názvom Flunk. (Sufferer)
  • Film sa natáčal v New Yorku. (Laslo)

Reklama

Reklama