Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Percy Jackson, Annabeth, Luke, Grove a Thalia jsou pronásledování kyklopy a běží lesem do tábora polokrevných, aby si zachránili život. Thalia se rozhodne s netvory bojovat, aby svým přátelům umožnila útěk. Bohužel je v souboji zabita. Její otec, bůh Zeus, ale najde způsob, jak by mohla žít dál. způsob, jak by mohli žít všichni polobozi. Dá jim dar, který zajistí, že nikdo z nich už nezemře. Promění Thalii v borovici, která zajistí neviditelnou ochrannou bariéru kolem tábora. Po nějaké době se do tábora dostane i kyklop Tyson, který je nevlastním bratrem Percyho, mají společného otce Poseidona. Percy ani jeho přátelé nejsou z Tysonovy přítomnosti zrovna nadšení. Když však kolchidský býk prorazí ochrannou bariéru a ohrozí všechny v táboře, Tyson se zachová velmi statečně. Zjistí se, že někdo otrávil strom, a tím pustil býka do tábora. Byl to Luke Castellan, syn boha Herma. Má vztek na celý svět a chce tábor vyhladit... Percy se od delfské věštkyně dozví o příběhu z minulosti. Tři synové zlého Krona otce zabili a jeho ostatky svrhli do hlubin Tartaru. Ale Kronovi je souzeno, aby povstal a pomstil se Olympu i celému světu. Dále hovoří o proroctví, ve kterém má polobožský potomek jednoho z nich Krona přemoci, nebo také přinést zkázu, a to za pomoci zlatého rouna. Toto proroctví se jistě týká Percyho... Zlaté rouno je v Moři nestvůr, kterému lidé říkají Bermudský trojúhelník. Annabeth zjistí, že zlaté rouno by mohlo zachránit i strom, a tím znovu obnovit ochrannou bariéru kolem tábora. Nebyl to však Percy, kdo byl vybrán, aby se vydal hledat zlaté rouno, nýbrž jeho věčná rivalka Clarissa. Percy, Annabeth a Grover se rozhodnou také opustit tábor a vydat se hledat zlaté rouno na vlastní pěst a k jejich nelibosti se k nim přidá i Tyson. Navíc se dozvědí, že Luke už je také na cestě do Moře nestvůr. Našel ostatky Krona a chce ho s pomocí zlatého rouna zase oživit. To se nesmí stát, protože Kronos by zničil celý svět... (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 3

Recenze (416)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek, který v názvu slibuje celé moře nestvůr, ale nakonec vám jich dá jenom pár, protože víc ani není třeba. Bude to stačit. Divák bude mít pocit, že dostává naprosto skvělou podívanou, i když je to jen splácání několik bájí dohromady, a to v celek, který je skutečně hrozný mišmaš. Snaha o hlášky je hezká, jen jich je celkem málo. Mládeži by se tohle mohlo líbit, prznění bájí jim asi tolik vadit nebude. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

O trochu méně blbé, než první díl. Pořád ale dostatečně blbé na to, aby to bylo na hraně s fantasy sračkomety dneška. Nechápu, kde tvůrci pořád berou to sebevědomí na to, aby točili pokračování a topili v tom prachy. Přijde mi, že tyhle fantasy příběhy pro mladý, pakliže nejsou drsný jako třeba Hunger Games, nemají šanci. Stanovit nějaký fantasy svět tak, aby nevyzněl blbě, je totiž docela dost umění. ()

Reklama

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Logan Lerman se znovu převtělil do role poloboha Percyho Jacksona, který je synem Poseidona a lidské matky. Což o to, sympatií tento chlapec s pohledem raněné laně nachází v publiku puberťáckých dívek mraky, ale tak nějak mi do role již staršího, chytřejšího a odvážnějšího hrdiny moc nesedí. On je podle mě totiž tak trochu statický, až bych možná řekla prkenný. Tak nevím, čí je to vina, protože z jeho jiných rolí mi vychází, že je to mladík nadaný a do budoucna mu hádám hvězdnou kariéru. Je to celé zkrátka nějaké ošizené, jako by se mu do hraní prostě nechtělo. No, když tak nad tím přemýšlím, tak on ani zbytek není žádné velké terno. Nejvýrazněji vystupuje Jake Abel v roli záporňáka a je jen škoda, že se v celém filmu nedostává víc ke slovu. Zlobivost mu kouká z očí. No a příběh? Ten je oproti literární předloze dost očesán, uhlazen a v podstatě se v něm, až na pár zajímavých akčních scén, nic moc neděje, což je další velká škoda. Potenciál 3D je tak zbytečně promrhán a v konečném důsledku úplně k ničemu. Z pohledu dospělého diváka mě snímek, na rozdíl od knihy, neoslovil tak, abych si ho přála kdykoliv v budoucnu znovu zkouknout. Mladým divákům, a to i díky atraktivitě 3D projekce, naopak má určitě co nabídnout, oceňuji důraz na přátelství, výpomoc v nesnázích a hlavně bezdůvodné nebití (se) hlava nehlava. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Áno, súhlasím že film neskutočne przní grécku mytológiu, tu nezostal kameň na kameni, snáď jediné čo bolo zachované tak len to, že Kronos pojedal svoje deti. Trúfam si však tvrdiť, že tu nešlo o exaktné popisovanie gréckej mytológie, ale že film mal iný cieľ - zabaviť diváka. Mňa celkom pobavil, vizualizácia a efekty celkom ušli, takže pre mňa to bola taká priemerne zábavná rodinná jednohubka. 55/100 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvý film o teenagerskom hrdinovi Percy Jacksonovi natočil v roku 2010 veľmajster mainstreamových kino trhákov Chris Columbus. Napriek šialenej žánrovej kombinácii to bola celkom zábavná popkornová jazda. Po troch rokoch bolo vyprodukované voľné pokračovanie. No na režisérskej stoličke už nesedel ostrieľaný profesionál Chris Columbus. Jeho miesto prebral akýsi berlínsky niktoš Thor Freudenthal. Pod taktovkou tohto neskúseného nemeckého režiséra vzniklo úplne zbytočné pokračovanie. ** ()

Galerie (109)

Zajímavosti (16)

  • Termoska s větry z fiktivního seriálu o Herculovi je odkaz na vak s větry, který dal Odyseovi bůh větru Aiolos v "Eposu o Odyseovi". (Kletus)
  • Palica s dvoma hadmi, ktorú drží Hermes (Nathan Fillion), sa podľa gréckej mytológie nazýva caduceus. Vznikla z lieskovej palice, ktorú mu na znak uzmierenia venoval Apolón. Mala zázračnú schopnosť uzmierovať a utišovať škriepky. Keď ju raz Hermes hodil medzi dva zápasiace hady, hneď sa prestali hrýzť a ovinuli sa okolo nej. (Greenpeacak)
  • Mezi filmem a knihou je několik rozdílů. Kniha například začíná Percyho (Logan Lerman) snem o tom, že je Grover (Brandon T. Jackson) v nebezpečí, ne příběhem Thalie (Paloma Kwiatkowski) o její smrti. Ve filmu je dále vynechána např. vybíjená s kanibaly  ze začátku knihy. Ve filmu se soutěžilo ve šplhu na věž, zatímco v knize se konaly vozatajské závody. Vynechanou postavou ve filmu je Tantalos, který měl nahradit Cheirona, který byl vypovězen do vyhnanství. V knize se oproti filmu Percy s Tysonem (Douglas Smith) potká ve škole, kam Percy chodil. Clarisse (Leven Rambin) v knize plula na lodi konfederace, ne na moderním bitevníku, jak je vidět ve filmu. Lukova (Jake Abel) loď Andromeda byla v knize výletní lodí, ne jachtou jako ve filmu a v knižní předloze se Luke nepokusil Kronose oživit. (Dracconnis)

Související novinky

Percy Jackson míří na Disney+

Percy Jackson míří na Disney+

16.05.2020

Knižní fantasy sága Percy Jackson se dočká nové adaptace na streamovací službě Disney+. Zprávu potvrdil autor předlohy Rick Riordan. Příběh vypráví mix řecké mytologie, historie a kouzel, v jehož… (více)

A kdy vlastně uvidíme...

A kdy vlastně uvidíme...

04.06.2012

...pokračování X-Men, Spielbergovu novou scifárnu nebo druhého Thora? Hollywoodská studia čachrují s daty premiér a obsazují volné termíny pro předpokládané hity. Tak především: příští rok Amerika… (více)

Reklama

Reklama