Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Percy Jackson, Annabeth, Luke, Grove a Thalia jsou pronásledování kyklopy a běží lesem do tábora polokrevných, aby si zachránili život. Thalia se rozhodne s netvory bojovat, aby svým přátelům umožnila útěk. Bohužel je v souboji zabita. Její otec, bůh Zeus, ale najde způsob, jak by mohla žít dál. způsob, jak by mohli žít všichni polobozi. Dá jim dar, který zajistí, že nikdo z nich už nezemře. Promění Thalii v borovici, která zajistí neviditelnou ochrannou bariéru kolem tábora. Po nějaké době se do tábora dostane i kyklop Tyson, který je nevlastním bratrem Percyho, mají společného otce Poseidona. Percy ani jeho přátelé nejsou z Tysonovy přítomnosti zrovna nadšení. Když však kolchidský býk prorazí ochrannou bariéru a ohrozí všechny v táboře, Tyson se zachová velmi statečně. Zjistí se, že někdo otrávil strom, a tím pustil býka do tábora. Byl to Luke Castellan, syn boha Herma. Má vztek na celý svět a chce tábor vyhladit... Percy se od delfské věštkyně dozví o příběhu z minulosti. Tři synové zlého Krona otce zabili a jeho ostatky svrhli do hlubin Tartaru. Ale Kronovi je souzeno, aby povstal a pomstil se Olympu i celému světu. Dále hovoří o proroctví, ve kterém má polobožský potomek jednoho z nich Krona přemoci, nebo také přinést zkázu, a to za pomoci zlatého rouna. Toto proroctví se jistě týká Percyho... Zlaté rouno je v Moři nestvůr, kterému lidé říkají Bermudský trojúhelník. Annabeth zjistí, že zlaté rouno by mohlo zachránit i strom, a tím znovu obnovit ochrannou bariéru kolem tábora. Nebyl to však Percy, kdo byl vybrán, aby se vydal hledat zlaté rouno, nýbrž jeho věčná rivalka Clarissa. Percy, Annabeth a Grover se rozhodnou také opustit tábor a vydat se hledat zlaté rouno na vlastní pěst a k jejich nelibosti se k nim přidá i Tyson. Navíc se dozvědí, že Luke už je také na cestě do Moře nestvůr. Našel ostatky Krona a chce ho s pomocí zlatého rouna zase oživit. To se nesmí stát, protože Kronos by zničil celý svět... (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (416)

freddy 

všechny recenze uživatele

Percy Jackson podruhé a z mé strany zavládá opět neutuchající nadšení nad tím, co jsem viděl. Tohle byla velkolepá jízda, na kterou myslel ještě dlouho dobu poté, co film skončil. Percy Jackson je sympaťák, jeho kamarádi rovněž, a celý ten příběh z mého pohledu perfektně fungoval. Neznám knižní předlohu, takže hodnotím čistě jen podle svých pocitů, a ty mi říkají, že jsem viděl jeden z nejúžasnějších fantasy teenage filmů ve svém životě, který si v lecčems nezadá s filmy ze série o Harrym Potterovi. Pravda, podobné věty jsem psal i v komentáři u prvního filmu, ale ono to prostě tak je, evidentně mi styl této série perfektně sedí a vyhovuje a já jsem schopen po dobu sledování filmu na vše okolo zapomenout a jen se naplno oddávat sledování filmu a užívat si, co se před mýma očima odehrává. Pravda, měl jsem trochu obavy o kvalitu filmu, když jsem se dozvěděl, že dvojku už nerežíruje Chris Columbus, ale naštěstí mě to dokázalo zaujmout stejně jako jednička, a i proto znovu uděluji výtečných pět hvězd. A abych nezapomněl, paní Kyklopová byla prostě úžasná :-)) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Moři nestvůr" nechybí neotřelé nápady, vcelku akceptovatelný humor ani přiměřený nadhled, ale schází mu to nejdůležitější: ODVAHA. Bojí se dát své fantazii křídla s vzlétnout ke slunci, a proto stejně jako jeho starší bráška ("Zloděj blesku" z roku 2010) zůstává jen přízemní, neumělou a trochu hračkovitou pohádkou na dobrou noc - neškodnou, leč taktéž nepřínosnou vyprávěnkou o dětech ... a pro děti. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tak tohle pro mě bylo velké zklamání. V prvním díle se mi líbila originalita tématu i samotný příběh. Je pravda, že od dvojky už jsem trochu čekala podobnou atmosféru a možná zase nějaký ten útržek mytologie (Kterého se mi ale dostalo, tak v podobě dvou minut). Příběh je placatý a jednoduchý, má spustu logických do očí bijících zádrhelů, podivných pasáží bez souvislostí a celkově jsem si čas od času ťukala na čelo (když to vyjádřím zjemněně). Knižní předlohu jsem nečetla, takže podle toho nemůžu posuzovat, ale tenhle snímek se moc nepovedl a dokonce odešli i něktřeří dobří herci, co se objevili v prvním dílu. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Hollywoodská božstva se zalekla, a tak jednička, která byla nacpána velkými jmény, ustupuje z cesty dvojce bez hvězd (Stanley Tucci nebyl informován o evakuaci téhle potápějící se kocábky, a tak hraje nesnesitelnou postavu, kterou ale nikdo za celý film nepošle do míst, kam slunce nechodí). Stejně jako v prvním filmu (matematika a perly) jsou postavy šíleně blbé (ožívá vám titán, co takhle sebrat rouno a zastavit tak proces; co třeba hned říct hlavnímu blbečkovi, aby vyhodil z batohu chrastící věci; co takhle že by hlavní padouch neupozorňoval na svůj ďábelský plán celou vesnici polobohů). Percy a Annabeth se neustále objímají, takže mezi nimi nějaký vztah musí být, ale v zájmu zachování mravní výchovy dětí žijící v době internetu přeplněného pornem si nedají ani pusu (omluvou budiž, že v HP se čekalo do pátého, respektive osmého dílu). Ani jednou se neobjeví nikdo z velkých bohů, přestože vědí, že někdo oživuje jejich mocného (byť tragicky neschopného) tatíčka titána, jehož návrat je situován do zábavního parku, tudíž se z mytických bytostí dělá jen pouťová atrakce. Film se jmenuje "Moře nestvůr", ale v celém moři uvidíme jenom jednu nestvůru. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro děti je slepencem rozličných akcí využívajících řecké mytologie podle svého tak, jak to jen Američané umí. Jelikož jsem, stejně jako od prvního dílu, očekával jen barvotiskovou naivní zábavu, zas tak moc jsem zklamán nebyl. Triková stránka je velmi kolísavá. Slušivá Charybda (zatraceně, proč neukázali dračí Skyllu?!), byť podle mytologie se v jejích útrobách voda vaří..., průměrný mořský koník a hodně nepovedené digitální vlny (živly jdou prý v PC nejhůře). Nevím, zda neznalí odhalí stařeny Graye či se zorientují v otázce titáni (Cronos - zde zavřený nepochopitelně v arše úmluvy) vs. bozi...., což nakonec není úplně důležité. Více mi vadilo, že jsem měl celou dobu pocit, jako bych sledoval další díl Harryho Pottera....a pak ženské představitelky - neuvěřitelně protivné čúzy vzhledem i chováním. Sympatickou ženu zde prostě nenajdete.... Když nebude odpoledne nic jiného v bedně a za okny se budou čerti ženit, tak na jedno podívání klidně. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (16)

  • Nakrúcanie prebiehalo vo Vancouveri a New Orleans. (ludovit14)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporila viac ako 15 000 pracovných miest. (Laslo)

Související novinky

Percy Jackson míří na Disney+

Percy Jackson míří na Disney+

16.05.2020

Knižní fantasy sága Percy Jackson se dočká nové adaptace na streamovací službě Disney+. Zprávu potvrdil autor předlohy Rick Riordan. Příběh vypráví mix řecké mytologie, historie a kouzel, v jehož… (více)

A kdy vlastně uvidíme...

A kdy vlastně uvidíme...

04.06.2012

...pokračování X-Men, Spielbergovu novou scifárnu nebo druhého Thora? Hollywoodská studia čachrují s daty premiér a obsazují volné termíny pro předpokládané hity. Tak především: příští rok Amerika… (více)

Reklama

Reklama