Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Videa (30)

Trailer 2

Recenze (292)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

V Normanovi se určitě poznal nejeden fanoušek hororových filmů a s úsměvem na rtech zavzpomínal na své začátky, kdy se bál třeba i panenky Chuckyho (ehm :-), ParaNorman je totiž poctou tomuto žánru a tak vy můžete jen odhalovat, kolik a kde na vás mrkne odkaz na nějaký ten horor (mě nejvíc potěšilo Normanovo vyzvánění mobilu (theme song z Halloweenu/, bo mám úplně to samé :-). Jenže... film je, narozdíl od sestřenice Koralíny, jedna velká nuda a hlavně- bez temné atmosféry, kterou Coraline tolik oplývala (v rámci animovaných filmů). Norman sice vypadá jak výše jmenovaná, resp. vizuál je i tady opravdu vyvedený, jenže je to celé takové ňuňu ťuťu, jak novější animáč od Disneyho. Což je škoda a promarněná šance zaskórovat v žánru, kde se v poslední době moc neurodilo (ani Burtonův Frankenweenie to nevytrhl). Takhle si na to nejlepší budete muset počkat až se závěrečnými titulky a to jen v případě, že jste fanoušci kapely The White Stripes- zazní tam totiž jejich pecka Little Ghost ;-) ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Pověsíme ho - Nemůžeme ho pověsit, je 21.století - Tak ho upálíme.  U tohoto infantilního strašidýlka se nemůžu rozhodnout v hodnocení, ale hrstka podobných hlášek, občasná ulitlá atmosféra a (možná hlavně) závěrečný nenápadný  comming out  (už tak dostatečně vtipného) homosexuála už v deset let animáku (!!) ho přece jen povznáší k lehkému nadprůměru i bonusové čtvrté hvězdě.  Nějak mi to ve své době v doznívajícím boomu animáků uniklo, ale je to zajímavé, byť ta vážná duchářská linka mě tolik nebrala (i když měla svou myšlenku). Ale dobré vedlejší postavy (Otec),Norman poctivě vidí duchy.... a jo, dobrá blbinka. Víte, že byl nedávno Halloween? Doufám, že byl požehnaný. ()

Reklama

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vynalézavé a filmařsky výtečně provedené zakončení, které by snímku vyneslo pátou hěvzdičku. Škoda, že tomu předchází poměrně standardní etuda o chlapci, který se odlišuje, je šikanován a je divný. Tahle divnost a šikana jsou sice elementární a tvůrci je dokážou v rámci děje účelně využít, ale prostředí maloměsta je vykresleno až moc málo, nemluvě o tom, že osobně mi esteticky některé významné vedlejší postavy přišli příliš ošklivé a nesympatické (jejich ošklivost není dost zábavná či zajímavá). Film ideálně pro děti, o nichž si rodiče budou myslet, že pro ně tak hororový film není. Co do srovnání obstojí se snímkem V tom domě straší. Na hutnou atmosféru Koralíny nemá. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o slušný animovaný film určený nejen pro děti, ale i dospělé. Dá se tu narazit na slušnou atmosféru, nechci říkat děsivou, ale určitě je poutavá a děj díky tomu rychle odsýpá. Kromě spousty hororových pod-odkazů, dvousmyslných narážek a humorných situací (nejen těch s černým nádechem), mají i jednotlivé postavy docela zajímavou charakteristiku. Nechci tady tvrdit, že se z Normana posadíte na prdel, ale podobně jako „Coraline“ určitě stojí za zhlédnutí. Navíc český dabing nebyl tentokrát zas až tak hrozný.70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DNES VEČER JE VÝROČÍ ÚMRTÍ ČARODĚJNICE. DUCHOVÉ SE PROBUDÍ, A ONA PŘIVEDE MRTVÉ ZPÁTKY.“ ... ,, ALE JÁ JSEM JENOM DÍTĚ!.....“ /// V rámci rovnoprávnosti už ty, co nemaj vyřešenou (předsmrtnou) minulost nevidí jen chlastající spisovatelé, (hluchý) holky, ale i děti. No dobře… vím, vím, malej Cole … dobrá, tak kromě něj je tu ještě Norman. Ale ten navíc řeší i čarodějnou kletbu… Musím uznat, že temný barvy + všechny ty odkazy a drobný fórky na jiný filmy mě bavěj (ale vysvětluj parchantovi, kdo byl Jason Voorhees…). Taky (a překvapivě) jsou tu i ,,fujtably“ (ale vysvětlujte jim, že si nemaj zakrejvat voko, ale smát se…). I proto si myslím, že ,,pohádka“ o dítěti s velmi zvláštním darem, který chtělo, aby jej ostatní lidi pochopili bude spíš pro nás starší, než pro davy capartů, mířících z mateřský školky na hromadnou projekci. (ale možná by to pro ně mohla bejt solidní náhrada za masový vraždy) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcíp nám pes a děti by se s ním chtěly ještě vidět. 2.) S děckama máme nakoukaný všechny hororový pecky. 3.) Thx za titule ,,NikkiNicotine“ a ,,dezibook“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Scenárista Chris Butler psal snímek v rozmezí 16 let. (Brousitch)
  • Po záverečných titulkoch sa tu nachádza ešte jedna scéna, kde je ukázaná výroba postavy Normana Babcocka (Kodi Smit-McPhee). (JADIM)
  • Ve scéně, kdy mrtvý strýc překvapí Normana na školních toaletách, si můžeme všimnout, že na strýci visí toaletní papír. Když ale Neil hází svému mrtvému psovi klacek, Norman ho upozorní, že živé objekty a jiné předměty mrtví nemůžou držet, protože jimi projdou. (lil7minmin)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama