Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Videa (30)

Trailer 2

Recenze (292)

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle rozhodně není pro malé děti, spíš tak 11+. I mně to chvílemi nahánělo husí kůži, a to je co říct. Zejména ten konec má skoro až epický charakter. Hudba je naprosto geniální (doporučuju unreleased version of Aggie Fights). Být trochu profesionálnější animace asi bych přivřel oko a pálil maximem, takhle zůstanu u 4 hvězd, ale za to jednoznačně zasloužených!!! 80% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tím čo sa páčil tento film tak radšej nečítajte.Po prvých 20 minútach čistý odpad,potom mal par svetlých momentov tak som chcel dat 2*aspoň za neodbytnosť Normana a za snahu.Ale ten koniec,keď kopírovali Resident Evil konkrétne červenú kráľovnú,tak to bola fraška.No a čo keď sa to páčilo deťom,ale ja dávam hodnotenie a mňa to znechutilo a nie potešilo.Kreslená paródia na viacero hororov, totálne nezaujímavý film plný absurdít a z veľmi škaredými a nezaujímavými postavami.V top 10 mojich naj filmov mam Mŕtva nevesta Tima Burtona tak som čakal že to bude podobné,ale nedočkal som sa škoda. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Ten zombík mu právě řeže hlavu........... Budeš tak mrtvej, že budeš mluvit sám se sebou. DIALOG: NORMAN - Táta mi zakázal s tebou mluvit. NORMANOVA MRTVÁ BABIČKA - Pitomec. Kdybych byla poltergeist hodila bych mu něco na hlavu........... Fanoušci hororů zde najdou spoustu odkazů na různé krváky, horory a napínáky, které jsou umně vloženy do skoro dětského příběhu. Děti, co neznají tyto filmy se scén nebudou bát, naopak se zasmějí a zasmějí se i zasvěcení, protože uvidí v mnoha scénách odkazy na jejich oblíbené horory. Tím se film ParaNorman zařadil do kategorie rodinný. Tvůrci a hlavně grafika tu má velký cit pro detaily. Můžete si tak vychutnávat nádherné povedené záběry jako je třeba kus papíru vlajícím na obyčejném plotě, tenisky, houpající se na telefonním drátě nebo dětské jízdní kolo opřené o stojánek - opravdu spousta detailů. Příběh má napětí, humor, ty odkazy na různé filmy a jen snad hudba trochu umírá. CITÁT - To je jak z nějakýho hororu.......... CITÁT - Když jsem nervózní, mám "ústní" průjem.......... DIALOG: NORMANOVA MÁMA - Uklidni se, dostaneš infarkt. Co pak budeš dělat? NORMANŮV TÁTA - Vrátím se a budu strašit Normana, třeba mě pak bude poslouchat............... Nakonec příběh přináší i nějaké to poučení. A já se bavil. CITÁT - Kopni ten strom do suku!!!........ Finální souboj je hodně strašidelný. CITÁT - Tááák, o čem to bude?......... Kdo vydrží celkem pěkné závěrečné titulky, uvidí ještě malý bonus. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Wauu, vůbec jsem nečekal od toho tak dobrou podívanou.. Parádní atmosféra a vlastně i příběh, po psychologické stránce je to podle mého skromného názoru dost propracované. Sice podle komentářů co tu čtu v tom hledal každý něco jiného, někdo animák pro děti, někdo lehkou parodii na hororové snímky nebo blockbuster, který má pokořit ty největší vellikány v anime... Já jsem v tom našel parádní oddechovku co překvapila svou atmosférou... HODNOCENÍ: 87% (4*) ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Vzít na to děcka, tak se po..rou strachy! Od doby Wall-E asi nejpovedenější animák ( v mém žebříčku). Do plusu hraje, že není dělaný zcela v počítači a u mě hraje prim výborná hudba od Briona (místy vykrádající Doylea a Mansella). Jako celek ideálně dlouhé, s téměř klasickým příběhem, který v určitých momentech mile dokazuje, že ne vše je černé a bílé... Těžko vysvětlit, abych nespoilerovala. Dokonce bych řekla, že je to animák v hlavním jádru smutný (alespoň v poslední třetině). Vzhledem k tomu, že jsem nedávno dala Wreck-It Ralph! čtyři hvězdičky - a to je animák mnohem víc předvídatelný a klišoidní - dávám ParaNormanovi hvězdiček pět! ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Po záverečných titulkoch sa tu nachádza ešte jedna scéna, kde je ukázaná výroba postavy Normana Babcocka (Kodi Smit-McPhee). (JADIM)
  • Film byl vytvořen za použití první stop-motion animace využívající 3D tiskárny ke tvorbě tisícovek unikátních výrazů tváří. (Brousitch)
  • Film byl natočen pomocí kamery Canon 5D Mark II DSLR, která byla pro 3D efekt umístěná na speciálním stojanu, na kterém se po každém záběru o malý kousek poposunula. (Dr Lizal)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama