Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou snímku Now Is Good je mladá dívka Tessa Scott (Dakota Fanning), která i přes svůj nízký věk umírá na leukémii. Tessa, která je smířena se svou nemocí, ovšem nehodlá pasivně čekat na to, až její čas vyprší, a proto si sepíše seznam věcí, které by ráda ještě stihla. Jednou z priorit na jejím seznamu je ztráta panenství. (Riddick77)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film, který má už z podstaty děsně silný příběh. Krutý, ale pravdivý. Nebylo mi z toho dobře, ale pozitivně naladěná Dakota Fanning mi to lehce vynahrazovala. Říkám lehce, protože to, co jsem tady četl, je údajně pořád nic oproti samotné knize, která je totální depka. Tady jsem z toho filmu zase takový pocit neměl. Na druhou stranu mi nejlépe bylo v momentě, kdy se objektiv stočil na překrásné záběry britských skalisek u moře. V tu chvíli jsem si přišel svobodnej jak ten pták a myslím si, že Dakota to neměla jinak. Čtyři naprosto poctivé hvězdy příběhu tak reálnému, že nic reálnějšího už asi neexistuje. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Filmy, v ktorých má hlavná postava chorobou vymeraný čas sú u tvorcov obľúbené, pretože umožňujú hrať na divákove city, ale súčasne sú extrémne náročné, pretože falošnosť, klišé, póza z nich pri nepozornosti tvorcov priam trčí. To sú dôvody, pre ktoré ma nezaujal najslávnejší predstaviteľ tejto tematickej skupiny - Love Story a ani dnes videný Now Is Good. Naopak Isabele Coixet ma dokázala zaujať filmom My Life Without Me, pretože sa dokázala existujúcim nástrahám vyhnúť. U nej sa mohol Ol Parker inšpirovať a mohlo to dopadnúť o niečo lepšie. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečnej film. Stejně od začátku víte, jak to skončí, takže akorát sledujete nesympatickou Dakotu Fanning, jak si poslední měsíce před smrtí strašně užívá a navazuje vztah s nějakym hezounkem ze sousedství. Ono to podle toho filmu vypadá, že rakovina je vlastně hrozná pohoda, že si můžete život užívat na plný pecky a o nic se nestarat. Sice je to dost nevěrohodný, ale řikal jsem si, že to aspoň neni klasickej srdceryvnej doják. Jenže ke konci začnou všechny ty dojemný a srdceryvný okamžiky přibejvat. Takže zhruba hodina je taková nic moc romantická komedie a zbytek klasická ždímačka na slzy. Nejvíc z celýho filmu se mi líbily úvodní titulky. Pak ještě stojí za zmínku pár záběrů z pobřeží (sice kýčovitejch, ale pěknejch) a docela slušná muzika. Tohle stačí dohromady tak na ty 2 hvězdy. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale můj dojem jedné z prvotin Ola Parkera byl trochu vlažný. Po absolvování už několikátého filmu s umírající tématikou jsem se neubránila mírnému srovnávání. Dakota Fanning je určitě výborná, ale tady se do toho položila na moje gusto až moc, prostě příliš hrála a bylo to vidět. Nepřirozenost celého příběhu byla určitě ve zbytečné vyhrocenosti, vyumělkovanosti, velkého množství patetických, těžko uvěřitelných chvil a tak se stalo, že ve výsledku mně to tak trochu emotivně minulo. Ani Adam nebyl tou nejlepší volbou nejen po herecké stránce, kde mě moc nepřesvědčil, ale myslím, že pro partnera Dakoty by se hodil méně playboyovský typ. Když namátkou vzpomenu třeba na Vtip s Emmou Thompson, tak je mi to líto, ale výš dnes nemůžu jít. 70% ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

"Now is Good" by nemělo zapadnout, ačkoliv je tématem smrtelné onemocnění, tudíž předvídat směřování vyprávění není dvakrát těžké. Nicméně Dakota Fanning je dostatečně kvalitní herečka, aby utáhla prakticky celý film na svých bedrech. Dojde i na několik silných momentů (scéna s otcem a seznamem na zdi je neskutečně opravdová a upřímná) a celkově snímek nepůsobí prvoplánovitě, levně či uměle. Kniha bude zřejmě ještě o fous lepší (vlastní imaginace přeci jenom udělá své, poněvadž se úplně vytratí drobná křečovist, která je patrná v některých momentech filmu), ale tohle také není vůbec špatné, ba naopak! Citlivě a chytlavě natočené drama jedné sympatické, a zcela pochopitelně, mírně jízlivé a sarkastické dívčiny, jež se vám dostane pod kůži. U mě se zadařilo skoro dokonale. 8/10! ()

Galerie (59)

Zajímavosti (11)

  • Adamova (Jeremy Irvine) motorka je Yamaha WR125R. (GordonCZ)
  • Útesy na pobřeží, k nimž vezme Adam (Jeremy Irvine) Tessu (Dakota Fanning) na výlet, se jmenují Seven Sisters a nacházejí se v hrabství Sussex na jihovýchodě Anglie. V reálu ale na místě, kde později dvojice sedí, žádná lavička není. Ta byla umístěna pouze pro potřeby natáčení. (GordonCZ)

Reklama

Reklama