Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyto zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 218)

choze 

všechny recenze uživatele

Slibný námět zabíjí odfláklý, podprůměrný scénář i režie, plus trapně přehrávající Mádl, který mě jinak baví. Jestli to něco zachraňuje, tak Josefíková, na níž se velmi dobře kouká. Pousmál jsem se jen jednou, u fórku se socialistickým Facebookem. Jdu si na spravení chuti pustit Zítra vstanu a opařím se čajem. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Film má samozřejmě svá slabá a silná místa, kterých je naštěstí více a k mému překvapení jsem se dost nasmál. Film je sice trošku kýčový, ale vlastně to bylo vše v té době, kde se odehrává převážná část snímku. Film na mě nepůsobil sebevědomě a na nic si nehrál, všemu dával volný průběh a to se mě líbilo, i když někdy by potřeboval trošku zrychlit. Když se to tak vezme, tak celkem zajímavý nápad srovnat naši dobu s dobou předrevoluční nálady v roce 1989. Těch míst srovnání je tam celkem dost, viz např FACEBOOK vs nástěnka na škole лицокнига se statusama a spoustu jiných detailů, které na mě udělaly dojem a tak i z důvodu toho, že tam má tokovou zajímavou roli i můj dobrý kamarád musím dát 80%. Co mi na filmu ale trošku vadilo, byly bezkonkurenčně stále vnucované Orbitky, které byly opravdu téměř všude, dále cherry rajčátka v roce 1989 dále králíci a v neposlední řadě i efekty přenosu a technického zařízení v "laboratoři", kde na LCD počítačů běžely obří čísla, která se neustále měnila (až moc akční a nápadné). Mádl bezkonkurenčně nejlepší, vždy když se objevil byla sranda stejně tak jako jeho doba roku 1989, současnost mě téměř nebavila. A poslední informace, na předpremiéře jsem už dlouho neslyšel tak dlouhý a přesvědčivý potlesk. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Středoškolský profesor je nespokojený především v oblasti svých milostných vztahů. A svoje pošramocené avantýry si vyřeší či napraví vědeckým experimentem přesouvající jedince, jako je on, do minulosti, a tam už to nějak dopadne. A dopadlo to docela nevšedně, z hlediska novátorství či obnovy scifi českých komedií po pěkné řádce let se zadělalo na opravdu na víc, než jen na obyčejnou a tak nějak dopředu odhadnutelnou záležitost. Děj je rozvrstvený do více či méně zábavných epizod, co se nalézají v ohnisku dvou hodin. Výsledkem je odpočinková komedie s řadou povedených i originálních fórků. Bavil jsem se. Klady: Mádl v budoucnosti zdatně napodobující Blažkovy grify+několik opravdu zábavných a originálních momentů s dobrým načasováním + pěkné herečky +dobře vystižený konec éry devadesátých let, respektive těsně před revolucí + Zuzana Kopřivová je lepší "materiál" než Eva Josefíková + zdařilá ruská parodie na Facebook neboli "Licokníga" a další narážky na současné fenomény +originálně a vtipně pojatí rodiče hlavního hrdiny. Zápory: děj omezující se v přítomnosti na okatý "product placement - slabý hudební doprovod - o scifi zde jde jen velmi okrajově a je poměrně triviálně pojato. 70% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Guláš podle receptu pejska a kočičky. Sem tam to připomíná Vorlíčka, sem tam Návrat do budoucnosti, sem tam velmi nepovedený Good Bye, Lenin! a mnoho a mnoho dalšího, včetně Jak jsme přečetli Čapka. Hereckou jistotou je tu Viktor Preiss, všechno ostatní je tak laciné jako sovětský Facebook na nástěnce v roce 1989. Kdeže ty loňské sněhy jsou... #kinobus ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Velice povedený a vtipný český film, jehož největší slabinou bylo Mádlovo huhňání. Nesnáším když musím dedukovat aslepoň jedno slovo snad v každé větě kterou vypustí. Menší slabinou byla jistá nelogičnost ohledně cestování v čase, kdy první cesta nezměnila vůbec nic a druhá zase úplně všechno. Proto si myslím, že 4 hvězdy zde odpovídají a hodnocení bych nevylepšil, ani kdyby se mnou zmíněné chyby napravily. 75% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (47)

  • V 38. minutě sedí Květa (Zuzana Kopřivová) v modrém svetru, hned o vteřinu později je však v červeném tričku. (SubZero20)
  • Jiří Mádl není přílišný milovník zvířat, což i ten nejpomalejší ze tří králíků, které filmaři během natáčení použili, vycítil a před Mádlem utíkal jako o život. Štáb pro natáčení využíval jednoho „běhavého“, jednoho „pomalého“ a jednoho „stojícího“. (Paity)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama