Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyto zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 218)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Film? Tohle šlo do kin? Slušná televizní inscenace, který chyběly k dokreslení "atmosféry" už jen papundeklový kulisy. Herecký výkony? Když vynechám Preisse a (světe div se) Skopala, tak mi bylo zase po celou dobu stydno. Asi by bylo nejlepší tu domácí tvorbu úplně zatrhnout. Neoriginální, amatérský, kachní huba Mádl se může snažit jak chce... Ale asi tři vtípky se povedly, například Krejčíř mě dostal, to zase jo. A Eliška/Eva vlastně taky hrála pěkně a navíc se na ni dalo koukat. Na cestu busem dobrý, doma s tim neztrácet čas. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní sledovat film, jehož převážná část se natáčela ve vašem rodném městě, dokonce ve škole, kam jste čtyři roky docházeli a některé záběry sotva pár desítek metrů od vašeho bydliště. Měl bych být alespoň trochu pyšný, řeknete si. Pak vidíte film, silně průměrný, možná až podprůměrný, kdy se dostaví pouze pocit podivné nostalgie. Z vlakového nádraží udělají kulturní středisko, a učebny, ve kterých se mnoho let téměř nic nezměnilo a to téměř nic je v každém druhém (možná třetím, neměřil jsem) záběru, přičemž být nemá (plastová okna ve filmu z 80. let - wtf?). Díky bohu za Jiřího Mádla, nejlepšího českého herce mladé generace. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Je super, ak sa mi podarí vidieť skvelú českú komédiu. Ktorú dokážem vidieť od začiatku až do konca a mať pocit, že všetko bolo urobené najlepšie ako sa spracovať dalo. "Probudím Se Včera" tam pre mňa určite patrí. Koncept moc originálny nie je, no jeho spracovanie je tak vynikajúce, že musím tvorcom skutočne pogratulovať. Dali do toho absolútne maximum a rozhodne vedeli na čo sa sústrediť. Prvé plus filmu - casting. Myslím si, že herci boli absolútne skvele zvolení. Každý z našich hrdinov si našiel vhodného kandidáta, ktorý predstavoval jeho ja pred dvadsiatimi rokmi. A všetci pôsobili veľmi dobre zvolení. Podobné črty, dobre spracované reakcie... zvládnuté na skvelej úrovni. Komédia filmu je podľa mňa veľmi dobrá. Je pre mňa vždy radosť vidieť komédiu, kde nepremýšľam nad tým čo mi malo byť vtipné, alebo sa nesmejem na nesprávnych miestach. Väčšina fórov je dobre napísaných a funguje kvalitne. A potom je tu love story. Možno je to trošku typická love story, no na druhú stranu musím priznať, že Jiří Mádl a Eva Josefíková majú spolu veľmi dobrú chémiu. A scénky s nimi pôsobia úprimne. Nemal by som sa problém k tomu kedykoľvek vrátiť a dokonca si myslím, že toto je film na viacero videní. Je možné, že sú tam určité detaily, ktoré by som si ešte vedel pri opätovnom zhliadnutí uvedomiť. Je tu ale aj pár problémov. Ako napríklad scénka s výherným losom. Dozvieme sa, že nikdy nevyhral loto a zrazu tam bude momentka, kde kvôli nemu príde o 50.000 korún? Alebo v alternatívnej realite tiež vtedy ten tiket nepodal? Je tam ešte pár malých momentiek podobného typu, nad ktorými som trošku premýšľal, ale nič také, čo by pokazilo výsledný dojem. Celkovo môžem povedať, že som si film nadmieru užil. Vo svete komédií o jedno z najlepších čo som od našich českých susedov videl. Hodnotenie: A ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Očekávat, že česká kinematografie zničehonic bude dosahovat kvalit např. té britské je pravděpodobně až příliš sci-fi, ne-li fantasy :) Přesto mi ten styl, s jakým se u nás točí, prostě není vůbec blízký. Probudím se včera měl ale opravdu potenciál, přestože za oceánem je tohle téma už párkrát přeprané. V konečném výsledku není ale naplno využit, atmosféra konce 80.let na mě úplně nedýchla (v tomhle jsem víceméně za jedno s uživatelem "dobytek") a tolik úžasných vtipů jak se povídá tam také není. Na druhou stranu párkrát jsem se vážně od srdce zasmála a jak mi zpočátku Mádlův projev neseděl, uvědomila jsem si, že se snaží chovat jako své staré já v těle mladého já a to se mu docela dařilo, přestože to nepůsobí nijak sympaticky. A nevím, jestli je Česko v módě až TAK zaostalé,ale chvílemi mi přišlo, že v tom děvetaosmdesátém chodili oblíkaní podobně jako dnes :))) Celkově je to asi na dvě hvězdičky, ale musím se přiklonit k těm třem, protože je to asi nejlepší "komedie", kterou u nás v posledních letech natočili...Pomineme-li odpadové scény ze společnosti, která zřizuje cestování časem a nelogické chyby ovšem. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Zopakuji to, co už bylo vyřčeno: Jiří Mádl je dobrý herec. Jsou tam hezké holky. I přes nafouknutou stopáž film rychle uteče. Ostatní nestojí za řeč - humorné situace se dají rozdělit na předvídatelné a hloupé, ztvárnění roku 1989 připomíná spíše bandu ochotníků, kteří našli slabikář a retro triko a celá zápletka je přinejmenším stupidní, což banalita zde prezentovaného cestování časem velkoryse umocňuje. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (47)

  • Na závěrečném zábavě v kulturním domě v 97. minutě, kdy Petr (Jiří Mádl) píše Elišce (Eva Josefíková) dopis tužkou půjčenou od výčepního, je možné v pozadí vidět mezi starými mincemi mimo jiné i nynější českou pětikorunu. (hellianthi)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama