Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílný televizní mysteriózní film Ztracená brána je volným pokračováním divácky úspěšného třídílného televizního filmu Ďáblova lest.  Hlavními protagonisty detektivního příběhu s tajemstvím jsou znovu Ivan Trojan, Anna Geislerová a Jiří Dvořák. Zatímco první triptych byl spojen s existencí Ďáblovy bible, tento se dotýká záhady unikátního středověkého díla, Voynichova rukopisu. Odkud pochází podivná rostlina? Proč někdo opakovaně vraždí kvůli jejímu jedinému listu? V dramatickém souboji s neznámým vrahem odhalují vyšetřovatelé šokující souvislosti. Usilovně pátrají po tajemném pachateli, aby zastavili zlo. Sami se přitom dostávají do ohrožení. Vyšetřování je plné zvratů a nečekaných komplikací. Kulisy televiznímu filmu poskytnou staré části Prahy, dostaneme se i do spletité sítě chodeb v pražském podzemí, kde se děje cosi nevysvětlitelného. Znepokojivé stopy na místech činu zavedou našeho religionistu Ivana Trojana k Zednářské lóži, ale také na tajemné místo, kde se setká s podivnou bytostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele SOLOM. k tomuto seriálu (4)

Ztracená brána (2012) 

Režisér Jiří Strach to opět dokázal. Zase natočil další slušnou mysteriózní kriminálku se zajímavým příběhem, solidní atmosférou, dobrými hereckými výkony a podivným koncem. Bavil jsem se u toho asi stejně jako u Ďáblovy lsti, hlavní trio podalo zase dobré výkony, mrtvých tu bylo taky dost, možná bych ještě přitvrdil u některých mordů, aby jich polovina nebyla mimo záběr kamer. Na české poměry ale opět lehce nadprůměrná záležitost. Já byl spokojený. 60% ()

Epizoda 1 (2012) (E01) 

“Já jsem podezřelý, no to je báječné“…Asi jako obřízka…No Ďáblova lest byla slušným krimi miniseriálem a tento úvodní díl Ztracené brány taky nebyl vůbec marný. Mělo to zajímavou atmosféru ani samotný příběh není k zahození. Jiří Strach točit krimi s mysteriózní atmosférou točit umí a divák se u jeho kousků ani moc nenudí, což je jen a jen dobře. Objevuje se tu i staré trio Ivan Trojan, Jiří Dvořák, Aňa Geislerová – které si taky nevede špatně. Zpoplatněné sprosté slova, vraždy starých páprdů, slizký Kříž – zatím určitě zajímavá a opět lehce nadprůměrná podívaná. 60% ()

Epizoda 2 (2012) (E02) 

Už zase chlastají ve službě…Však on někde vyplave…No druhý díl zas tak oslnivý nebyl, ale člověk se alespoň dozvěděl docela dost zajímavých věcí (ať už z historického hlediska, nejrůznějších domněnek, nebo výmyslů – ale i tak to bylo zajímavé). Kdyby bylo tak lehké dostat se mezi zednáře, tak se taky nechám ze zvědavosti naverbovat do lóže. Další mrtvolky, vtipný patolog zase perlí svá moudra, atmosféra pomalu houstne a potenciálních podezřelých ubývá. Pořád si to drží lepší průměrnou kvalitu. 60% ()

Epizoda 3 (2012) (E03) 

Pardubice, Pardubice – to je prdel v republice…Tvůrci se rozhodli ještě více „zakčnit“, mrtvol začalo lehce ubývat, výbuchů a přestřelek přibývat – atmosféra si pořád držela slušný náboj – no prostě zase dobré zakončení. Strach umí a přesvědčil mě, že stojí za to sledovat jeho tvorbu. Všechno dobré, jen ten konec mohl být teda lepší. I tak totiž zůstalo dost otazníků a nezodpovězených odpovědí. Pochopil jsem, proč je zabíjel - Pochopil jsem, proč Trojan mlčel, nicméně…60% ()

Reklama

Reklama