Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond (Roger Moore) díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov (Steven Berkoff). Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. To však neznamená, že by se Orlov vzdal. Bond by mohl získat potřebné informace v nepřístupném sídle ženy s tetováním chobotničky (Maud Adams). Tato žena je ale stejně krásná, jako nebezpečná. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (340)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mé hodnocení starých bondovek je spojeno s dětstvím, nostalgií a tak, tudíž je mírně neobjektivní. Moor není Connery, ale pobavit umí. Skvělá hudba, anglický suchý humor, který často pěkně zčerná, krásné ženy a ty exteriéry! Ach jo, alespoň jednou si zaplavat v Indii v bazénku mezi palmami, květinami, a tak...Jen nesmíte tyhle bondovky brát vážně - jsou to parodie! Stále si říkám, proč ze současného Bonda udělali Američani chladnou mlátičku bez vtipu a šarmu. Prostě řemeslně dokonalá, avšak nepřekvapivě akční béčka. Jo, nezávislost na Británii se i po letech dá vyjádřit různě... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Scénář mi nepřijde špatný,ale proč se musí podařit deaktivace bomby ve filmu vždycky až na poslední chvíli,když stejně všichni ví,jak to dopadne,to mi hlava nebere.Chobotnička je taková "bondovka" pro starší a pokročilé,věkový průměr poskočil nahoru,herecké výkony adekvátně tomu sestoupily.Jedna z mála postav,které ještě zůstal jasný zrak,je Sandokan,ale ten zas nemá loď. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Indická bondovka nevznikala v jednoduché době. Visela nad ní pomyslná hrozba třináctky a fakt, že jí bude konkurovat neoficiální díl s navrátivším se Seanem Connerym. Nicméně stálý tým byl zachován, Moneypenny dokonce získala asistentku ;) ...a ač se vyloženě nepovedlo párování indického dobrodružství se špionáží situovanou do východního bloku, jako celek Chobotnička velice uspokojila. Moore jako obyčejně nešetřil bonmoty a absolutně nezklamala také Bondova oblíbená dívka Maud Adams. Ta se poprvé objevila už v Muži se zlatou zbraní a příště se na ní nezapomnělo ani ve Vyhlídce na vraždu. Tehdy měl Bond vyložené štěstí na Švédky, protože kromě Adams z této země pocházely také její blonďaté protihráčky Britt Ekland i Kristina Wayborn, které ovšem nebyly nijak výrazné. Kapitolou samo o sobě je samozřejmě také obsazení Kabira Bediho jako záporákova věrného sidekicka Gobindy. Což vedle Sandokana vytvořilo nesmrtelný základ jeho celosvětové kariéry. Suma sumárum polemizujme tedy ještě o kvalitách hlavního šlágru a dojdeme k solidní bondovce, která sice není dokonalá, ale zároveň v mnoha ohledech odolala času a to z ní činí pro mnohé oblíbenou část série. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

007-13 Snímek Octopussy se může pochlubit svižným příběhem, neokoukaným antagonistou a skvěle načrtanou akční stránkou. Jistě, Roger Moore už zde není v takové kondici jako na svém začátku, nicméně i přesto své party zvládá s grácií sobě vlastní. Za zmínku zde také stojí i role Kabira "Sandokana" Bediho, či atraktivní zasazení do exotické Indie. Nesmím zde samozřejmě opomenout vydařenou úvodní a závěrečnou sekvenci s letadly, které dozajista patří k tomu nejlepšímu, co jsem v sérii s Agentem 007 (zatím) viděl. Co se jiných dopravních prostředků týče, tak nejvíce zde vyčnívá Alfa Romeo GTV6 či 1980 Land-Rover Range Rover Convertible. (HBO GO) „Mr. Bond is indeed of a very rare breed... soon to be made extinct.“ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jedna z tech slabsich Mooreovo bondovek, proste takova tuctovka, ktera nicim zvlast nezaujme. Nicim moc zajimavej pribeh, kterej se docela tahne, neni ani moc napinavej, ani moc akcni. Prestarlej Moore nema vlastne poradnou bondgirl, ani se nesnazi hlaskovat. No a zaporak, skoda mluvit. Furt jsem si rikal, to snad ne, to je jen nakej trapacek na uvod, velkej zaporak prijde. Samozrejme - neprisel. Je tu sice Kabir Bedi, kterej ale bohuzel nema dostatek prostoru a je minimalne vyuzitej. Navic Leeho v roli M nahradil nakej desnej vosoust, jehoz jmeno me ani nezajima. Aspon, ze obcas je akce docela napadita. Slabsi 4*. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (40)

  • Natáčelo se od 10. srpna 1982 do 25. ledna 1983 v Anglii, Západním Německu, Indii a v Utahu. (Varan)
  • Robert Rown sa tu objavil po prvý krát ako "M". (Mihail123)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama