Reklama

Reklama

Špion, který mě miloval

  • Česko Agent, který mne miloval (více)
TV spot

Obsahy(1)

Studená válka v plném proudu, James Bond v nejlepší formě. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská jaderná ponorka po nečekaném výpadku energie záhadně zmizí z armádních radarů. Totéž se stane s jednou ruskou ponorkou. Britský tajný agent 007 James Bond je kvůli incidentu odvolán z úkolu v Alpách, kde stačí v sebeobraně zabít sovětského agenta KGB. Jeho první cesta vede do Káhiry k bohatému překupníkovi Fekkesovi. Ten měl na černém trhu zprostředkovat prodej mikrofilmu s plány zařízení, které umožňuje právě sledování ponorek. Zde se Bond setká s ruskou agentkou XXX, půvabnou majorkou Aňou Amasovou, stejně jako se zabijákem Sandorem a především s nezničitelným obrem s přezdívkou Zub. Zabiják, který kromě svých svalů používá i stisk umělého ocelového chrupu, pracuje pro loďařského magnáta Stromberga. Bond s Amasovou musejí spolupracovat, aby odhalili Strombergův zločinný plán: šílený boháč s pomocí obřího tankeru ukořistil obě ponorky a teď z nich chce vystřelit jaderné střely na New York a Moskvu. Tím hodlá vyvolat celosvětovou jadernou válku a zánik lidstva na zemském povrchu. Zároveň buduje podmořská města pro novou „nezkaženou" civilizaci. Bond a Amasová se v boji proti Strombergovi osvědčí jako skvělí spolupracovníci – ovšem jen do chvíle, kdy se ukáže, že ruský agent, kterého 007 zabil v Alpách, byl Aniným milencem... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

TV spot

Recenze (380)

Psema 

všechny recenze uživatele

Typický příklad bondovky, ve které není podstatný ani tak příběh jako celkové pojetí a nápady. Zápletka je vskutku primitivní, záporák nic moc, ale akční scény jsou na špici. Už samotná úvodní sekvence na lyžích vypadá výborně, pak se v půlce filmu objeví auto obojživelník a v závěru je 40 minutová juchanda plná střelby a výbuchů. Imho zabiják Jaws není špatný, ale viděl jsem lepší. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[83%] Za mě hodně kvalitní Bondovka. Roger Moore tu má ještě více hlášek než v předchozím snímku. Moorova éra téhle slavné série se vyznačuje často nadlehčenými scény a rozhodně to není na škodu. Velkým kladem tohoto dílu je ohromný záporák s 218cm Richard Kiel, zde zvaný jako JAWS. Jeho „přinýtované zuby“ jsou top. ;) To jak vše zničí a rozkouše nepůsobí trapně, ale cool. Nejlepší scéna asi byla s tím jak udělal z auta natrženou konzervu. ;) Jinak co se týče akčních sekvencí, tak jsou rozděleny po celém filmu. Úvodní pronásledování na lyžích je sice krátké, ale potěší. Následní skok, kdy se Bondovi otevře padák mi připomněl hru na PS1 (konkrétně bondovský díl Tomorrow never dies). Následují rozmanité akční sekvence, které jsou ok. Vrcholem je asi honička Jamesovým, klasicky upraveným vozem, které se umí i potopit a plout pod vodou. Finální sekvence je taková klasická, Bond tam má více lidí, kteří mu pomůžou atd. Tempo snímku je vcelku rychlé. Hluchá místa zde nejsou, jen to není extra moc napínavé, ale to je fuk, zápor to není. Hlavní padouch je suprovej, prostě nepříjemný, starý dědek, který klasicky touží zničit svět. Jeho plavidlo či základna vypadá tvarem jak přízrak (spectre), i když tu ta organizace není. Hlavní bondgirl je jako vždy krásná, i když má takový chladný pohled, ale v rámci její dějové linie to chápu. Nechybí tu ani M, Moneypenny a Q. Barryho zde v hudbě nahradil Marvin Hamlish, jehož OST se zde poslouchal docela dobře, až na pár divných tónů. Myslím, že jsem nezapomněl nic dále podstatného, co bych zde napsal. Dějem to působí jako klasická Bondovka s typickým Moorem. Takže spokojenost. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Ani svým nejlépe hodnoceným zápisem do série si mě Moore nezískal. Bond začíná stagnovat, hlavní padouch je další megalomanský blázen a znovu dochází k vykrádání akčních pasáží s předchozích filmů. Vše tak drží pohromadě díky šovinismu Bonda vůči všem ženám, které potká. V dnešní době věc už těžko představitelná. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Změna režiséra prospěla a posun blíže k osmdesátkám rovněž. Bond přestal hloupě hláškovat, ale začal hrát opravdového agenta, ženy se oblékají mnohem odvážněji než kdy dříve, technikou je to nabité na každém kroku a nechybí vycizelované záběry na západy Slunce. Z komorního špionážního thrilleru studeného jak psí čumák se stal plnohodnotný eye-candy spektákl, který však neztratil nic ze svých tradičních hodnot a atributů, které dělají Bonda Bondem. Do této doby jednoznačně nejlepší Moorovka. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

007__č.10__Rogera Moorea jako v pozdějších bondovkách už moc nemusím, možná to měl "zapíchnout" dřív, zejména v posledních dílech bylo jasně vidět, že už na to nemá a ty jeho rvačky jsou spíš pro smích (zlatej Connery a jeho svižné duely). Nicméně v tomhle díle je ještě docela v pohodě. Stejně jako celý film, nabitý nápaditou akcí a s malým bonusem navrch v podobě úžasného Bondova objživelníku a jedné z nejhezčích bond-girls coby agentka Amasová. A HLAVNĚ - až budu děsně bohatej, chci mít jako bodyguarda padoucha Jawse :o) To je prostě neskutečný frajer, určitě nejlepší poskok v celé bondovské sérii. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (51)

  • Barbara Bach získala rolu vo filme len 4 dni pred začiatkom natáčania, na kasting prišla s cieľom získať si v tomto filme nejakú úlohu, na svoje veľké prekvapenie dostala hlavnú ženskú. (beso74)
  • Pôvodne mal film natočiť Guy Hamilton, ten však dal presnosť inému projektu - Superman. Avšak podobne, ako v prípade Jamesa Bonda, aj v tomto prípade sa k réžii nakoniec nedostal. (beso74)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama