Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (241)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Příliš přeslazený, příliš zamilovaný. Ale jedná se v tomto případě o zápory, nebo klady? Viděl jsem ten film nesčetněkrát, a na ty erotické scény se prostě nedá zapomenout. Dnes rodiče podezřívám, že mi mnohonásobné shlédnutí dovolili z velké části proto, abych se trošku vzdělal, než objevím Ameriku. Vůbec mi to nevadilo :-). BTW nezapomenutelná, až hororová scéna při mladíkově objevení rituálního místa..! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 10/10/// +prostředí, některé melodie, námět -škoda toho konce/// Ano konec je pro mě trošku záhadou. „Jsou mrtví“ „Ne, pouze spí“. Ale vraťme se na začátek. Film jsem viděl poprvé když mi bylo zhruba 10 let, možná o něco méně. Buď to otec měl nahrané a nebo originálku. V každém případě se mi to tehdy celkem líbilo, i když jsem některé souvislosti ještě nechápal a hlavně měl za to, že to je zakázané ovoce. Proto bylo zajímavé sledovat, jaký pohled na tento film budu mít dnes. Vesměs se toho moc nezměnilo. Je to film zajímavý, v některých momentech krásný. Možná málo dojemný (až na ten závěr). V každém případě bych rád zhlédl nějaké moderní zpracování, případně jak by na takovou situaci reagovali dnešní děti./// Celkem 67%/// ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ach, Richarde, je toho tolik, co neznáš !! Jen Bůh ví všechno.." - "Bůh !! Nenajde nás tu o nic líp než Santa Claus !!" ;) Tohle byl prej ve svý době celkem slušnej Randál !! ;) Opravdu ?? Tak snad jen díky Bohu, nebo možná spíš tomu Santovi, že tu dobu odnes už dávno čas.. Kleiserova oslava romantického kýče na hranici únosnosti, co mimo rozkošné Brooke Shields a tradičně výtečného Poledourisova soundtracku nemá ani zdaleka co nabídnout, platí nakonec za naprosto totéž, co Návrat, který mě ovšem seznámil s Millou Jovovich, kterou přes ty její v(n)ady osobně považuju za jednu z vůbec nejkrásnějších hereček.. ()

Blackberry 

všechny recenze uživatele

Modrá lagúna je príbeh o osudovej láske dvoch ľudí, ktorí vyrastali pri sebe od detstva v divočine, potom, čo loď, na ktorej palube boli, zhorela. Jemný obraz o nebezpečenstve nespútanej prírody, domorodcov, ako aj o tom, že keď človek nemá na výber, dokáže si zvyknúť na všetko. Nástrahy dospievania obidvaja hrdinovia zvládajú spolu, prežívajú prvé sexuálne skúsenosti (mimochodom prebiehajúce asi 30 min aj s erotickým napätím) a napokon absentujúca výchova "normálneho" sveta privádza Emmeline k tehotenstvu. V dieťati obaja nachádzajú zmysel svojho života a to aj za cenu vrátenia sa do civilizácie. Až náhoda ich privádza k nájdeniu ich loďky pravdepodobne otcom Emmeline, tu príbeh nezodpovedanou otázkou, či prežili, konči... Na obdobie koncom 70.rokov patril tento film k určite zlomovým s touto tematikou. Aj dnes ešte má čo povedať predovšetkým všetkým ziskuchtivým filmárom. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Naprostá zhovadilost, která okupovala předrevoluční černý trh pirátských VHS. Vůbec netuším, co je na filmu romantického, snad jen opravdu ty dvě pářící se želvy, které budou vidět :-) Největší akce filmu je přicházející perioda hlavní hrdinky a marná snaha postpubertálního kašpara ji zaujmout! Pokračování téhle tragické slátaniny, už byl jen poslední hřebík do rakve totálního průseru! Hvězda ze soucitu a taky těm želvám :-) ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • V nahých scénach museli herečku Brooke Shields (Emmeline) nahradiť dvojníčkou aj preto, lebo mala sotva štrnásť rokov a zákony to nedovoľovali. Všetky jej nahé scény natočila 32-ročná koordinátorka kaskadérov Kathy Troutt. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama