Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (241)

Blackberry 

všechny recenze uživatele

Modrá lagúna je príbeh o osudovej láske dvoch ľudí, ktorí vyrastali pri sebe od detstva v divočine, potom, čo loď, na ktorej palube boli, zhorela. Jemný obraz o nebezpečenstve nespútanej prírody, domorodcov, ako aj o tom, že keď človek nemá na výber, dokáže si zvyknúť na všetko. Nástrahy dospievania obidvaja hrdinovia zvládajú spolu, prežívajú prvé sexuálne skúsenosti (mimochodom prebiehajúce asi 30 min aj s erotickým napätím) a napokon absentujúca výchova "normálneho" sveta privádza Emmeline k tehotenstvu. V dieťati obaja nachádzajú zmysel svojho života a to aj za cenu vrátenia sa do civilizácie. Až náhoda ich privádza k nájdeniu ich loďky pravdepodobne otcom Emmeline, tu príbeh nezodpovedanou otázkou, či prežili, konči... Na obdobie koncom 70.rokov patril tento film k určite zlomovým s touto tematikou. Aj dnes ešte má čo povedať predovšetkým všetkým ziskuchtivým filmárom. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Film o sexuálním dospívání mladých lidí na téměř pustém ostrově. Neskutečná utopie. Zde bychom si měli hlavně uvědomit, že všechno to, co nás dělá takovými jakými jsme, se všemi klady i zápory, je západní/východní nejčastěji technicky založená společnost a náboženství, které se nám snaží propůjčovat morálku a určují vzorce a směrnice našeho chování...Psychologové a sociologové by to jistě zvládli popsat mnohem lépe než já... Verdikt: 2* a 50 %. Jako "malý" a mladší bych jistě žádné námitky proti tomuto filmu neměl :-) ()

Reklama

katrk 

všechny recenze uživatele

Ja to vidím tak, že ta kritizovaná naivita a blbost je páteř filmu. Řekla bych, že pojmy romantika a zamilovanost - tj. bezdůvodnost - se dají přeložit jako naivita a blbost a najednou jsou to negativa. Tyhle osmdesátkový filmy, taková krásná klasika, co na tom chápat. Kdo hledá, najde,záleží jestli hledáš zápory nebo klady. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Je to už hodně dávno co jsem tento snímek viděl, ale vím, že mě moc neoslovil a celkově mi to přišlo jako slabší průměr. Jediné co stojí za zmínku je půvabná Brooke Shields a překrásný ostrov, na kterém natáčení probíhalo. Ať už se jedná o klasiku či ne, tak podruhé už bych to rozhodně nemusel...... ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Klasický snímek, pamatuju se, jak nám ho pančelka pouštěla jako osvětu v rámci sexuální výchovy v sedmé třídě na ZŠ :-) Docela originální námět s krásnými scenériemi fauny a flóry Tichomořského ostrova, které se povedly krásně nasnímat kameramanovi. No na dvoču a s mladou, polonahou Brooke ráchat se do lagunyto bych tam hnedle zajel - 45 % ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • V nahých scénach museli herečku Brooke Shields (Emmeline) nahradiť dvojníčkou aj preto, lebo mala sotva štrnásť rokov a zákony to nedovoľovali. Všetky jej nahé scény natočila 32-ročná koordinátorka kaskadérov Kathy Troutt. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama