Reklama

Reklama

Normální lidé berou svět takový, jaký je. Jiní tento svět mění. Steve Jobs, spoluzakladatel světoznámé počítačové firmy Apple, patří vedle Billa Gatese mezi nejznámější osobnosti moderní historie. Díky jeho vizionářskému způsobu myšlení, schopnosti vyjednávat a díky jeho prozíravým obchodním strategiím vznikla nejen veleúspěšná firma, ale především se změnil způsob, jakým lidé do té doby počítače vnímali. Steve Jobs při vývoji kladl důraz na jednoduchost používání a na design. Americký film režiséra Joshuy Michaela Sterna líčí život Stevea Jobse (Ashton Kutcher) od jeho chudých začátků na vysokoškolské koleji přes založení Applu v garáži rodičovského domu a nucený odchod ze společnosti až po její znovuovládnutí v roce 1997. Geniální vizionář je zde ztvárněn také ze své odvrácené stránky, jako nezodpovědný otec i jako egocentrický, netolerantní a náladový manažer, jenž nesnese sebemenší odpor. Je ovšem nepochybné, že i tyto vlastnosti se podílely na jeho fenomenálních úspěších… (Česká televize)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Wade W.

Wade W. (hodnocení, recenze)

Myslim ze velky hate k tomuto filmu (teda okrem tich vynechanych hist. faktov a Ashtona Kutchera v hlavnej ulohe,) bolo ocakavanie ze Boylov film bude lepsi. A ked vysiel aj ten, ktory potom vyzeral skor ako sfilmovana divadelna hra, bolo vidno ze aj tento film ma urcite kvality. Tu aspon bolo ukazane aj viac ako len par miestnosti a zopar ukecanych postav.

G.Sylar

G.Sylar (hodnocení, recenze)

nechápu proč se to jmenuje jOBS místo Jobs, asi ten kdo dělal profil tomuto filmu zapomněl vypnout caps-lock.

Uživatel G.Sylar smazal svůj příspěvek.

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Strasne odflaknuty film. Kopa dolezitych historickych faktov je vynechanych. A charakter Jobsa je vykresleny dost plytko. Clovek by sa po tomto filme cudoval preco mnohi Jobsa milovali a pridal by sa len na stranu tych co ho nenavideli. Jednoducho odflaknuty film. Budem si musiet asi po sty krat pozriet piratov zo Silicon Valley

Redro

Redro (hodnocení, recenze)

Vykrádačka pirátů ze silikon valley akorát steve je arogantnejsi a 10x chytrejsi

GobbosFILMAG

GobbosFILMAG (hodnocení, recenze)

Hodně se zajímám o staré technologie typu Apple II, nebo Macintosh...shlédnutí tohohle filmu mi něco řeklo...a ikdyž se někdy choval Steve Jobs jako hulvát (což jde ve filmu poznat)...je to pro mě borec...

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Nechci nic říkat... či být nějak zlí rýpavý člověk.

Ale mohl by my tady nějak stručně formulovat ty dvě slova VIZIONÁŘSKÝ GENIUS? O_o

Poněkud se v tom ztrácím... po zhlédnutí tohoto snímku obzvlášť.

na příspěvěk reagoval EastinMiles

adakraj

adakraj (hodnocení, recenze)

Rewol

Doporučil bych ti film Piráti ze Silicon Valley, tam se dozvíš jaký byl doopravdy Bill Gates. Jinak, kdyby Steve Jobs nebyl takovou osobností, tak by nedokázal takové věci.

palox

palox (hodnocení, recenze)

prva tretina bola zaujimava, ale zvysok sa nedal pozerat. musel som to pred koncom vypnut

Rewol

Rewol (hodnocení, recenze)

Uff, po pravde som toho o Jobsovi veľa nevedel, v jeho životopise je u mňa jedna veľká diera. No po zhliadnutí filmu akosi ani nemám chuť po jeho životopise pátrať. Vychádza mi z toho neuveriteľne nesympatická osobnosť a potvrdilo sa mi to aj po krátkom googlení po nete hneď po zhliadnutí filmu. Oproti nemu je Gates úplne v pohode chlapík. Žiaden apple výrobok som nemal a určite ho už ani mať nebudem. Tak trochu mi to pripadalo, že tá "úžasná" ikona ide cez mrtvoly. Prínos Jobsa neignorujem, ale spôsob akým sa ku tomu dopracoval je minimálne u apple nehorázny. 

na příspěvěk reagoval adakraj

Mahoney.

Mahoney. (hodnocení, recenze)

film som ešte nevidela ale podľa mňa to vyzerá super, Ashton sa na to hodí.

majkom

majkom (hodnocení, recenze)

alicek.cht.

za temu, aj ked spracovanie zufale.. a za postavu mike marhulla... koho ale ta tema uplne neberie, nema preco do kina na to ist, pretoze ako film je to totalne spackane...

majkom

majkom (hodnocení, recenze)

kutchera zastrelit, zakopat a nikdy, nikdy, NIKDY uz nedovolit, aby sa vobec dostavil na casting, nie aby mohol este niekedy kohokolvek akoze hrat, hrozne... necakal som moc (verim, ze Sorkins zvladne film na jednicku), ale toto bolo strasne.. jediny vykon, co stal za spomenutie bol Mike Markulla... ostatne hrozne, kutcher otrasny, scenar slaby, herecke vykony ako poloamaterske divadlo, to iste kamera, hudba... proste cele zle

PotterMan999

PotterMan999 (hodnocení, recenze)

Až na náhlé utnutí konce a spoustu vynechaných podstatných faktů (proč byl Jobs adoptován, že vybudoval Pixar)´... celkem dobrý, ale za mě jen 3 hvězdičky

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Vitasex

Vitasex (hodnocení, recenze)

Nemusím mít IT vzdělání, a předpokládám, že NightPorter ho taky nemá, ale naprosto ho chápu. Apple možná nemá na papíře nejlepší parametry, ale protože dělá software pouze na svůj hardware bude vždy lepší něž jakýkoli samsung, který musí mít předimenzovaný hardware ptž jeho software není dělám pouze pro něj a je tak těžší na rozchození. Laicky řečeno. Možná je to zmatená formulace, tak to zkusím lehčeji. Ať je prostě na papíře napsáno cokoli, tak apple je výkonnější v reálu, uživatelsky příjemnější a neskutečně intuitivní. 

Tohle je aspon můj uživatelský názor, měl jsem samsung s androidem, a nikdy bych už si android nepořídil. Mám teď iPhone a nedá se to vůbec srovnávat. Jestli si někdy používal nějaký apple produkt tak mě chápeš, jestli ne, tak budeš akorát plivat.

sankacoffee

sankacoffee (hodnocení, recenze)

Apple bývala top módní značka, ale to se pomalu mění. Nová generace teen-dětí už nebude chtít nosit značku "svých rodičů" a budou se poohlížet po stejně kvalitních (kvalitnějších) a podobně blyštivých udělátkách mimo applovský mainstream. To se děje v Americe právě teď. Nás se tyto vlny vyhýbají, protože jsme příliš 1.chudí 2.chudí 3.chudí na to, kupovat si předražené věci, které nepotřebujem...raděj levnější, které nepotřebujem. (ohledně filmu, zajímalo by mě porovnání s Fincherovým filmem o FB)

na příspěvěk reagoval gpx

Příspěvek byl smazán administrátorem.

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

dagondrive

Stado iOvci? Dobrej idiot. A nebo si chudacek, co nema prachy, aby si to koupil, tak to aspon poplives. Kazdopadne Apple ma nejlepsi veci na svete, at uz to je Macbook Retina, Macbook Air 11, nebo iPhone, vsecko dokonalej design a hlavne ovladatelnost. Ja uz bych zpatky k Windowsum a Blackberry rozhodne nesel. Na to se mam moc rad a nerad travim cas s nedokonalejma vecma, kdyz muzu mit neco daleko daleko lepsiho. A Win8 me v tom jen a jen utvrdily.

na příspěvěk reagoval JanMarek, dagondrive

Ondrej1115

Ondrej1115 (hodnocení, recenze)

Kniha Steve Jobs je asi najlepšia na inšpiraciu filmu režiser mal brať si inšpiraciu z knihy tam sám Steve Jobs sa priznava že vykradol OS,ikonky,myš od Xeroxu spolu z Bill Gatesom aj to ze prečo iOS je taky uzavrety a poblokovaný a dalšie a dalšie zaujimave veci ak by režiser prečital knihu film by bol kasový trhák ale čital som že sa chysta pravdivejší film o Jobsovi na ktorom režiser pracuje z Wozniakom lebo Wozniak chce aby sa spravil pravdivejši film ako tento.

martin_CG

martin_CG (hodnocení, recenze)

pro me 2/5..videl jsem predpremieru a podle filmu to vypada ze IBM je dabel, kterej nic nevymyslel a apple naopak svatousek co vymymslel pc, mys a klavesnici (ani jedno neni pravda). Ale dobre vystihly  jakej byl Jobs dobrak na lidi ktery ho dostali nahoru (nikomu nedal ani cast akcii a naopak je vyhodil)..

Cafú

Cafú (hodnocení, recenze)

Již viděno na předpremiéře Luxoru a můžu jedině doporučit. jedná se o klasický životopisný film, který se hlavně liší od těch ostatních jedinečnou osobností Steva Jobs. Byť jsem se nemohl zbavit dojmu, že to šlo ještě hlouběji a stálo by za to trochu více rozvinout do hloubky hlavně vztah s Wozniakem a návrat k matce jeho dceři a vůbec jeho vztah s dcerou, kterou ze začátku odmítnul. Ovšem příjemný film s výborným Ashtonem, dobře zvoleným soundtrackem a precizním castingem. Pro fandy Applu absolutní povinnost. 

enzo_cz

enzo_cz (hodnocení, recenze)

dagondrive

Moc mě tvůj komentář pobavil. Díky. Ale teď vážně. Nevím koho přesně máš na mysli, protože třeba já zfanatizovaný nejsem. Ale pokud je to diskuze k filmu o Stevu Jobsovi, dá se očekávat, že tu bude spousta lidí, které zajímal anebo zajímá (třeba já) a takoví, kteří jsou buď "hateři" anebo si prostě musí rýpnout, že? 

Související novinky

Hledá se nový Steve Jobs

Hledá se nový Steve Jobs

04.10.2014

Biografie jOBS s Ashtonem Kutcherem rozhodně nebyla posledním filmem o slavném zakladateli Applu. Ostře sledovaný další pokus chystá Danny Boyle (Milionář z chatrče, Sunshine) a dlouho to vypadalo,… (více)

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

David Fincher natočí „Apple Network“?

David Fincher natočí „Apple Network“?

27.02.2014

Anebo nějak podobně nazvaný životopis. Jak už jste se možná dovtípili z titulku, režisér facebookového dramatu Social Network, jehož portfolio se honosí filmy jako Sedm, Klub rváčů nebo Zodiac, začal… (více)

Reklama

Reklama