Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (315)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Kdyby pod tim byla podepsaná nějaká režisérská nula, tak asi řeknu, že je to jako OK. Ale i když Friedkin zrovna neni zase až tak známej a oblíbenej, tak já osobně ho považuju za režiséra z takový tý nejvyšší ligy. Takže mě dost překvapilo, jakou banalitu tentokrát natočil. Jako je tam dost akce, neni to nudný, ale na poměry Friedkina je tohle prostě málo. Jinak Friedkin se nebojí ve filmech ukazovat krev a násilí. To všichni víme. Ale když se tam hlavní postavy řežou nožema takovym způsobem, že z každýho vyteče asi kanystr krve, ale jsou pořád úplně v pohodě, tak už to vypadá spíš komicky. Vylezla z toho taková Béčková variace na Uprchlíka s Harrisonem Fordem. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol chápany(mojim okom)nízkorozpočtovým štýlom,avšak behom 10 minút sa tento štýl stráca a film naberá na obrátkach!Zavspomínal som si na starší,ale podobný snímok..Tommy Lee Jones a Benicio Del Toro sa snažili.Miestami naivný až hlúpy film,ktorý ale rozhodne nikoho neurazí!Veľmi strohá psychika postáv-ak by sa to trochu viac rozpísalo a trochu viac investovalo..rozhodne by to vyzeralo inak!Veľmi sa mi páčilo prostredie lesa,ktoré bolo maximálne dobre zobrazené!V celku ide o slušný snímok..! ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V prvom rade poteší skutočnosť, že Tommy Lee Jones v úlohe L.T.Bonhama dokáže aj napriek na prvý pohľad možnej príbuznosti s postavou Sama Gerarda z filmu Utečenec (1993) a Šerifovia (1998) zahrať úplne iný typ samotárskeho lovca. Herecká kreácia Benicia Del Tora svojimi nespornými hereckými kvalitami jej dokázal vtlačiť výbornú charizmu a dôveryhodnosť. Čo sa mi na Štvancovi najviac páčilo, je forma vyrozprávania príbehu. Z každého políčka filmu cítiť návrat ku klasickému spôsobu vyobrazenia akčnej krimidrámy z obdobia 70. a 80. rokov minulého storočia. Žiadna zbesilá jazda kamerou, neuveriteľné rakurzy, dynamický strih, slow-motion prípadne bullet-time. Namiesto toho stabilná, miestami až realistická kamera zachytávajúca osudné súboje s takou mierou autenticity, že často krát až sami cítite tie smrteľné zárezy nožom. Tento dojem umocňuje aj samotná hudba, ktorá v tých najdramatickejších okamžikoch počas súboja na chvíľu úplne stíchne. Jedinou slabinou týchto súbojov je iba ich nízky počet v celom filme. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Akýsi tretí diel voľnej prenasledovateľskej trilógie s Tommym Lee Jonesom. Bohužial je asi najslabší. Sám o sebe je to ale zaujímavý film, ktorý prekvapí svojou brutalitou pri scénach súbojov s nožmi. úvod filmu je trošku prepálený, snaží sa ozrejmiť psychopatizmus Del Torovej postavy, príliš to nefunguje. Ak ste neprávom obvinený, Váš útek pôsobí vierohodnejšie. Každopádne komerčný prepad si tento film nezaslúžil. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, je to příběhově klišovité a poněkud blbé. Nad pohnutkami postav radši moc nepřemýšlet, avšak Benicio Del Toro jako zmagořená mašina na zabíjení a Tommy Lee Jones jako jeho bývalý učitel a mentor, který však nikdy nikoho nezabil, jsou oba výborní. Tu spjatost jejich duší s přírodou jsem sežral, nehledě na neotřesitelnost jejich pozic ve filmu, nehledě na jejich nezničitelnost, přehnanou dokonalost. Prostě duel lovce a stopaře, kterému Friedkin dodal ten správný naturalistický drajv. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Režisér William Friedkin oslovil tehdy začínajícího skladatele Briana Tylera poté, co jej zaujala hudba, kterou zkomponoval pro snímek Lovec démonů (2001). Poté Tyler získal za soundtrack ke filmu Štvanec (2003) řadu ocenění a jeho kariéra od té doby stoupala. (D.Moore)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama