Reklama

Reklama

Godzilla tai Megalon

  • Japonsko ゴジラ対メガロ (více)
Trailer

Obsahy(1)

V tomto díle se Zemi chystá za pomoci svých nestvůr zničit podivná sekta. A když armáda selže, tak jidinou nadějí pro lidstvo se stává Godzilla a robot stvořený lidmi. (Chupacabre)

Zajímavosti (11)

Godzilla tai Hedorah (1971)

  • Suit actor Kenpačiro Satsuma byl pro roli Hedorah vybrán proto, že jako jediný dokázal delší dobu unést extrémně těžký (až 300 liber vážící) kostým monstra. Satsuma se v této roli osvědčil a také proto mu bylo svěřeno obsluhování kostýmu Gigana ve filmech Godzilla vs. Gigan (1972) a Godzilla vs. Megalon (1973), ke ztvárňování monster se poté vrátil po více než deseti letech a po celou dobu trvání série „Heisei“ (1984–1995) obsluhoval kostýmy Godzilly. (Israha)

Čikjú kógeki meirei: Godzilla tai Gigan (1972)

  • Ansámbl monster, který ve filmu účinkuje, byl v původních verzích scénáře širší. První verze, nesoucí název „Godzilla vs. The Space Monsters: Earth Defense Directive“, počítala se soubojem tři na tři, přičemž na straně těch „hodných“ měl Godzillu a Anguiruse doplnit ještě Majin Tuol, mýtický ochránce Japonska v podobě oživlé obří sochy; zatímco Giganovi a Kingu Ghidorahovi měl ve snaze ovládnout Zemi pomáhat ještě Megalon. Další, upravená verze, známá pod pracovním názvem „The Return of King Ghidorah“, vyměnila Anguiruse a Majin Tuola za Rodana s Varanem, zatímco Megalona v týmu záporáckých monster nahradil oheň chrlící drakovitý tvor Mogu. Rozpočet filmu se však pro daný scénář ukázal jako příliš skromný, proto bylo nutné provést ještě další škrty a soupeřící týmy monster byly nakonec zredukovány na dvoučlenné. Zatímco Mogu a Majin Tuol se poté v žádném filmu společnosti Toho nikdy neobjevili, Megalon obdržel jednu z hlavních rolí v následujícím dílu série, Godzilla vs. Megalon (1973). (Israha)

Reklama

Reklama