Reklama

Reklama

Devious Maids

(seriál)
  • Slovensko Prefíkané slúžky
Trailer 2
USA, (2013–2016), 34 h 14 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Marc Cherry

Hrají:

Susan Lucci, Ana Ortiz, Judy Reyes, Grant Show, Rebecca Wisocky, Tom Irwin, Ryan Alosio, Brianna Lynn Brown, Benjamin Ciaramello, Brett Cullen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(49)

Obsahy(1)

Seriál sleduje osudy štyroch hispánskych slúžok z Beverly Hills, ktoré prekonávajú komplikované okamihy spolu so svojimi bohatými a snobskými zamestnávateľmi. Rosie (Dania Ramirez) je slobodná matka, ktorá svojho syna po smrti svojho manžela nechala v Mexiku a teraz pracuje ako opatrovateľka pre párik sebeckých, no úspešných hercov, Peri (Mariana Klaveno) a Spencea (Grant Show). Talentovaná speváčka Carmen  (Roselyn Sanchez), ktorá pracuje o popovej hviezdy Alejandra (Matt Cedeño), dúfa, že jej zamestnávateľ pomôže rozbehnúť jej kariéru. Prekážkou však je Odessa (Melinda Page Hamilton), Alejandrova lojálna a až príliš seriózna domovníčka ruského pôvodu a Carmenina šéfka, ktorá urobí všetko preto, aby prekazila jej snaženie. Zoila (Judy Reyes) riadi domácnosť pre Genevieve (Susan Lucci), bohatej, no emocionálne labilnej a drogovo závislej bohatej ženy. Pracuje u nej spolu so svojou mladou dcérou Valentinou (Edy Ganem), ktorá je zaľúbená do Genevieveinho syna Remiho (Drew Van Acker).  Marisol  (Ana Ortiz) je novou zamestnankyňou, ktorá sa od ostatných líši svojím zjavom, vedomosťami i neprítomnosťou španielskeho prízvuku. Ako upratovačku si ju najme Taylor (Brianna Brown) druhá manželka boháča Michaela (Brett Cullen), ktorého prenasleduje jeho prvá žena.
Všetky sa stretnú v čase, kedy ich priateľku a kolegyňu Floru (Paula Garcés) niekto brutálne zavraždí počas plnenia jej pracovných povinností v dome tajuplnej dvojice Evelyn (Rebecca Wisocky) a Adriana (Tom Irwin) Powellovcov, ktorí organizujú najväčšiu spoločenskú udalosť roka. Stane sa to krátko potom, keď Floru podľa všetkého Adrian znásilní, hoci Evelyn si myslí, že domovníčka jej manžela zvádzala a mala s ním aféru. Čoskoro sa nájde čašníčka s vražednou zbraňou, je však málo pravdepodobné, že to bola naozaj ona a nie niekto z vysokej spoločnosti... (Incantator)

(více)

Recenze uživatele castor k tomuto seriálu (54)

Devious Maids (2013) 

Marc Cherry, který stojí za „podobně laděnými“ Zoufalými manželkami, se prostě zdatně vytáhl. Mile naivní, přestřelené a jízlivé. S dialogy, které baví. Každá série měla něco, hlavně ovšem kouzelné hispánské služky, které se svérázně vyrovnávají se svým údělem. Nejenže jsou hezké, ale i vtipné, bystré a drzé. Navíc to má nechutně bohaté a kouzelně cynické manžele Powellovic, kdy po další vraždě Evelyn jen suše konstatuje, že jejich „večírky mají opravdu špatnou pověst“. Víc poznatků u jednotlivých sezón. ()

Season 1 (2013) (S01) 

Zazobaní zaměstnavatelé a hlavně kouzelné hispánské služky, které se svérázně vyrovnávají se svým údělem. Tyhle baby mají hodně co nabídnout. Nejenže jsou hezké, ale i vtipné, bystré a drzé. A celkově tajemné. Dohromady tvoří nesourodý, ale zábavný čtyřlístek, na který je radost pohledět. Svou roli sehrává solidně odlehčená atmosféra, která v každé epizodě baví. Je to kouzelně a záměrně líznuté telenovelou, které nikdy nevyžadovaly dvakrát moc mozkových buněk, ovšem tady bychom tvůrce v čele s autorem Marcem Cherrym uráželi. Rozvolněný styl mi v tomhle případě dokonale sedí. Stanice ABC dala od tohohle svižného projektu ruce pryč, Lifetime ovšem nezahálela a se zajímavým producentským jménem Evy Longorie (ze Zoufalých manželek, za kterými stojí rovněž Cherry) mohla s chutí sledovat, jak se jednotlivé díly zarývají do zájmu diváků. Rosie nechala malého synka v Mexiku a bojuje za jeho legální cestu do Států, přitom se zamilovává do svého šarmantního domácího, Carmen doufá, že rozkmitá kariéru zpěvačky, Valentina chce z tohohle světa vypadnout přes prachatého synka svých chlebodárců, s čímž nesouhlasí její matka Zoila, a konečně tajemná Marisol, která se pokouší dostat syna z vězení. A pochopitelně spousta zajímavých vedlejších postav – kupříkladu když se Powellovi objeví na scéně, je jisté, že nás čeká něco mile ulítlého. Není to nic převratného, ale celkově tleskám. ()

Pilot (2013) (S01E01) 

Zazobaní zaměstnavatelé a hlavně kouzelné hispánské služky, které se svérázně vyrovnávají se svým údělem. Tyhle baby mají hodně co nabídnout. Nejenže jsou hezké, ale i vtipné, bystré a drzé. A celkově tajemné. Svou roli sehrává solidně odlehčená atmosféra, která v každé epizodě baví. Rosie nechala malého synka v Mexiku a bojuje za jeho legální cestu do Států, Carmen doufá, že rozkmitá kariéru zpěvačky, Valentina chce z tohohle světa vypadnout přes prachatého synka svých chlebodárců, s čímž nesouhlasí její matka Zoila, a konečně tajemná Marisol, která se pokouší dostat syna z vězení. Rozehrané je to zajímavě. ()

Setting the Table (2013) (S01E02) 

Je to kouzelně líznuté telenovelou, které nikdy nevyžadovaly dvakrát moc mozkových buněk, ovšem tady bychom tvůrce v čele s autorem Marcem Cherrym uráželi. Rozvolněný styl mi v tomhle případě dokonale sedí. Stanice ABC dala od tohohle svižného projektu ruce pryč, Lifetime ovšem nezahálela a se zajímavým producentským jménem Evy Longorie (ze Zoufalých manželek, za kterými stojí rovněž Cherry) mohla s chutí sledovat, jak se jednotlivé díly zarývají do zájmu diváků. My hned z úvodu můžeme vybírat své favoritky a těšit se, co zajímavého jejich bystré uši a zvídavé oči přinesou. ()

Wiping Away the Past (2013) (S01E03) 

Barvité historky pokračují. Taylor má „pestrou“ minulost, a pokud se detaily dostanou na veřejnost, společenské postavení je tatam, a hlavně to pořádně zatopí i Marisol. Místy mile naivní Rosie má úsměvnou zkušenost s erekcí svého chlebodárce. O mnoho méně milé je to pak v domě Adriana Powella, který má zvrhlý koníček. Občas se totiž „zajímavá“ setkání, při kterých figuruje hodně vína a krásná mladá žena, zvrtnou. ()

Making Your Bed (2013) (S01E04) 

Divák si říká, že zápletka může vypadat dost hrozivě na papíře, ovšem v reálu je to milé a úsměvné. Situace, náhody nebo herecké výkony jsou záměrně přitažené, ale funguje to velmi slušně. Marisol dál pátrá a s několika mile hloupými náhodami se jí to daří. Sen o hudební kariéře se Carmen hroutí. A Rosie váhá, zda má svému šarmantnímu domácímu padnout do náručí (mimochodem Dania Ramirez je kočka). ()

Taking Out the Trash (2013) (S01E05) 

Barvité historky pokračují. Člověk místy kroutí hlavou, jindy si ovšem užívá poměrně nosnou hlavní zápletku (smrt služky neznámým pachatelem) a vedlejší dějové linky s několika třešničkami na dortu. Hlavní zásluhu na tom mají herecké představitelky, které jsou zajímavé a ve velmi případech mile svérázné. Víme, že mrtvá služebná Flora byla těhotná, což se jisté skupině lidí zřejmě úplně nelíbilo. A máme tu motiv. Jenže důkazy má i druhá strana. Propast v manželství herečky Peri a vyhasínajícího herce Spence roste („To nedáš synovi pusu?“ – „Už myslím jako nová postava. A ta děti nemá!“). Mimochodem Grant Show je pořád kořen. A má sakra důvod, proč Peri nabídne otevřené manželství. ()

Walking the Dog (2013) (S01E06) 

„Není to fér. Chudí nemají takové výdaje jako my bohatí!“ Zoily chlebodárkyně, nestabilní Genevieve, je na nule, ovšem obraz od Moneta to může dočasně vyřešit. Žárlivá Carmen vytáhne do boje s rotvajlerem, DVD s Florou začíná mít hodně velkou cenu. Humor, nadhled, napětí, milá naivita. Zamotává se nám to holt příjemně. Televizní stanice ABC (projektu se vzdala) zřejmě zalitovala. ()

Taking a Message (2013) (S01E07) 

Člověk místy kroutí hlavou, jindy si ovšem užívá poměrně nosnou hlavní zápletku (smrt služky neznámým pachatelem) a vedlejší dějové linky s několika třešničkami na dortu. Spence má z nemocničního lůžka choutky a Marisol má nějak podezřele blízko k Oscaru Wildeovi. Nakonec i přes festival lží najde nečekanou spojenkyni, která jí začne pomáhat. Marc Cherry, který stojí za „podobně laděnými“ Zoufalými manželkami, se prostě zdatně vytáhl. Mile naivní a jízlivé. S dialogy, které baví. ()

Minding the Baby (2013) (S01E08) 

Divák si říká, že zápletka může vypadat dost hrozivě na papíře, ovšem v reálu je to milé a úsměvné. Situace, náhody nebo herecké výkony jsou záměrně přitažené, ale funguje to velmi slušně. Z Rosie je hledačka důkazů proti zazobanému párečku, jelikož Marisol je ze hry venku. Odessa ukazuje před Carmen i svou lidskou stránku. A Genevieve tak trochu významně lže o svém věku dalšímu z potencionálních prachatých manželů. Tím pádem bude mít vajíčko Valentiny velkou cenu. ()

Scrambling the Eggs (2013) (S01E09) 

Prostě to funguje. Celkově je to záměrně přestřelené a vyumělkované, ústřední postavy jsou vesměs kočky, které se s překážkami vyrovnávají po svém a s lehkostí. Nyní jsme o dva měsíce zpět. Dozvídáme se další střípky o Floře, Marisol se ovšem čím dál tím víc začíná zaplétat do lží. Trable má i Rosie, protože Evelyn se až příliš upnula na Spencova syna a nově má navíc kvůli její neopatrnosti eso v rukávu. U roky zlomené ženy je to dost nebezpečné. A Carmen mile a jasně projeví svůj temperament („Nikdy neříkejte Portorikánce, aby se uklidnila!“). Obecně velmi dobře gradující epizoda. ()

Hanging the Drapes (2013) (S01E10) 

Graduje nám to velmi sympaticky. Se záchranou Spencova manželství to nevypadá zrovna růžově, obhajoba Marisolova syna jakbysmet. Dobře nedopadne ani Remiho návštěva na večeři u Diazových. Kouzelné momenty u stolu! Finální večírek k oznámení šťastné novinky pak překazí jeden pokus o získání pozornosti i zjištění Marisol, od koho Remi kupoval drogy. Velký triumf? Samotné rozmlsané paničky i svérázné latinskoamerické služebné jsou kouzelné, dokonale cynické a výtečně zahrané. ()

Cleaning Out the Closet (2013) (S01E11) 

Američané jsou zmlsaní, mají své připitomělé reality show, nekonečné kriminálky, oblíbené talk show, rádi se ale nechají zlákat něčím novým a neotřelým. Humor naštěstí pořád hraje důležitou roli, a pokud se k divákům dostává prostřednictvím svérázných latinskoamerických služebných, může to být sakra zábava. Případ zavražděné služky vyšetřovaný vysokoškolskou profesorkou v přestrojení graduje, lehce naivní Rosie se minule stala svědkem toho, co si přála – aby se Spence pokusil zachránit skomírající manželství, ovšem úplně se jí to nezamlouvá. Peri má závažnější problém a právě Rosie pochopí, jak hrozným člověkem vycházející herecká star je. Okolo Marisol se toho děje zatraceně hodně a už je velmi blízko. Alejandro má kvůli své orientaci nemalý problém. A Remi už leccos (kdo je vrah) naznačí i samotnému divákovi. ()

Getting Out the Blood (2013) (S01E12) 

První série vrcholí a divákovo očekávání roste. A dostává se mu solidní odměny. Celkově je to záměrně přestřelené a vyumělkované, ústřední postavy jsou vesměs kočky, které se s překážkami vyrovnávají po svém a s lehkostí. Rosie, která nám krapet pozapomněla na synka v Mexiku, dostane nečekaný dárek, ve kterém hraje právě její potomek zásadní roli. Remi má jasno, otec ale vše vidí jinak. Temperamentní Carmen má dilema s bulvárním novinářem, brzy ale přijde nečekaná nabídka, protože Alejandro má problém. Evelyn chce opět poznat pocity štěstí a vyresetovat chladné manželství („Zlato, tahle věta tě bude stát padesát milionů dolarů!“). Proradní pánové řeší Marisol v souvislosti se soukromými očky, nakonec má ale vše velmi rychlý spád a dramatické vyústění. ()

Totally Clean (2013) (S01E13) 

Finále je tady. Záhada „kdo zabíjel“ je téměř objasněná, ač divák moc dobře tuší. Napětí nicméně neopadá a humor dál sehrává důležitou roli. Nájemný vrah se „vyznamenal“ a hned bylo jasné, co bude jeho přehmat pro Taylor a jejího nenarozeného potomka znamenat. Peri už je také jasné, co se u ní doma v jejích peřinách odehrávalo. Každopádně se blíží zásnubní večírek, a to v domě, ve kterém zemřela služebná Flora, a evidentně se historie opakuje, když se mezi honosnými rautovými stoly promenádují stejní pracháči. Marisol má naštěstí (ač musela konečně s celou pravdou ven) kamarádky, které jsou ochotné vypomoct. ()

Season 2 (2014) (S02) 

Vítězný tým se nemění, za což tleskám. Marisol už se nesnaží dostat svého syna z vězení, má úplně jiné starosti s blížícími se (kvapnými) vdavky, nicméně se dozvídá střípky z minulosti svého nastávajícího. Právě její nový partner, jeho služebná a celá tajemná historie jsou asi hlavní dějovou linií druhé série. Kromě ústřední čtveřice se vrací i důležité vedlejší postavy, zejména díky Rosie (a jejímu novému zaměstnavateli) i několik nových. Většiny postav se pak dotkne i gang zlodějů, který se zaměřuje na domy pracháčů, z čehož vzejde několik nemilých situací, které se linou prakticky až do samého závěru série. A vyvrcholí v závěrečném díle, kdy vybublá frustrace jednoho z členů gangu. Pravda a odhalení straší kdekoho, je to vše mile vypointované a zahrané, nepociťujeme žádný kvalitativní sešup, díly jsou vyrovnané, dějově hutné. Jedinou výtku bych měl asi v tom, že mnohé situace skončí dřív, než by mohly a měly. Prostě jejich potenciál je větší než „jen“ klouzání po povrchu. A pak tu máme pochopitelně postavy, které jsou od začátku jednorozměrné, takže si prakticky hned uděláme obrázek. Což je krapet škoda. A třeba taková Rosiina naivita začíná tím pádem krapet štvát. Naopak dál platí, že když se objeví na scéně Powellovi, je jisté, že nás čeká něco mile ulítlého. Jinak máme prostě vše tak trochu na zlatém podnose. Úplně bych přitom diváka nepodceňoval. Dál nicméně platí, že zápletky mají šťávu a svérázný humor. Sice nesledujeme jihoamerickou mýdlovou operu, ale tvůrci se k ní vědomě přibližují, respektive utahují si z ní. ()

An Ideal Husband (2014) (S02E01) 

Vítězný tým se nemění, za což tleskám. Marisol už se nesnaží dostat svého syna z vězení, má úplně jiné starosti s blížícími se (kvapnými) vdavky, nicméně se dozvídá střípky z minulosti svého nastávajícího. A úplně si nesedne s jeho služebnou. „Truchlím, ale nemůžu být sobecká. Americká ekonomika mě potřebuje,“ reaguje Genevieve po smrti nastávajícího a po přečtení dopisu od syna Remiho, který informoval i o situaci okolo Valentiny. Deportovaná Rosie je zpět, což zaskočí Peri. Překvapená je i Carmen, když Odessa neskáče podle přání nové paní domu. Druhá série (dá se říct) začala, kde první skončila, atmosféra se nezměnila, hlavní linie a postavy zůstaly. Dál mile přepálené, drzé, svěží i lehce tajemné. ()

The Dark at the Top of the Stairs (2014) (S02E02) 

Kabelovka Lifetime si svůj poklad hýčká, druhou sérii rozběhla v duchu té první, humor naštěstí pořád hraje důležitou roli, a pokud se k divákům dostává prostřednictvím svérázných latinskoamerických služebných, může to být sakra zábava. Zoila dosud krotila nevinnou dceru, aby neopakovala „chyby“ matky, ovšem Valentina si postaví hlavu a pracuje v domě, z kterého má Zoila hrůzu. A ani u ní doma to nevypadá růžově. Spence se přizná, že měl aférku, takže Peri už nemusí dál předstírat těhotenství. Právě v případě Rosie poznáváme nové postavy, včetně „laciného kusu hollywoodského odpadu.“ Popová star Alejandro možná poruší, na čem se s loajální Carmen dohodli, ovšem před fatální událostí ukáže svůj charakter. A divák se jen utvrzuje v tom, že se služebnou Opal to bude mít Marisol sakra těžké. ()

Dangerous Liaisons (2014) (S02E03) 

Kabelovka Lifetime si svůj poklad hýčká, druhou sérii rozběhla v duchu té první, humor naštěstí pořád hraje důležitou roli, ačkoliv domy pracháčů jsou v ohrožení a jedna z vedlejších postav je po smrti. Zděšený Adrian Powell navrhuje sousedské hlídky. A se zbraní mu to moc nejde. Marisol trápí nalezený vzkaz mířící na Opal. Carmen vlivem okolností hrozí, že skončí na dlažbě, vymyslí tak něco pověstné jejímu temperamentu i tahu na bránu. Plnou hlavu myšlenek má i Rosie, která dumá nad zdravotním stavem nového šéfa. A má řešení, pokud tedy „nebude paní domu líbat ještě jiného doktora“. ()

Crimes of the Heart (2014) (S02E04) 

Značně odlehčená atmosféra zůstává, přepálené herecké výkony zrovna tak. Navíc jedeme na vlně, nepociťujeme žádný kvalitativní sešup, díly jsou vyrovnané, dějově hutné. Adrian nesnáší terapie, ale přiznává, že má problém. A kvůli před časem najatému bodyguardovi bude mít zřejmě i další. Ostatně pokaždé, když se Powellovi objeví na scéně, je jisté, že nás čeká něco mile ulítlého. Zvlášť když má Evelyn aktuálně choutky. To Zoilu děsí, kdo bude na oslavě jejího kmotřence. Pravda straší i Marisol, která nemá ráda, když se jí lže. A taková Carmen by se klidně mohla uplatnit jako překladatelka. ()

Reklama

Reklama