Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 2

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (239)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Shlédnuto v kině. Tak, co se týče prvního dílu, tak ten mě teda moc nezaujal, paradoxně mi tam neseděl Daniel Radcliffe, který mě teda dost bavil v Harrym Potterovi, zde bohužel ne, krom toho to byla strašná nuda – 2*. No a co se týče tohoto filmu, tak je to na tom skoro stejně, když o nějaký ten krůček vpřed se to pohnulo, takže jsem nakonec s vypětím všech sil tu nejslabší možnou 2* dal. Abych pravdu řekl, tak mi tohle vůbec nepřijde jako pokračování původního filmu. Možná trochu využitý nápad, který byl zde nepatrně přenesen, ale to je jedno. Jako celek film za moc nestojí. Výhodou je, že tu není žádná nelogická chyba, ani nic co by přímo bylo do očí. Krátká stopáž mi přišla dlouhá, nuda tu občas byla. Pár lekacích scén zde aspon bylo, nějaký ten nápad, no nevím. Finále bylo docela už svižnější. Herecké obsazení je takové rozporuplné. Hlavní hrdinka celkem ušla, ostatní byli dost nevýrazní. No, prostředí bylo výborné, kdyby ta atmosféra byla lepší, hned bych byl spokojenější, páč byl barák celkem strašidelný. Hudba byla dobrá, sice nevynikala nějakým zapamatovatelným soundtrackem, ale Marco Beltrami odvedl slušnou práci jako vždy. No, co mám k tomu dále povídat ? Rozhodně mě to nějak neurazilo, jsou horší filmy, já tyhle duchařiny mám rád, tak ty 3*, příště budu ale už přísnější. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Smrt přichází v černém aneb ani po smrti (ne)Smrtelná teta se vrátila, aby po Harrym Potterovi tentokrát terorizovala učitelku skupiny Ztracených chlapců a děvčat bez rodičů. Z jejího Domu u hřbitova se totiž dočasně stal Sirotčinec hnusnější, než Ďáblova páteř. Nesmiřitelný duch slečny Drablowové však z mladých Neviňátek dělá nástroj své strašlivé pomsty. Na nevítané Návštěvníky, co narušili její klid a teritorium, tak čeká několik Nocí hrůzy... Po úspěchu jedničky odkrývá Pekelný dům svou Temnou legendu i podruhé, aby mohl v prvé řadě vydělat, trochu vyděsit a - bohužel - párkrát se i opakovat. Když ale pominu to nutné zlo v podobě levných lekaček (zase ty vrány) a otravných klišé (vedlejší postava, která se podle očekávání obětuje), není to úplně špatné strašení, které dokáže v několika momentech i slušně napínat; to hlavně tehdy, když duch nedělá přímo bububu, ale pouze nehnutě stojí, či se jen tiše plíží. Tam bych viděl největší sílu. Po těch prvotních, nepříliš spokojených reakcích nakonec v pohodě duchařská gotika. Rozhodně ne průser. (60%) ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Jediným světélkem tohoto blábolu je Phoebe Fox, které bych, být pilotem, ještě v kolejáčku všechny otvory prozkoumal. Vážně jí to zde nesmírně seklo. Už dlouho se mi na žádnou herečku nekoukalo tak příjemně. Bohužel, je to jediná věc, na kterou se zde koukat dalo. Stejně jako první díl, je i tohle nesmírná píčovina. Tenhle paskvil mě svojí existencí uráží a budu se podílet na výpravě za jeho zničením. Pozoruji, že jsem poslední dobou v hvězdičkování značně polevil v nárocích, kdejaké sračce už nemám problém nějakou tu hvězdu přišít. Upozorňuji na to z toho důvodu, že v tomhle případě se rozhodně hvězdičkové hody konat nebudou. Režisér by zasluhoval pro výstrahu upálit, scénáristi utopit. Tudy opravdu cesta nevede. Ze samé nudy jsem si dal v dobré polovině 20. Pokud u hororu člověk usne, tak je něco super špatně. Děj shrnu snad jedinou větou. Bez komentáře! Jeden z nejtrapnějších hororů, jaký jsem za svůj život viděl a nebylo jich zrovna málo! Totální odpad a dno britské kinematografie. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co jsem chtěl, to jsem dostal. První díl mě nadchl a i když má dvojka k těmto pocitům poměrně daleko, zklamán určitě nejsem. Děj jede jakoby přes kopírku. Doba se sice posunula, vyměnily se i oběti, ale lokace zůstala stejná a nezměnila se ani dáma v černém, která je stále tou pomstychtivou mrchou. Atmosféra na jedničku, lekačka se také nějaká našla a neokoukaní herci jsou sympatičtí. A to mi v tomto případě stačí. 80% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Parádně temný vizuál, slušné herecké výkony a skvělá atmosférická hudba tohle holt nezachrání. Už mě tenhle způsob točení hororů fakt sere... Tedy, "hororů". Abych si to ujasnil: tohle není horor, tohle je přehlídka lekaček toho nejlacinějšího kalibru. A to je prostě špatný: mám se přeci bát toho, co se na plátně děje, ne? Ne, místo toho tvůrci vyvolávají strach tím nejlacinějším způsobem: hlasitými zvuky a vyskakujicími bubáky. A to je pro hororový film ta nejhorší možná vizitka. Těchto "scare jumps" se lekne každý a ani není potřeba nějaký filmařský um. I dějově je to jenom nastavovaná kaše, i když ona ani jednička nebyla nijak zvlášť kvalitní horor. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Filmaři se u druhého filmu rozhodli použít stejné kulisy vnitřních částí domu Eel Marsh House, ve kterých v roce 2011 natáčel režisér James Watkins a jednotlivé místnosti rozšířili. (ČSFD)
  • Režisér Tom Harper měl požadavek, aby byla vesnice Crythin Gifford, která leží v Dorsetu, zcela opuštěná. Natáčelo set také v londýnské čtvrti King's Cross, na nádraží, v Old Royal Naval College, v Greenwichi a na dalších místech v Londýně a v Anglii. (ČSFD)

Reklama

Reklama