Reklama

Reklama

VOD (1)

Bylo nebylo....Žil kdysi jeden kupec, jehož nejmilejší dcera se jmenovala Kráska. Kupec přišel o vše během strašlivé bouře a jeho rodina byla zruinována. Jednoho dne ztracen uprostřed lesa objevil něco úžasného, hrad plný bohatství. Za utrženou růži pro Krásku, však obludné Zvíře požadovalo jeho smrt. Kráska se obviňuje za jejich strašlivé rodinné neštěstí a rozhodne se obětovat místo milovaného otce. Nicméně, to není smrt, která jí čeká v hradě Zvířete, ale spíše zvláštní magický život, radost a melancholie. Vyzbrojena jen svou odvahou a otevřeným srdcem, Belle triumfuje nad nebezpečím. Jak už to v pohádkách bývá, všechno dobře dopadne. Kráska se do zvířete zamiluje, princi se vrátí jeho původní podoba a budou žít štastně a spokojeně. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (311)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Christophe Gans nám vypráví o rodině Krásky, což nikoho nezajímá, a když se na konci opravdu, opravdu rozjede, předvede... kamenné obry a smrtící liány. Od jeho filmu především nečekejte pohádku, působí spíš, jako by chtěl udělat verzi Krásky a zvířete ve stylu Angely Carterové, ale pak se ke slovu dostali konzervativnější producenti. To, že jsme přišli o scény, kdy se Kráska do Zvířete zamiluje, už na ně ale můžu hodit jenom stěží. Za jediný pozitivní přínos můžu označit jenom příběh o tom, jak se Zvíře stalo Zvířetem (působí jako cosi z Kytice), který aspoň nespočívá v klasickém zakletí uraženou čarodějnicí. Jednu hvězdu dávám za vizuál a druhou za Vincenta Cassela, ale jenom když nehraje Zvíře, jinak mě nic hezkého nenapadá. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

"To muselo dát práci, co? A přitom, taková blbost!" Máš pravdu, Simonko. Gans si hezky hraje s barvičkami a lavíruje na hraně opulentního a odpudivého kýče, úchvatně máchá kamerou a překvapuje víceméně povedenou trikovou omáčkou z ranku evropské Sněhurky a lovce. Jenže k čemu to, když příběh v kritických bodech nedává moc smysl (zamilovanost proběhla kde?), chemie je pod bodem mrazu (Cassel je v téhle verzi fakt odpornej slizoun) a poměrně vratká je i samotná konstrukce retrospektivního vyprávění, v němž se třepí motivy, ale nakonec zůstane adekvátně zakončený jen jejich zlomek. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Co je mi platné, že Léa Seydoux je opravdu KRÁSKA, když maskér filmu je děsné ZVÍŘE! Málo si naslinil prst a v manuálu masek místo stránky „Hnusně zohavené příšery“ nalistoval stránku „Retardovaný směšný lev“. Zlatý Juraj Herz a jeho film Panna a netvor! Kvalitně zohavený baleťák Harapes by toho francouzského Simbu sezobnul (však zobák na to měl) k snídani, jak holub okoralý drobeček croissantu, válící se na trávě pod Eiffelovkou. Ale já jsem tušil průser hned v té knajpě, kde si náčelník loupežníků vyskakoval na tatínka-kupce. Když jsem uviděl ty zajímavě tvarované jizvy kolem zlosynových očí, očividně z práce, od svářečských brýlí, málem jsem vyprskl smíchy. Ovšem později, na zámku, při tanci netvora s kráskou, to už jsem fakt nedal. Netvor, jako správný lev salónů, vytáčel krásku po parketu a při tom smyslně vlnil ocasem, čouhajícím mu z kalhot. Chudinka panna! :-) Tvůrci se měli vykašlat na tu směšnou masku lva a nechat Vincenta Cassela tak, jak vypadá v civilu! Nanejvýš mu na týden zabavit holicí strojek a do levé tváře ho majznout koncem traverzy (jizva á la Joffrey Peyrac). A měli by netvora par excellence! Jedna hvězda za kostýmy a výpravu, na krepových růžích z pouťové střelnice se fakt nešetřilo (na té digitální zlaté lani bohužel ano). Toť vše. Trávou porostlí skalnatí obři sice ve finále zkoušeli vydupat ze země ještě i druhou hvězdu, ale marně. To hlavní - láska panny k netvorovi, to ve filmu prostě nebylo. Nějaké city jsem té holčině nevěřil ani omylem. Taky mi k tomu Kráska ani Simba za celou dobu nedali jediný důvod. Za dvě hodiny! Dlouhých jak lví ocas a týden před výplatou. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na počudovanie vôbec nie najhorší počin. Nie som veľmi na romantické filmy, priznám sa, že len zopár mi skutočne učarovalo natoľko, aby som si ich zapamätal. Za zmienku stojí napríklad "Pýcha a predsudok" či z môjho pohľadu najemotívnejší film všetkých čias "A moment to remember". Keď však ide o kombináciu tohto žánru napr. s fantasy, ba dokonca thrillerom, pričom divák nemusí pregĺgať to množstvo sladkých rečí a prejavov s tým súvisiacich, dá sa to zvládnuť. Samotný snímok má svoje čaro, obsahuje silnejšie i slabšie stránky či už z pohľadu dramatizácie alebo atmosférických pasáží. Je to taká pohodička ideálna rozprávka pred spaním, ktorá nijak neurazí, ani mimoriadne nesklame. Koniec dobrý, všetko dobré ... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sklamanie. Začiatok vypadal nádejne, ale veľmi skoro sa dejová linka prepadla do totálnej nudy a naivno-trápnych dialógov. Atmosféra miesto toho aby pomohla diváka vtiahnuť do deja skôr odpudzovala. Jediné čo stojí za zmienku sú pekné kostýmy a pár vizuálnych efektov, inak len strata času. 50/100 ()

Galerie (115)

Zajímavosti (4)

  • Snímek měl nesoutěžní premiéru v únoru 2014 na 64. ročníku Berlínského filmového festivalu. (Terva)
  • Natáčení začalo dne 5. listopadu 2012 v Berlíně v Babelsberg Studios. (Gyorgy)

Související novinky

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Známe první novou bondgirl?

Známe první novou bondgirl?

10.10.2014

Zatímco agent 007 mění tvář jen jednou za čas, jeho dámská společnost je pokaždé čerstvá. A stejné to bude i ve čtyřiadvacáté bondovce, kterou začne Sam Mendes (Skyfall) točit už letos v prosinci.… (více)

Reklama

Reklama