Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Starý kupec (Z. Řehoř) jednou zabloudil v lese a přenocoval v opuštěném zámku. Ráno utrhl v zahradě pro svou dceru Rozárku (V. Freimanová) růži. A tehdy se pán zámku, zakletý král (I. Vyskočil), na kupce rozzlobil. Za růži žádal jednu z kupcových dcer… Pohádka o krásce a zvířeti byla už nesčíslněkrát zfilmována. U nás je nejznámější filmové zpracování Juraje Herze Panna a netvor podle Františka Hrubína z roku 1978 se Z. Studenkovou a V. Harapesem v hlavních rolích. Nyní vám nabízíme televizní adaptaci Hrubínovy předlohy z roku 1985 v režii L. Koutné. (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

otík 

všechny recenze uživatele

Něco jako Herzova Panna a Netvor, zasazené ovšem do tradičních pohádkových kulis s moc pěknou hudbou Vadima Petrova a hlavně "přístupné" dětem, což se o skvělé, ovšem strašidelné Herzově verzi nedá říct. Netvorův měkký hlas a příjemně pohádkový vzhled Veroniky Freimanové to vše v kombinaci s pohodovými kulisami přináší poklidnou dobrou pohádku. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Slušně natočené i zahrané, jen nechápu, proč musí být v úvodu a závěru ta vypravěčka, je to jak z jiné pohádky a jiného stylu vyprávění, a taky jsem nepochopil, co chudák Štěpnička viděl na Švandové - asi ty její kozy. Jinak Řehoř dokonalý, zahrál ze všech nejlíp, procítěně, jako by ani nehrál pohádku, ale drama. ()

Reklama

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Tady jsem měl asi rekord, když jsem do tří minut tipl na kradenou „Krásku a zvíře“. Nu, k pohádce jako takové, je to jedna z nejnudnějších pohádek co existují. Ani jako dítě jsem ji rád neměl a u televize jsem pravil, že je to blbina a že se tam nic neděje. Což je fakt, protože v každé verzi je přes půlka vyprávění pobíhání jakési baby po zámku. Takže ani tato verze u mne nevyvolala nadšení a nudil jsem se u ní jako u všech ostatních. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mě osobně se nelíbila ani Panna a netvor. Tahle verze samozřejmě nemá ani to, co dokázal splodit Juraj Herz. Protože se natáčí ve studiových kulisách a za příliš krátkou dobu nedokáže stavět na stupňujícím se napětí. Na druhé straně Juraj Herz a jeho Panna a netvor mají hororový nádech zatímco o Rozárce a zakletém králi je zkrátka pohádka. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne marná nedělní televizní pohádka, která ač studiová, nepůsobí nijak chudě. dobré herecké obsazení a mimořádně krásný hudební doprovod staví tuto pohádku do kategorie s vyšší hranicí průměru. Vyskočil měl fakt sexy hlas.Prostě fajn pohádka. Snad jen chudák manžel od Hortenzie, ten dopadl, ale to už by byla úplně jiná pohádka... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama