Reklama

Reklama

Ray Donovan

(seriál)
Trailer 2
USA, (2013–2020), 74 h 49 min (Minutáž: 45–61 min)

Tvůrci:

Ann Biderman

Hrají:

Liev Schreiber, Paula Malcomson, Eddie Marsan, Kate Moennig, Kerris Dorsey, Frank Whaley, Jon Voight, Elliott Gould, Ambyr Childers, Devon Bagby (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(82)

Vítejte ve světě bohatých a slavných, pro které Ray Donovan dělá špinavou práci. Liev Schreiber v hlavní roli jako likvidátor problémů, díky němuž může losangeleská smetánka v klidu spát. Pravé drama začíná ve chvíli, kdy je Rayův otec Mickey nečekaně propuštěn z vězení, což odstartuje řetězec událostí, jež od základů otřesou Donovanovou rodinou. Ray pracuje se dvěma parťáky: impozantním Izraealcem Avim a lakonickou drsnou lesbičkou Lenou. Většinu zakázek získává od nejmocnější právnické firmy ve městě, jíž vedou Rayův mentor a přítel Ezra Goodman spolu s Leem Drexlerem. Ray dokáže vyřešit téměř jakékoliv potíže s vyjímkou těch, které se týkají jeho vlastní rodiny. Rayův bratr Bunchy byl zneužit farářem a teď nedokáže zůstat střízlivý. Druhý bratr Terr byl ponechán příliš dlouho v boxerském ringu, což mu přivodilo parkinsona. Duch jejich mladší sestry, jež jako dospívající spáchala sebevraždu, je pronásleduje všechny. Navíc, Rayova žena Abby si stále ještě zvyká na předměstský život, zatímco vychovává jejich dvě děti Bridget a Conora. Podle Raye všechny jejich trable mají počátek u jedné osoby: otce Mickeyho, gangstera s vazbou na irskou mafii, který nikdy nedokázal ochraňovat svou rodinu. A tak, když se po dvaceti letech v base objeví v Los Angeles, všechno je najednou vzhůru nohama. Mickey chce pomstu, peníze, nový život a patřičné místo v čele své rodiny! (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele KevSpa k tomuto seriálu (1)

Ray Donovan (2013) 

Vzájemně se ničící zlomené duše, aneb rodiče si nevybereš a traumatické následky lidských činů se s tebou táhnou celý život. Tohle Showtime prostě umí a Ray Donovan slibuje hodně. Charismatický Liev Schreiber má zaděláno na životní roli (konečně!), ale není jediným tahounem parádně obsazeného seriálu. Jen houšť! Pilot - 90% / Po druhém dílu bez rozmýšlení házím pět hvězdiček, protože takhle výborně napsaný, natočený a zahraný seriál si to zaslouží. Ray Donovan se ukazuje být dokonalou zábavou pro náročnějšího diváka, který nevidí svět černobíle a dokáže při sledování používat i tu věc zvanou mozek. 1. série - 100% Ve druhé sérii nám ještě víc přituhuje, vcelku nečekaně se tvůrci nepářou s odstraňováním řady postav a Ray i se svou rodinou se dostávají na ještě větší dno. Nerada bych obě série srovnávala, každá má něco do sebe, ale je fakt, že ten vývoj postav v druhé sezóně je možná ještě o kousek zajímavější. 2. série - 100% Třetí řada přitvrzuje a nabízí nám nejen mnohem větší rodinné drama, ale celkově je pocit beznaděje ještě hmatatelnější. V některých momentech jde o přímo koncentrovanou depresi, zejména Terryho linie je hodně silná. Rušivá jsou tu snad jen rovnátka Katie Holmes a fakt, že se Ray ještě pořád nedokázal Mickeyho jednou provždy zbavit. 3. série - 100% --- Nejoblíbenější postava: Ray Donovan (Liev Schreiber). ()

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama