Reklama

Reklama

Rose Hathawayová je dhampýrka, napůl člověk a napůl vampýr. Dhampýři jsou zároveň strážci Morojů, což jsou klidní a smrtelní vampýři, kteří žijí diskrétně v našem světě. Posláním dhampýrů je chránit Moroje před krvežíznivými vampýry - Strigoji. Dhampýrka Rose se svojí kamarádkou, morojskou princeznou Lissou, prožívají různá dobrodružství. Zkoušejí sílu jejich přátelství, trpí a ztrácí milované lidi. Tenhle film vypráví jejich příběh... Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové. Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů. Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (256)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Haha. Celkom prča. Je to ako twilight+Harry Potter+sarkazmus+paródia+teengerský film+akčný film. Dokopy úplne katastrofálna zmes, ktorá ma ale bavila. Hlavná hrdinka je ako Kristen Stewart. Ale je drsnejšia, vtipnejšia, drzá ako opica a má dobré kozy. Príbeh nie je úplná nuda a celkom zaujímalo, čo sa bude diať. Očividný výsmech twilightu ma potešil. A prekvapivo veľa súbojov. Škoda že sú úplne na piču. Ešte pár aikido ťahov sa dalo. Ale bloky a údery sú hrozné. A kopy sú ešte horšie. Ako komédia plne funkčné, ako hororovo-dobrodružný teenage film znesiteľné a akcia aspoň osviežujúca. Total guilty pleasure. 3* a pol. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Vampire Academy vypadá jako úvodní film k následnému seriálu, což se odráží i na celkovém dojmu, který ovšem bohužel odpovídá maximálně tak zhruba úrovni slabé teenagerské telenovele, určené především pro více než nenáročná pubescentní děvčata, která se nechají utáhnout i na té nejnenáročnější možné filmové podobě, co lze snad vytvořit. Celé to totiž působí strašně naivním a především naprosto nepřesvědčivým způsobem, za což ovšem dávám hlavní vinu tvůrcům, kteří si zde absolutně s ničím nedokázali poradit tak, aby to působilo alespoň po filmařské stránce nějak důstojně, jenže opak je pravdou, jelikož mi to celé přišlo strašně špatně sestřihané, příběhové poskládané, i na jednoduchost zápletky zbytečně chaoticky odvyprávěné a nezábavné, s tunou strašně triviálních dialogů, které jednotlivým postavám vycházeli z úst vyloženě směšně, celé je to pak naprosto i bez tempa, závěrečná gradace je jinak dost úsměvná a ústřední zvrat v ní použitý je pak sice možná překvapivý, nicméně i tak stále jen na úrovni něčeho velmi mdlého, dále atmosféra a napětí tu absentují úplně, a co se jednotlivých postav týče, tak takový soubor nevýrazných a nesympatických trotlů se taky jen tak nevidí, nehledě na výkony jejich představitelů, které nemohu též hodnotit jinak než jako trapně přehrávající borce z laciných béček. Já na tuto podívanou zkrátka nechci být vážně až tak přísný, ale pravdou prostě je, že většina diváků tento snímek nebude hodnotit jinak, jelikož je to fakt velká bída. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Divák nemá šanci přijít filmu na chuť, protože hned od začátku je zavlečen do děje, který už je dávno rozjetý a není tu tedy kouzlo poznávání zdejšího světa. Navíc je film divně sestříhaný a dějová posloupnost tu jakoby úplně chybí. Všechno je moc chaotické a to samozřejmě kazí celkový dojem. Není tu skoro nic, co by šlo pozitivně hodnotit. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy, ani v těch nejstrašnějších nočních můrách, jsem si nedokázal představit, že jednou uzřím něco, co může posunout už tak zrůdné hranice Tvajlajtu ještě hlouběji do páchnoucích kliček tlustého střeva. Mezi nekulturními, slaboduchými hovady už tolik populární žánr „Jang end restles koksakrs“ získal zcela novou dimenzi, dimenzi, která smrdí gangrénou, vzniklou šťouráním se špinavými nehty ve zhnisaných ranách po kousnutí homopýra. Dimenzi, co se nachází až daleko za už tak vzdálenými krajními mezemi naprosto bezduché debility. Nevěřím, že k tomuto svinstvu existuje jakákoliv knižní předloha. Pokud ano, měli by nechat autorku včetně nakladatele okamžitě bolestivě vykrvácet, protože si teď paní Majerová musí připadat jako Hemingvej. Tak si to opět trochu shrňme. Hlavní hrdinka, mimochodem ultranesympatická, přehrávající, zpruzená piča, které jsem měl celou dobu chuť šlápnout na xicht okovanou podrážkou, je Tapír. Tedy vlastně Thapýr, abych přesně dodržel terminus technicus pseudomykologické plísně, vykultivované pouze za účelem rádobymysteriózního čvachtání náctiletých emokrav. A náš milý Thapýr studuje kakademii plnou tak skvostných homopýrů, že proti nim i Patyzón vypadá jako prudký heterák, ve které zrovna houstne stolice, protože se zlí Oioiové rozhodli prudit mírumilovné Morgoie. Neštěstí je tu také sličný a charakterní rumunský gymnasta Popescu, který všechny chrání a jemuž může Thapýr romanticky usilovat o věneček, a to i navzdory nepřízni upjaté ředitelky Komanečiové. Oioiové však příliš neotravují, asi zrovna někomu pijí krev v jiné pičovině, a tak má holka spoustu času pořádně to na něj rozbalit, přičemž může své kroky dokonale rozebrat se svou nejlepší kámoškou, morgoiskou princeznou Takyvulvou. Celou dobu tedy bloumají po chodbách a trousí dialogy, které by duševně zdravá, sedmnáctiletá dívka nevzala do huby ani po koňské dávce THC a sem tam předvedou karate, za nějž by se nemusel stydět ani Hrošík liberijský. Nic víc, nic míň. Prostě dokonalý zástupce komerčně vyhajpovaného homožánru, po jehož shlédnutí/přečtení musí každý soudný divák/čtenář několikrát bolestivě praštit hlavou do zdi, aby se ujistil, že se mu to zvěrstvo opravdu jen nezdá. Takže, je-li vám více než dvanáct inteligentních let, lajkli jste onu údajnou „knihu“ nebo ohodnotili toto bezprecedentní svinstvo více než jednou hvězdou, je u vás téměř devadesátiprocentní předpoklad dalšího patologického vývinu a následné společenské neprospěšnosti, tudíž byste měli být ohleduplní a okamžitě se zabít. Nejlépe stylově tak, že si nahryznete zápěstí a vysajete se dosucha. A nebojte se, u samosajů nehrozí, že by se posléze proměnili v ještě většího debila! ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Nebola to až taká trapošina, akú som čakal. Ale i tak patrí do kategórie celkom zbytočných urpínskych filmov. Je to celková nuda, skoro nič sa tu nedeje a keď aj áno, tak je vidno, že rozpočet pre tento film nebol moc vysoký. Nie je to moc dobrá napodobenina Twilight ságy. Ani herci sa moc neukázali a po scenáristickej stránke to bola malá tragédia. Slabé 3*. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (17)

  • S přízviskem "Blood Sisters" přišli filmaři kvůli poutu mezi hlavními hrdinkami Rose (Zoey Deutch) a Lissou (Lucy Fry). Hlavním důvodem však bylo to, aby si fanoušci nepletli film se známou upírskou ságou Twilight. (kklepkaa)
  • Rozpočet snímku činil 30 miliónů dolarů, přičemž celosvětové výdělky dosáhly částky zhruba 15 miliónů dolarů - což pohřbilo natočení možného pokračování z (celkem) šestidílné knižní série. (fiLLthe3DD)
  • Ze scénáře byl vyškrtnut Eddie Castile, protože nebyl nalezen tolik osobitý herec, který by mohl tuto vedlejší roli ztvárnit. (Barka)

Související novinky

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Reklama

Reklama