Reklama

Reklama

Cirkus Bukowsky

(seriál)
Trailer
Česko, (2013–2014), 10 h 25 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Pavel Řezníček, Hynek Čermák, Marika Šoposká, Michal Dlouhý, Jaromír Hanzlík, Jan Vlasák, Bohumil Klepl, Predrag Bjelac, Nela Boudová, Vanda Hybnerová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Jakmile se sebevražda milenky začne jevit jako vražda, je tu problém. Nestor Bukowsky přišel o práci, manželku, domov, jde po něm policie. Kriminalista Kuneš, který Nestora podezírá, má také problém. Musí nastoupit protialkoholní léčbu, jinak ho vyhodí z práce. Na rozdíl od nadřízených je přesvědčen, že Edita opravdu byla zavražděna. Místo nástupu na léčení se pouští do pátrání na vlastní pěst. Přes antipatie Bukowského a Kuneše je jasné, že jen jejich spojenectví může případ objasnit. Ale kdo byla vlastně Edita Tichá? Dcera kontroverzního podnikatele, úspěšná studentka nebo labilní manipulátorka? Ukazuje se, že ji nikdo neznal. Stopy vedou hned k několika milencům, okruh podezřelých je široký. Je vrahem neznámý stalker zahlcující Editu přívaly prasáckých SMS? Editin spolužák, profesionální aktivista, který zmizel den po její vraždě? Nebo dealer Prozac? Ostatně – ani policista Kuneš, ani Nestor Bukowsky nemají ve vztahu k Editě úplně čisté svědomí. Popravdě řečeno, kdyby Edita nebyla zavražděna, život Bukowského by byl zoufale nudný...

Výbuch karavanu rozmetá vánoční idylku a Bukowského plány na klidný život s Vesnou. Vražda Edity Tiché byla jen zástěrkou skutečného cíle. Nezbývá než zjistit, kdo a proč chce zabít Nestora Bukowského.
V dalších šesti dílech oceňovaného seriálu (cena za režii pro Jana Pachla a cena za střih pro Petra Pauera na mezinárodním festivalu BAR v Černé Hoře, cena AČK pro kameramana Marka Jandu, cena Zlatý ledňáček z Finále Plzeň za nejlepší TV DRAMA) se Nestor Bukowsky v podání Pavla Řezníčka spolu s parťákem Hynkem Čermákem alias detektivem Kunešem nakonec dopátrají pravdy. Než se tak ale stane, dostanou se oba do mnoha hraničních situací. Ponurá atmosféra, množství akčních scén i napínavých zápletek si nezadá s první sérií a hrdinové se během pátrání dostanou na neobvyklé lokace. Natáčelo se mimo jiné v industriálním prostředí Mostecké hnědouhelné pánve, v Gdaňském přístavu, či na studeném poloostrovu Hel. Jak se na správnou detektivní road movie sluší, zavede pátrání Bukowského hodně daleko od domova. Klíč k případu nakonec nalezne mnohem blíž, než by čekal... (Česká televize)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (314)

honajz 

všechny recenze uživatele

Po pravdě se mi pilotní díl (ten dvacetiminutový v rámci Souboje seriálů) líbil o hodně víc. Nechápu, proč musely být některé scény přetočeny (resp, asi kvůli tomu, že Řezníček za ty dva roky přibral) a přišlo mi líto, že kamera je v ostré verzi horší, rozevlátější, rozkývanější, bez atmosféry a zarámování scény. Nevím, kdo Markovi Jandovi poradil s kamerou pseudomoderně hejblat ze strany na stranu, když stále více diváků z toho má mořskou nemoc, a dokonce i artu milovní už proti tomuto nešvaru brojí. Oproti pilotu někam zmizel jako autor námětu Štěpán Kačírek, snad se to neprojeví na vedení příběhu. Ten si drží z pilotního dílu příjemné tajemno, ale přece jen ty nové prvky jsou laciné, až mi zatrnulo. Také hudba mi přijde nekonzistentní v některých scénách. Takže uvidíme, kam se to pohne, jako to bude vedeno dál. ---- EDIT po skončení seriálu. Nu, naděje zůstaly zklamány. Vizuál je vymazlený, hrdina a lidi kolem něho na první dojem zajímaví, ale čím více dílů, tím více mi chybí něco hlubšího, promakanějšího, nikoliv jen povrchní příběh opsaný z kdejakého komerčního seriálu. To už jednotlivé fíly Kriminálky Anděl mi daly víc. Závěr se snažil být akční, ale mně osobně přišel spíše zmatený a nekoncepční. Jako mělo to dobře našlápnuté, atmosféra, nálada, dobré, ale zápletka se ukázala být nezajímavou a postavy časem také. Některé situace dokonce byly hloupé a neuvěřitelné. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál by mě naprosto minul neboť nemám rád filmy z prostředí cirkusu, ale jelikož zrovna běží v tv navazující seriál Rapl, který mě zaujal svým názvem díky němuž jsem zjistil, že mu předchází Cirkus Bukowsky. Hned od první části mě to nesmírně chytlo, bez hluchých míst, nenudí ani chvilku, skvělé herecké obsazení, ale nejvíc se mi líbí Hanzlík v záporné roli jak ho neznám. Samozřejmě i role Kuneše a Bukowského jsou skvělé. Ještě musím vyzdvihnout skvělou úvodní znělku a hudbu. ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Cirkus Bukowsky mne velmi příjemně překvapil! Sice po prvních dvou dílech jsem byl rozpačitý z toho vyprávění pana Řezníčka, ale postupem času jsem si zvykl a očekával vše co se semele. Musím uznat, že autorům a České televizi se tento krok vyplatil. Hynek Čermák pozvedl svoji hereckou laťku hodně vysoko a skončil jako jeden z mých top herců! 100% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem zde měl koment, kde jsem plkal něco o dobré práci, ale přece jenom ne úplně jistém scénáři. To bylo po třetím díle. Jenže když jsem zjistil, jak moc se těším na každou další epizodu a jak moc mně bylo po poslední části líto, že seriál končí (nebo první sezona), kašlu na kritiku a zůstávám pouze vděčný, že u nás zase po čase vzniklo něco smysluplného. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Nelze samozřejmě čekat, že se z Edity Tiché vyklube česká Laura Palmerová, ale po dvou dílech jsem měl z Cirkusu Bukowsky vcelku dobrý pocit, který přetrval i po skončení seriálu. Ruční kamera, to je bohužel nutné zlo, jinak mi ale vizuální stránka přijde sympatická a zajímavá. A taky jsem rád, že konečně můžu říct, že se (spolu s Českým stoletím) u nás opět natočil kvalitní seriál. Mimochodem skvělý Michal Dlouhý. (847.) ()

Galerie (374)

Zajímavosti (63)

  • Seriál je natáčen v „britském stylu“, a proto má každá sezona pouze šest dílů. (Olík)
  • Když se Bukowsky (Pavel Řezníček) uchází o místo, tak jde hledat tablo se svou údajnou bývalou přítelkyní. Před paní ředitelkou prohodí, že je stejný ročník jako on, tedy 1970, ale na tablu je uveden rok 2006, což by znamenalo, že jeho údajná bývalá láska by maturovala ve 36 letech. (Lasmen)

Reklama

Reklama