Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 7

  • USA Furious 7 (více)
Trailer 2

I auta můžou létat. Alespoň pro nesmrtelnou sérii Rychle a zběsile to platí. Její hrdinové už stihli prožít a přežít neuvěřitelné věci, teď však narazí na nepřítele, vedle něhož všichni jejich dosavadní soupeři připomínají bandu dětí z mateřské školky. Statham hraje Deckarda Shawa, živý stroj na zabíjení, který vycvičila elitní vojenská jednotka. Pokud vám příjmení téhle postavy něco připomíná, pak se nepletete. Shawův mladší bratr Owen obtěžoval naše hrdiny v šestém díle tak intenzivně, až ho připravili o život. A rozrušený Shaw starší se rozhodne, že na oplátku připraví o život je a všechny jejich blízké. Bez ohledu na to, jak rychlí či zběsilí budou. (Cinemart)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (1 372)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Prial som si, aby práve siedmy diel bol zo všetkých najlepší, no to sa nanešťastie nestalo a od doterajšieho vrcholu série, teda piateho dielu je to opäť pokles. Určite tomu nemôžem uprieť svižné tempo, za čo môže aj pestrá a veľkolepá výprava, páčila sa mi previazanosť s tretím dielom a minimálne prvú polovicu aj slušnú zábavnosť, potom som sa už toho predsa len aj celkom prejedol, lenže hlavná zápletka o pomste, ktorá pritom fungovala ide už čoskoro zbytočne do úzadia, aby ju nahradila podzápletka so sledovacím zariadením, ktorá je ale prevedená tak hlúpo, že viac to už snáď ani nejde. Pri nejakom osemdesiatminútovom akčnom béčku by sa cez to ešte možno dalo preniesť, ale pri takomto dvojhodinovom epose tá hlúposť ešte viac vynikne. A k tomu sa tu nájde ešte plno prvkov, ktoré mi vôbec nevyhovovali, napríklad celý film počúvať reči o tom, ako je rodina dôležitá a následne kľudne presunúť bojisko do mesta, čím sa len zbytočne postarať o mnohé civilné obete, čo teda môj pohľad na kladné hlavné postavy dôsť narušilo. Akcia je tentoraz už len štandardom, takže v rámci svojej kategórie sa jej nedá moc čo vytknúť, ale jednoducho už ma to ani moc nebavilo, tu sa nenájde ani jeden akčný moment, ktorý by ma skutočne nadchol. A to sa nanešťastie týka aj súbojov, ktorých sa síce zúčastnia samé zvučné mená, okrem Diesela, The Rocka a samozrejme hlavného záporáka Stathama tentoraz pribudne aj Tony Jaa a Ronda Rousey v malých úlohách, ale až na zaujímavé otáčajúce sa pohľady kamery ma v nich nič nezaujalo, choreografia mi príde až príliš priemerná. A tak na celom filme ma skutočne bavil len Jason Statham, ktorý si všetky svoje scény berie pre seba a minimálne úvod v nemocnici aj napriek absencii akcie pôsobí neporovnateľne údernejšie, než ktorákoľvek plnohodnotná akčná scéna z filmu. Určite som bol zvedavý aj na zmenu režiséra, ale dopadlo to presne tak, ako som aj čakal, jednoducho klasický blockbuster, ktorý sa až na pár detailov v ničom neodlišuje od ostatných dielov, takže ani výrazný súčasný režisér James Wan sa tu nemohol nijak zvlášť prejaviť. Takže celkovo o nejakom skutočnom sklamaní hovoriť nemôžem, skalní fanúšikovia série by mali byť spokojní, ale vyzerá to, že ja ostanem asi len fanúšikom piateho dielu, ktorý mi ako jediný kompletne sadol, úroveň nasledujúcich dielov opäť klesá. 59% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že pre mňa táto séria začala byť zaujímavá až 5. dielom nakoniec sklamanie . Bohužiaľ sa to štýlovo vracia pred Fast five. Príliš klipové, veľa áut, málo The Rocka a roztomilú debilitu 5. a 6. najhradilo machrovanie autíčkarov, ktorí robia hrozné hovadiny a myslia si, že to cool. Na druhej strane Statham je výborný záporák, Kurt Russell potešil, akčná scéna v horách je fantastická a ako jediná sa vyrovná predchádzajúcim dielom, rozlúčka s Walkrom pekná. Výborný blockbuster ale po predošlých dieloch som čakal viac. Ale ako sequel slušnej jednotky a shitovej 2, 3, 4 je to úplná bomba. 7/10 ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Momentálně se zdá série Rychle a zběsile vytěžená až na doraz. Jestliže "Pětka", byla jakýsi naboostovaný restart série, čerstvá a neurvalá jižanské krev, pak "Šestka" jí byla na dobrých padesát procent podobná, jen vizuálně uhlazenější, s ještě šílenějšími kaskadérskými kousky. Bohužel "Sedmička" je "Šestce" už podobná na 80-90 procent. Tedy nešla v podstatě nikam dál, jen je ještě větší, dražsí, hlučnější. Shrnutí "je to už trochu moc" sem padne akorát. A to jsem ještě nezmínil x scén, které jsou jak přes kopírak z předchozího dílu, až je to do očí bijící. Zejména pak souboj Statham vs Rock (téměř idendická je Rock vs Diesel) a ženská komba ? Zlatá Gina Carano která měla alespoň ženský šarm a sex appeal narozdíl od buldočí královny. Opakují se i stejné neduhy: nízké PG, tedy absance krve a to i když se to řeže hlava nehlava, vyloženě nechtěně směšné a nesmyslné scény apod. I přes tohle všechno ale máte ty hlavní "family" hrdiny prostě rádi a fandíte jim a přes mraky nedostatků má i tak Rychle a zběsile 7 zatím zřejmě nejlepší akční scénu roku - tu jedinou skutečně hvězdnou - ano, je to ta v horách s ozbrojeným konvojem. Budete žasnout jak se dá natočit tak komplikovaná akce tak přehledně. Rozloučení s Paulem Walkerem je vpravdě elegantní a závěrečná akce je otravně dlouhá, uřvaná a jednotvárna. Běžte na to z povinnosti a kvůli Walkerovi, ale hodnoťte to jako funkční/nefunkční film - sentiment nechat doma. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $190miliónovTržby USA $353,007,020 Tržby Celosvetovo $1,516,045,911(Čína sa utrhla z rekordnou tržbou $390,910,000 ktorej nestíha ani USA)▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $38,906,723Tržby za predaj DVD v USA $31,458,536║ výmena režiséra je citeľná, prospela a sérii to moc pomohlo, James Wan to drží pevne v rukách, podľa mňa najlepší diel série, je to o moc kompaktnejšie a hluchých miest je minimum, otravných tu už ani nenájdeme narozdiel od šiesteho dielu, dialógy nenudia a strihová zložka je kľudná, samozrejme niektoré akčné scény sú prehnané aj nad mieru únosnosti ako skoky z jedného mrakodrapu do druhého ale za to prevažne ponúknu moc efektnú akciu, ktorá má čosi do seba, má grády, je to až miestami elektrizujúce, bonusom sú súboje Statham vs Dwayne Johnson a Statham vs Diesel, obidva súboje sú delikatesou, majú slušnú razanciu a sú efektne testosterónovo natočené, Tony Jaa tiež nie je na zahodenie aj keď ostal miene v tieni spomínaných, obsadenie vyšperkované a fungujúce pre dej, dokonca aj prestarnutý Kurt Russell sa tu celkom našiel, záver podaný s úctou k Walkerovi je dojemný a silný a aj preto dávam o niečo vyššie hodnotenie, krásna rozlučka, sériu to vytiahlo do tých lepších sfér /videl v kine: 90%/ __moja recenzia ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rychle a zběsile do světových kin vyrazil nejplešatější film všech dob. Justin Lin onehdy celou ságu zrestartoval, ovšem přecijen se mi trošku ulevilo, že režijní otěže do sedmičky převezme někdo jiný...obzvláště když se jedná o hororového mága - Jamese Wana. Výsledek není sterilní, není dílem najmutého fušera, který by film jaktakž splácal, ačkoli se jedná o jeho blockbusterovský debut...neměl jsem však pocit, že by kvalitativně převyšoval například díl minulý, tím spíše díl pátý, který i nadále zůstává v mém srdci na prvním místě. Nelze zpochybnit, že se jedná o prvotřídní popcornovou podívanou s nutností vypnutí mozku, přesně tak, jak to má řadový divák rád. Jedná se v podstatě o víc toho samého, co známe, v opět o něco větším měřítku, ovšem bez nějakého přesahu, kterého u mě dosahuje pouze již zmiňovaný brazilský kousek. Rozhodně obdivuji, že se režisérovi povedlo Torretovu partu ukočírovat v mezích zábavnosti a přehlednosti, jelikož počet postav ve filmu je nezměrný a pokud má každý dostat alespoň nějaký prostor pro zviditelnění, zákonitě musi narůst i stopáž. Sedmičce neoddiskutovatelně pomáhá i nezměrný hype z oné tragické události a dělá z ní galashow Paula Walkera, který se s námi všemi fanoušky rozloučil ve velkém stylu. To musí potěšit každého, jelikož zmrtvýchvstání už bylo dost a to i v téhle frančíze. Ortodoxní fandové jedničky ani tentokrát nebudou úplně nadšení, jelikož se jede ještě více na hi-tech, pouliční závod je jen jeden z nostalgie a vedle ježdění v rychlejch kárách, pro běžné smrtelníky nedosažitelných, hrají prim taktéž přestřelky a souboje na tělo (a že hned ta počáteční rvačka mezi Stathamem a Rockem stojí za to), tedy nic nového v nově otevřené trilogii. Milovníky 70kových thrillerů potěší Kurt Russell, který svojí, po delší době plně blockbusterovskou, postavu pojmul velice cool a dokázal, že ještě není úplně odepsaný. Abych nějak uzavřel své rozpačité povídání, pokud se skutečně chystá další trilogie, budu i nadále u toho, ale moc nevím, kam by se už dál série mohla posunout. Viděno v kině 3x a nakonec přecijen uvažuji o 5ti hvězdičkách, protože se mi film líbí víc a víc. for Paul...70%...[3.4.2015_Cinema City_Plzeň] ()

Galerie (146)

Zajímavosti (88)

  • Film je k 18. máju 2015 štvrtým najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias. (Zeker)
  • Při projekci 4DX se ozývají zvuky odfouknutí turba (sepnutí POV ventilu) i u aut, která turbo ve skutečnosti nemají. (Maila87)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

20.08.2018

Když při natáčení sedmého Rychle a zběsile tragicky zahynul herec Paul Walker (Osm statečných, Zběsilý útěk), podařilo se tvůrcům filmu dokončit jeho scény s pomocí jeho bratrů Caleba a Codyho. I… (více)

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

17.09.2016

Jen těžko vám uniklo, že se Rychle a zběsile 7 proměnilo ve velkou rozlučku s Paulem Walkerem. Jeden z tahounů série tragicky zemřel před koncem natáčení a studio muselo zaangažovat jeho bratry… (více)

Flash má nového režiséra

Flash má nového režiséra

05.06.2016

V srpnu se konečně dočkáme Sebevražedného oddílu a příští rok se comicsový vesmír od DC rozroste o sólovku Wonder Woman a Justice League. Studio Warner Bros. už ale pilně chystá i sezónu 2018, která… (více)

Reklama

Reklama