Reklama

Reklama

Škatuláci

  • USA The Boxtrolls (více)
Trailer 2

VOD (1)

V Sýrečkově není radno vycházet po setmění. Z podzemních doupat vylézají podivní tvorové zvaní Škatuláci, kteří kradou vše, co jim přijde do rukou. Jednou prý dokonce ukradli malého kluka! A právě tenhle ukradený klučina vám v dobrodružném a zábavném vyprávění prozradí, že to všechno jsou jen bohapusté lži a kecy v kleci. Tvůrci filmů Koralína a svět za tajnými dveřmi a Norman a duchové zase jednou popustili uzdu své vizuální fantazii a stvořili svět, do kterého se rád vydá každý. Každý, s výjimkou pana Chňapala. Tenhle nerudný chlap s alergií na sýr má se Škatuláky nevyřízené účty, a proto jim ani na chvíli nedá pokoj. Když je zrovna neloví, tak je aspoň pomlouvá. Tihle krabicoidní tvorové, nosící místo oblečení krabice od všeho možného, jsou ale velice plaší, a kdyby nepotřebovali kovové součástky pro svá udělátka, nikdy by své podzemní království neopouštěli. Lidí se bojí a drží se od nich co nejdál. Jedinou výjimkou je kluk jménem Vejce. Toho však za člověka nepovažují, protože ho jako mimino našli s krabicí naraženou na hrudníku, takže to logicky musel být taky Škatulák. Protože kořeny se zapřít nedají, podniká Vejce víc a víc dobrodružných výprav do světa lidí. Na jedné se seznámí s ďábelským plánem pana Chňapala, kterému představitelé Sýrečkova za pochytání všech Škatuláků přislíbili bílý klobouk jakožto symbol nejvyšší prestiže. Škatuláci potřebují pomoc. A ta přijde ze zcela nečekané strany. Jen aby nebylo pozdě. (CinemArt)

(více)

Videa (26)

Trailer 2

Recenze (161)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"Cheese, hats, boxes. They don't make you. You make you." Náhodou se mi to líbilo, rozhodně lepší než ParaNorman a rozhodně víc originálnější. Egg už jako maličké batole byl mistr ve střídání výrazů od jéééé to je krásné, který se během sekundy změnil na vrrr dej mi to a urvu tomu hlavu. Ano mluvím o tom hrajícím medvídkovi, jak si člověk myslel, že je to roztomilé a pak najednou není a pak zase je, když vyndal hrající strojek. Nejvíc roztomilé bylo, jak šli všichni Boxtrolls spát a udělali jednu velkou krychli a Egg byl úplně nahoře hezky zachumlaný. Největší záchvat smíchu jsem dostala, když "my weird little angel" sundala Eggovi krabici... Boxtrollové řvali strachy a on se mohl propadnout studem, jak se cítil nahý. Jinak je asi pěkně na hovno být alergický na sýr ve městě, které se jmenuje Sýrečkov a jí se tam hlavně sýr. Konec za titulky? The best. "What if our world is just like a tiny speck? - A tiny little speck. - And there are giants looking down on us? And every time we move... - It's actually them moving us. - Seems a bit tedious. - Like that, just there, me blinking. That would've taken them a day. - Me moving my arm, 500 men! - I mean, none of them are going home. They're having to do this bit. And now this bit. And this bit. I mean, this should stop. - I think it throws up notions of free will. - It's too much. And then they would've had to have done me talking about the blink, and it never ends. I think they make a meal of it, to be honest. I don't know how they get the time. They've got to have other jobs. It's more like a hobby. You know, like stamp collecting, something you do in your free time." ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Škatuláci jsou hodně ošklivě zpracovaná modelínová pohádka s docela sympatickým poselstvím. Ptám se: nešlo to animovat stylem, jakým byly zpracovány závěrečné titulky? To by mi sedlo asi mnohem víc. Tohle americké pojetí "evropské" modelíny je zarážející. Oškliví jsou záporňáci, neméně hnusné jsou kladné postavy (včetně dětí). Nepřijde mi to zkrátka ani originální, ani povedené. Příběh samotný o klukovi, kterého odložili ke škatulákům, není také nic moc, ale scéna, kdy krabičky leží pod lisem... Ale může celý film zachránit jediná scéna? Za mě Koralína vybrná, ParaNorman nedokoukatelný a Škatuláci končí pod průměrem, protože jejich příběh není domyšlený (linka otec - syn, otec - dcera apod.). ()

Reklama

vander19 

všechny recenze uživatele

Animáky ma v poslednej dobe moc neberú. Nenesú tú kvalitu na akú som si zvykol. Väčšinou moc spievajú alebo je blbý príbeh. Toho som sa bál aj pri tomto filme. No našťatie je to bez spevu, ale zase príbeh je nič moc. Animácie sú tvorené takým miernym old school štýlom, ktorý mi na začiatku pripadal divný, ale ku koncu som si ho obľúbil. To, ale nemôžem povedať o Škatuliakoch. Vyzerajú divne a myslím, že tu mohli prejaviť tvorcovia trochu viac kreativity. Film má výborné herecké obsadenie Kingsley+Pegg+Fanning+Frost. Ale radšej by som ich videl niečom inom ako v tomto animáku. Príbeh je nenáročný a priemerný. Občas bavil a občas riadne nudil. Až tak, že som si dal pauzu a skončil do obchoďáku na nákup. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Omnoho lepšie ako ParaNorman ale stále slabšie ako Gaimanová Coralina. Boxtrolls majú síce jednoduchý príbeh, ktorý sa hlavne ku koncu stáva veľmi predvídateľným, že postráda tak precízne budovanú nápaditosť prvej hodiny, že to zamrzí. Na druhú stranu sa môže film pochváliť skvelým vizuálom a skvelými postavičkami. Boxtrolls sú strašne roztomilý a rovnako aj ústredná dvojica hrdinov. Dakedy by som strašne chcel bývať v takom mestečku, pojedať syr a majstrovať s príšerkami. Takto si idem radšej spraviť čaj s vedomím, že ďalší počin štúdia Laika by mohol byť tak dobrý, že by si tú zlatú sošku aj poctivo odniesol domov. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

První film studia Laika,se kterým jsem měl problém vůbec jej dokoukat.Animačně jde o "laikovský" nadstandard a určitě bych se i kochal nebýt toho,že jsem se neskutečně nudil.Vzhledem k tomu,že takovéto filmy a obzvláště detailní Stop motion animáky studia Laika jsou z technického hlediska náročné a vznik trvá mnohem déle než u CGI animovaných filmů,nechápu proč si tvůrci vybrali tenhle námět.Nevím jak moc se liší scénář od knižní předlohy.Tudíž nevím zda je tak špatná už ta kniha nebo to nezvládli scénáristé.Velké zklamání.40%. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Celá scéna byla osvětlována LED diodami, které podle hlavního kameramana dodávají domům i ulici lepší a reálnější světlo. Toto osvětlení je lepší i pro samotné loutky, u kterých nezpůsobuje odlesk a dokáže udržet plet'ové odstíny. (ČSFD)
  • Zařízení Mecha-Drill je ve skutečnosti vysoké přibližně 150 cm a váží více než 40 kilogramů. Je vyrobeno z více než 600 součástek z kovu, plastu a ocelových drátů. Celkem bylo vyrobeno 8 těchto zařízení. Plameny v peci byly vytvořeny tak, že do zařízení byl vložen i-Pad, na kterém běžela videosmyčka s ohněm. (ČSFD)
  • Mezi jistě zajímavé věci patří například i takový svetr hlavního hrdiny, který nebyl upleten z vlny, ale z obyčejných nití, aby vše odpovídalo realitě. Na výrobu vlastního svetru bylo použito více než 110 metrů nití. (ČSFD)

Související novinky

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Reklama

Reklama