Reklama

Reklama

Fantastická zvířata a kde je najít

  • Velká Británie Fantastic Beasts and Where to Find Them (více)
Trailer 5
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2016, 133 min

Obsahy(1)

Newt Scamander přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku? (Freeman Ent.)

Videa (25)

Trailer 5

Recenze (1 285)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Konečně vím, jak se cítí divák při sledování Harryho Pottera bez znalosti předlohy. Rowlingová znovu nabízí gejzír nápadů i mnoho postav, zvířat, kouzel a zajímavých míst, jenže dvě hodiny na jejich prezentaci jsou zatraceně málo. Pak dochází k situacím, kdy někdo zřejmě významný říká něco zřejmě důležitého, ale člověk to nepobere, protože mu to Yates předhodí dosti nevybíravým způsobem. Naštěstí mám ještě pár kouzelnických pojmů v paměti, takže jsem nehořel úplně celou dobu. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Třičtvrtě filmu tam nahání digitální mrak a budují mýtus o nejnebezpečnějším kouzelnickém teroristovi, aby se z něj vyklubala další herecká parodie a necharismatický patlal, kterého porazí kdejaký zmatený vocas. Ještě že Rowlingová zvládá sympatické klaďase, se kterými je i to rutinní yatesovské lovení CGI fauny čas od času zábavné (krtek!) a máte chuť s nimi vidět i něco dalšího. Ideálně bez politicko-sociální vrstvy, u které jsem klimbal obdobně jako děti za mnou. P.S.: Katherine Waterston bych klidně udělal kakao. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Bible hloupých spratků a jejich ještě hloupějších rodičů začíná získávat Starý záhon a neumětelská braková kurvilka dětského vkusu bezskrupulózně pokračuje ve vykrádání Durrella, Brookse a dalších skvělých a literárně excelentních autorů, kteří ty čuráky v prestižním londýnském nakladatelství prostě kouřit odmítli. A co může být lepšího pro absolutní přežrání tupého britského prasete, než přenést ten vykalkulovaný literární svrab do už tak kulturně zdegenerovaného prostředí nejdementnějšího trhu světa. A tak do Ňu Jorku přijíždí ten nejhnusnější čaroděj, jaký kdy stál před kamerou, aby honil. Honil mytologii Mluvícího balíku do nenasytné banditské kasičky J.sem K.ráva Rohlíkové. Paradoxně je to však filmově tisíckrát zábavnější a příjemnější než všech sedm morových ran Heryho Potrata. Takže, milí „sofistikovaní čtenáři“, co jste snědli akorát Slabikář a sedm literárně genocidních zvratků zlodějské patlalky, zkuste se třeba podívat, kam ta piča mimo jiné chodí nakupovat! Uvidíte ten rozdíl mezi opravdovou literaturou, plnou úžasné fantazie a originality, a špatně napsanou, komerčně vyhajpovanou pícninou pro stádové mongololidi. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tak ja osobne neviem, kde tento film zobral 77%, ale minimálne prvú polovicu by som mu dal prinajlepšom dve hviezdy. Expozícia CGI kúzelných zvieratiek, ktorá v kinematografickom priemysle nie ja naozaj žiadnou novinkou a pritom som mal pocit, že zo začiatku nám tvorcovia nič iného ukázať nevedia. Druhá časť Fantastic Beasts nabrala miernu svižnosť a aspoň sa lepšie pozerala, ale ani v nej som nepostrehol prílišné kvality v rámci scenára, jednoducho sa stále všetko dokola točilo okolo utečených zvierat a tých prazvláštnych obskurusov (a ak mali ony predstavovať hlavného záporáka, tak to nabudúce prosím viac priestoru dajte radšej Grindelwalldovi). Necítil som z filmu nostalgiu a nepriniesol so sebou ani žiaden nový, pohlcujúci príbeh, ktorý by ma prinútil tešiť sa na pokračovanie. Dejovo fakt prázdne, za tie vyše dve hodiny sa tam skutočne nič prevratné nestane. Priemer jak vyšitý, bohužiaľ, aj to som možno s hodnotením mierny. Ani úprimne neviem, ako chcú na jednotku rozumne nadviazať tak, aby to pôsobilo nenútene. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Takže zpět ve světě H.Pottera bez H.P....naštěstí. Na rovinu je třeba říci, že Fantastická zvířata nemají žádný nosný příběh. Jakoby to byl jen střípek z čarodějného světa, epizoda z nekonečného seriálu. Postavy dvakrát sympatické nejsou, i když v závěru si snad divák může říci, že si ho nakonec získaly. Film pro velké plátno! Jakmile vstoupíte do kufru, otevře se před vámi fantastický svět plný nápadů a báječných tvorů. Výborné speciální efekty vrcholí při devastaci New Yorku, kdy si jistě vzpomenete na mimozemské stonožky z Avengers. A také se několikrát setkáte se smrtí. Umírání v tomhle příběhu není pěkné... Původní tři hvězdy navyšuji za hravost, působivou vizuální stránku a bájné tvory. A také...F.Z. jsou ze škatulky temnějších filmů, což se počítá. Pro děti moc nejsou. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (34)

  • Knižní předloha nemá takřka nic společného s dějem filmu. Jedná se pouze o encyklopedii (učebnici) kouzelných tvorů, které zmapoval hlavní hrdina Mlok Scamander (Eddie Redmayne). (Nevka)
  • Mlok Scamander (Eddie Redmayne) je nositelem Merlinova řádu druhého stupně, který dostal jako uznání za své služby při studiu kouzelných zvířat. (gecko)
  • Jacob (Dan Fogler) si v čase 1:18:20 objedná láhev u baru a posadí se. V zápětí však Queenie (Alison Sudol) objedná pro sebe a jeho několik drinků. Poté, co si Jacob vezme jeden z nich a napije se, láhev už v ruce nemá. (ČSFD)

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

04.04.2023

Tohle už bohužel není apríl. Server Bloomberg totiž přes noc přišel s nečekanou zprávou, že se HBO blíží k uzavření dohody ohledně nového seriálu vycházejícího z knižní série Harry Potter od… (více)

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Reklama

Reklama