Reklama

Reklama

Fantastická zvířata a kde je najít

  • Velká Británie Fantastic Beasts and Where to Find Them (více)
Trailer 23
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2016, 133 min

Obsahy(1)

Newt Scamander přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku? (Freeman Ent.)

Videa (25)

Trailer 23

Recenze (1 285)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem to čekal horší. Po nezáživné marketingové kampani jsem film totálně vypustil a opatrně jsem se začal těšit až po spoileroidních odhalováních propojování mytologie těsně před premiérou. Faktem také je, že jsem se bál hlavního představitele. Eddie Redmayne, podobně jako na MZ, mi nic moc neříká a jeho filmy nevyhledávám, určitě ne kvůli němu samotnému. Ovšem až na několik podivných grimas v jeho stylu jsem k němu poměrně přilnul a celý námět Fantastických zvířat rozhodně má co nabídnout, protože když se konečně dozvíme, co Mlok Scamander ukrývá ve svém kufříku, moje generace se vrátí zpět do časů Harryho Pottera, na kterém vyrůstala. HP je sice přecijen o něco přístupnější, ale opravdu mě zajímá, jak si tahle rozjetá frančíza povede u diváků a byl bych klidně rád, kdyby tahle prequelová pentalogie více cílila právě na původní fanoušky než nové diváky. Jestli mě něco hodně bavilo, tak to byl Colin Farell a celá jeho linka s bystrozorama. Bez spoilerů téměř nelze nic rozvést, ale po delší době mě jeden takto výrazný příběhový zvrat příjemně překvapil. Celkově velmi příjemná fantasy z oblíbeného světa, na jejichž další díl se budu těšit o poznání více. PS : Kdo mě naopak vůbec nebavil byl Ezra Miller s účesem podle kastrolu, který do dalších dílů už nemá co nabídnout...8/10...[16.11.2016_ČSFD projekce_Cinestar Anděl] ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když pojedete v Praze Valdštejnskou ulicí k Letenské, minete cestou daleko fantastičtější zvířata. Bohužel se ale nedají pochytat a zavřít do kufru jako v tomhle slabém kouzelnickém lektvaru pro, no a to je ten problém, pro koho vlastně? Dejvid mě rohlíkem neopil. Hezky se to tváří a hezky to hraje, ale když během filmu přemýšlím nad tím, kam pojedu v lednu na lyže, není to dobrá vizitka pro rejžu, ani pro Rowlingovou. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Takže zpět ve světě H.Pottera bez H.P....naštěstí. Na rovinu je třeba říci, že Fantastická zvířata nemají žádný nosný příběh. Jakoby to byl jen střípek z čarodějného světa, epizoda z nekonečného seriálu. Postavy dvakrát sympatické nejsou, i když v závěru si snad divák může říci, že si ho nakonec získaly. Film pro velké plátno! Jakmile vstoupíte do kufru, otevře se před vámi fantastický svět plný nápadů a báječných tvorů. Výborné speciální efekty vrcholí při devastaci New Yorku, kdy si jistě vzpomenete na mimozemské stonožky z Avengers. A také se několikrát setkáte se smrtí. Umírání v tomhle příběhu není pěkné... Původní tři hvězdy navyšuji za hravost, působivou vizuální stránku a bájné tvory. A také...F.Z. jsou ze škatulky temnějších filmů, což se počítá. Pro děti moc nejsou. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Znáte tu píčovinu jak v ruce máte mobil, stojíte jako kokot či píča, záleží na vašem pohlaví, na silnici uprostřed rušné křižovatky, chvějou se vám prsty a pak začnete, uprostřed všeho toho troubení aut a nadávání vám do intimních partií, jásat a hulákat - Mááááám ho !!!! Neznáte? Pak jste normální, ale budhožel hodně lidí kolem vás hraje píčovinu jménem Pokemon Go. Osobně jsem vůbec nevěděla o co jde dokud mi to Alík nevysvětlil během procházky, kdy jsem ukazovala se slovy - Co mu mrdá? - na jednoho KK (čti kolosálního kokota) co nadšeně začal skákat a řvát před magistrátem, že má nějakého píčimona. Proč o tom píšu? Protože první polovina filmu Fantastická zvířata atd atd (delší jméno už nikoho nenapadlo) je absolutní kopírka "hry" Pokemon Go. Jeden zrzavej chlup s lidskou verzí Monty Jacka lítá po městě s kufrem a chytá "úžasná" zvířátka. Neříkám, že by mi to vadilo, říkám že mě to sralo natolik, že druhou polovinu filmu, kde už se dělo občas i něco jinýho a dokonce se zjistilo že ta slátanina má i příběh, jsem si nemohla užít ani kdybych chtěla. Jak mám ságu Pottera ráda, tak tohle je jen a pouze pokus namastit si kapsu na divácích servírováním totálně zředěný mrdky co má do série Pottera asi tak daleko jako já do prsatý vysoký bloncky (jsem malá, plochá a černovlasá takže to je kurevsky daleko) . Své publikum si tenhle zvratek určitě najde, no já dám jednu hvězdu za zlodějskýho ptakopyska a pošlu tuto sračku pryč ze svého života a exterňáku. Mělo mě varovat jak byl Majkíííí nadšenej, my se totiž ve filmech neshodneme skoro nikdy :-D ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinový chrchel bez jakéhokoli tvaru, který někdo vyplivl a nechal ležet na zemi jen proto, že to napsala Rowlingová a fanouškům se přece cokoli ze světa Pottera musí zákonitě líbit. Jednat se o méně kultovní značku nebo nedejbože zcela nezávislé dílo, stal by se z něj zajisté podobný otloukánek jako z The Last Airbender; leč Potter je symbolem celé generace, a tak si můžeme dovolit hrát na nostalgii a bez uzardění opíjet diváka kýčem, neboť ten nám leckteré nedostatky jistě promine. A že toho není málo: zcela zabité tempo a atmosféra, nevýrazné postavy, bezobsažné scény vložené za účelem vizuálních hrátek a rozplizlé akční scény, které navenek působí opulentně, ale vnitřně postrádají nápad. Ponejvíce však film trpí příběhovou impotencí – první hodinu a půl se neděje v podstatě naprosto nic (!) a až v poslední půlhodině se od předlouhé expozice někam posuneme. Rowlingová by se měla zkrátka držet knih a nepsat filmové scénáře, protože evidentně vůbec nemá cit pro filmovou řeč, anebo k sobě přibrat do týmu zkušenějšího kolegu od fochu, když už se tedy vlomila na místo producentky filmu. Ač původní knižní i filmovou sérii chovám z nostalgie stále v oblibě, tahle dvouhodinová přehlídka nudy mě málem unudila k smrti a jen těžko si vybavuji, kdy naposled mi bylo při sledování filmu tak moc ukradené, co se na obrazovce děje. Za poslední půlhodinu 1*. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (34)

  • V jednej chvíli sa hovorí o tom, že jedno zo zvierat bolo objavené v Novej Guinei. Lenže tá sa tak volá až od vyhlásenia nezávislosti v roku 1968. V roku 1926, kedy sa film odohráva, bola známa pod názvom Španielska Guinea. (Patrik256)
  • Maguáři Mloka Scamandera (Eddie Redmayne) se jmenují Hopsal, Neposeda a Vztekloun. (gecko)

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

04.04.2023

Tohle už bohužel není apríl. Server Bloomberg totiž přes noc přišel s nečekanou zprávou, že se HBO blíží k uzavření dohody ohledně nového seriálu vycházejícího z knižní série Harry Potter od… (více)

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Reklama

Reklama