Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se: "Nedráždi hada bosou nohou". John Wick je zabiják na odpočinku, přesně ten typ chlápka, kterému je lepší se vyhnout. Vloupat se mu do domu, ukrást auto a zabít milovaného psa, to se prostě nemělo stát. Střední zlodějíčkové to nevěděli, jejich bossové v podsvětí ale ano. A musí jednat. Takže zatímco se John Wick vydává na svou drsnou vendetu, stává se zároveň terčem svých bývalých kolegů - nájemných zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (1 881)

Dellamorte

všechny recenze uživatele

Slušne vymazlený Keanu so svojím libanonsky odzbrojujúcim šarmom kosí "okolie". Pes a bohovské (!) fáro staćí.Je mi uvolnené prečo, koho, kedy, kde a vlastne aj ako. Viem totiž, že si budem pri tej kosačkovej tancovačke priasť. Keanu totiž spolu s Matrix Bros definoval žáner a upravil veškerú commercional agendu. Pre mňa vypásovaný adrenalínovaný romantik, ktorého nemíňam v žiadnej filmovej...polohe. Koment pitvačka je v tomto prípade nepotrebná.Tuším 2ku !!! ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Pejskaři jsou strašný hovada, obzvlášť, když jim ruský podsvětí přezdívá Baba Jaga. Ten scénář je surreálná slátanina od hlavy až k patě, byť obsahuje pár docela cool nápadů (odbory nájemných zabijáků). Chad Stahelski coby specialista kaskadér nic z toho neřeší a bere to tak, jak se mu dostalo pod pařáty. Ze psa vám pukne srdce, Keanu se tváří jako reinkarnace Satana od začátku do konce, postavy nejsou jenom ploché, jsou spíš přejeté parním válcem. Naštěstí vskutku pekelné zádumčivé dialogy, které působí jako kompilace špatných komiksových bublin, vyvažuje celkem slušná porce nadhledu a ještě větší porce akce. Tady se ukazuje, že Chad ví, o čem točí (báječně rytmizovaná mlata v diskoklubu, kde se tempo boje spojuje s proměnami tanečního parketu) a občas se dokonce zdá, že solidně ovládá filmový jazyk (bezeslovná koláž v expozici, solidně načasované fórky). Bohužel v dialozích mu ujíždí nohy do stojky a absolutně se mu nedaří film vygradovat (oba ruští padouchové totiž v jádru stojí celkem za prd). Takže naprosto absurdní příběh, vyvedený stylově jako temná osudová podívaná s dostatečnou porcí nadhledu a nedostatečnou porcí autocenzury. Buď si to jako action junkies užijete naplno (nějak takhle mohl vypadat Max Payne), nebo to v klidu projedete se směsicí pobavení a úšklebků. Ono je to v jádru vlastně strašně tupá psina. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Zápletka dovedená ad absurdum, ale to jsme všichni, kdo jsme na to šli do kina, samozřejmě věděli. I když možná jednou dvakrát jsem si i tak řekl, že to je opravdu ve své podstatě chujovina. Když se však otevřelo headshootové Peklo, bylo se rozhodně na co dívat, scéna v discobaru je výborná, i když občasné bojové techniky jako hod výkrutem zápěstí mi připadaly jako z kurzu tanečních začátečníků :) Top diskotékovou scénou pro mě zůstává ta z filmu Collateral. Čeho si však na filmu cením dost, je prostor pro realizaci Danielu Bernardtovi, ten se po mnoha letech vrátil ve větší roli záporákova osobního strážce a fight "padesátníků" jsem tak velmi kvitoval. Bohatě by mi stačila pětaosmdesáti minutová stopáž. Přezdívka Baba Jaga rulez! 20 miliónů dolarů(rozpočet)/79 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) Jinak tady máte odkaz na Johna Wicka o 30 let později! https://www.youtube.com/watch?v=WyIq9FdTgwM ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jak už napsal Marigold, takhle měla vypadat filmová adaptace Maxe Paynea. Noirová stylizace (neony, déšť, noc, velkoměsto). Lehce „cheesy“ pulpová atmosféra. Komiksově nadsazené univerzum ruských mafiánů a nájemných vrahů (s tak promyšlenou mytologií, až mne překvapilo, že předlohou skutečně nebyla žádná komiksová série). Revenge zápletka ohlodaná na kost (ale ne tolik, abychom nechápali hrdinovu motivaci). Melodramatické flashbacky jsou nenásilně zakomponované do hlavní dějové linie a většina zúčastněných ví, jak to v podsvětí chodí, pročež mohou jít bez dlouhých úvah a řečí rovnou k věci. Prosté pozadí hrdinova příběhu ani zbytečná slova tak nikdy na dlouho neodvádí tok vyprávění daleko od akčních scén. Díky ukázněné kameře, delším záběrům a opodstatněným střihům jde o scény krásně přehledné, připomínající více asijské akce (k nimž režiséři přičichli díky spolupráci s Wachowskými) než současnou „realisticky“ roztřesenou hollywoodskou produkci. Čistý styl snímání likvidačních scén, s plynulými přechody mezi jednotlivými záběry, navíc souzní s čistým stylem práce Johna Wicka, který si potrpí na uklizeném kvartýru a většinu zloduchů pro jistotu umlčí kulkou do hlavy. Kromě možnosti vychutnat si choreograficky elegantní, precizně rytmizovanou kombinaci střelby a bojového umění v plné kráse tak styl akčních sekvencí slouží zároveň k charakterizaci protagonisty, na kterou pro všechno zabíjení jinak nezbývá moc času. Pro vychutnání filmu zároveň nepotřebujeme vědět víc, než že je John Wick cool zabiják. Zde se nabízí další paralela s akčními videohrami, které v prokreslování postav nezacházejí o moc dál (další podobnost pak lze spatřovat v hotelu, který funguje jako save-pointu, kde si hrdina může odpočinout a nechat se vyléčit). Svou videoherní povahu film pro větší názornost tematizuje také vtípkem zakomponovaným do jedné z akčních scén, kdy se protnou fikční světy hry a filmu. John Wick ukazuje, že snaha vycházet vstříc hráčům (a na ni vázané těžení z videoherní estetiky) nemusí spočívat jen ve frenetickém střihu. „Herní“ může být film také důrazem kladeným na maximální přehlednost akce a přímočarostí vyprávění, která není zastíraná, nýbrž hrdě stavěná na odiv. Jestliže druhý Zátah dosud v kategorii nejlepších akčních filmů letošního roku neměl silnou konkurenci, teď už ji má. 80% ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Babuška Jaguška má na píču období. Kromě šoku ze zjištění, že je chlap (ten Baba Jaga no to mě poser na holý záda) jí, nebo teda jemu, scénáristi nechaj zabít manželku, šlohnout Forda Mustanga, rozbít kebuli a jako bonus zabít bígla. Takovej sled událostí by nasral nejednoho bubáka a tak Babuš rozmlátí podlahu ve sklepě, vyhrabe pohřbený zbraně a začne strašlivou revenge. Jak se mrtvoly hromaděj tak padouchům začíná pomalu ale jistě docházet, že minimálně to štěně zabíjet neměli. Jenže na upřímně řečené - Sorry, pičo - je už krapet pozdě a tak nezbejvá než panicky před Babuš utíkat, brečet, prosit a následně chcípnout s pochcanejma kalhotama nebo posranou prdelí. Můj nejoblíbenější ze 47 roninů, Kýnu, se v tomhle filmu s nikým a s ničím nesere, jeho nejpádnější argument je kulka do kebule a protivníky usmrcuje asi s takovým "nadšením" jako když si já vymačkávám pupínky na držce. Prostě to musí bejt. A to se mi na tom filmu fakt líbilo. Žádnej ubrečenej nebo nervní hrdina co ze své pomsty dostává krámy a musí mít před tím, než sejme hlavního zmrda, co mu zabil psa, hodinovej monolog. Nic takovýho. Místo toho tam bez hnutí brvy vystřílí 100+ kreténů a když dokráčí ke zdroji všech útrap....tak mu beze slova prostřelí palici, otočí se a jde do prdele. To je chlap !! ()

Galerie (90)

Zajímavosti (56)

  • Keanu Reeves byl do role Johna Wicka vybrán, protože je často považován za herce, který nevyjadřuje mnoho výrazných emocí, což se k této postavě přesně hodilo. (Thommy91)
  • Chad Stahelski a David Leitch majú vlastné bojové štúdio s názvom 87Eleven, v ktorom pripravujú hercov na akčné filmy. Sám Keanu Reeves (John Wick) už využil prípravu v 87Eleven v minulosti. Tentoraz potreboval doplniť hlavne chmaty z juda a jiujitsu, boj so strelnou zbraňou a kaskadérske šoférovanie. Na úlohu sa pripravoval niekoľko mesiacov, pričom mával 5-6 krát do týždňa celodenné tréningy. (ywo666)
  • John Wick (Keanu Reeves) vytiahol z kufríku Heckler & Koch P30L a Glock 26. V scéne pri prestrelke vonku na parkovisku bola použitá zbraň Coharie Arms CA415 a brokovnica typu Kel-Tec KSG. Po zadržaní Johna sa presúvame do prázdneho skladu, kde bodyguardi Vigga Tarasova (Michael Nyqvist) držia v ruke Heckler & Koch MP10. Marcus (Willem Dafoe) mal pri sebe hlavne pušku Ruger M77 a Browning HP. Perkinsová (Adrianne Palicki) vytiahla pištoľ Walther P99. (RatBoj)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Pátý John Wick je v přípravě

Pátý John Wick je v přípravě

26.05.2023

Šéf studia Lionsgate Joe Drake potvrdil, že první debaty ohledně pátého Johna Wicka již proběhly a snímek tak v budoucnu nejspíš opravdu vznikne. Víceméně tak ujistil především akcionáře, kteří by… (více)

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Reklama

Reklama