Reklama

Reklama

Smrt přichází do Pemberley

(TV film)
  • Velká Británie Death Comes to Pemberley
Trailer

Zločin v aristokratických kruzích může zničit vše, co předchozí generace vybudovaly. Slavná anglická detektivkářka P. D. Jamesová tentokrát úplně jinak. Záhadnou smrt kapitána Dennyho řeší hlavní postavy z románu Jane Austenové Pýcha a předsudek. Od svatby slečny Elizabeth Bennetové a pana Fitzwilliama Darcyho uplynulo šest let. Manželé s rodinou žijí na překrásném rodinném sídle Pemberley. Všichni se připravují na každoroční ples. Po neohlášeném nočním příjezdu Elizabethiny lehkomyslné sestry Lydie však události nabírají nečekaný spád. Hysterická mladá žena totiž vykřikuje, že jejího muže George Wickhama cestou lesem někdo zastřelil. Darcy okamžitě organizuje pátrání a v lese skutečně objeví zohavenou mrtvolu. Není to však Wickham, ale jeho společník kapitán Denny. Do Pemberley přijíždí smírčí soudce Hardcastle a začíná vyšetřování, v němž je George Wickham hlavním podezřelým... Na Pemberley, rodinném panství Elizabeth a Fitzwilliama Darcyových, došlo k vraždě. Hlavním podezřelým z hrdelního zločinu je George Wickham, manžel Elizabethiny sestry Lydie. Pokud bude shledán vinným, budou následky pro rodinné jméno katastrofální. Darcy nehodlá nic takového připustit, a proto bere vyšetřování do vlastních rukou. Přesto je však pro všechny případy rozhodnut výhodně provdat svou sestru Georgianu. To se ovšem nelíbí Elizabeth, která sama začne pátrat, aby dopomohla své švagrové a přítelkyni ke šťastnému manželství. Podaří se manželům Darcyovým problémy vyřešit, očistit jméno rodiny a zachránit i své manželství? (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (43)

italka63 

všechny recenze uživatele

Ač okolí brblalo, že herečka je ošklivá, tahle dáma měla cosi do sebe a rozhodně byla zajímavá. Vůbec jsem netušila, že se budu dívat na volné pokračování Pýchy a předsudku, a byla jsem mile překvapena. Tak jsem si tipovala vraha, a jo, vyšlo to, a musím uznat, že ač Anglány fakt nemusím vůbec v ničem, tohle sídlo bylo elegantní a vkusné a dokonce mi prolétlo hlavou, že by tam ani nemuselo strašit. ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Nádherné na pohled. Oceňuji výběr herců, někteří mě mile překvapili (Jenna Coleman, Trevor Eve, Penelope Keith ...). Ale celkově průměr. První díl byl pomalý, příliš pomalý i na mě (a to já si v pomalých dějích obvykle libuji). Kdyby si celá serie držela laťku jako druhý díl, mohlo to dopadnout docela dobře. Třetí díl ovšem sklouzl k neskutečné melodramatičnosti. To co se odehrálo se dalo čekat, ale ne takhle. Tenhle svět mám velmi ráda, takže se teď můžu pohoršovat anebo to nebrat příliš vážně. Jako nenáročná věc k odpočinku je to naprosto vyhovující. (odkaz Lady Catherine na Oscara Wildea pobavil) ()

Reklama

Davered 

všechny recenze uživatele

Jane Austen bez vtipu a sarmu, zato s mrtvolou. Desive herecke obsazeni (predevsim Maxwell Martin jako Elizabeth je uplne mimo, ale i Rhysuv Darcy se vylozene nehodi k originalu), presto svym zpusobem zajimave (napriklad velmi pozoruhodne soudni sceny, i kdyz tezko rict o jak historicky verohodne vyobrazeni se jedna). ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo krásné pokračování Pýchy a předsudku. Jenna Coleman je skvělá Lydia - krásná a nesnesitelná. To Anna Maxwell Martin je na Lízu moc stará, vypadala dokonce o pár let starší nez M. Rhys (Darcy)! Škoda. A Wickham! Och ano, tomu bych to svádění neviňátek věřila. Krásná kamera, příroda, Pemberley...adaptace se moc povedla. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Pro ty, jež četli/y Pýchu a předsudek více než jednou, viděli různá zpracování více než třikrát, je to skoro povinnost... Citlivě napsané pokračování notoricky známého děje, kterému nechybí absolutně nic (občasné vzpomínky, pronesené věty, to vše působí jako návštěva starého známého), krom toho, že detektivní zápletka, na kterou jsem se těšila jako třešničku na dortu, je poněkud jednoduchá a skoro odbytá. I to jim ale odpouštím, protože herecký ansámbl je jedna báseň (Jenna "companion" Coleman jako Lydia Wickhamová perlí, Matthew Rhys skvěle odehrál hrdopýška Darcyho; jedinou výhradu mám k Anne Maxwell Martin, jako herečku ji mám ráda, ale Elizabeth Darcy má být podle děje 27-8 let a těch skoro deset let rozdílu je už znát), sídlo Pemberley vypadá tak skvostné, že byste se do něj nastěhovali od minuty a závěr trilogie je... úplně zlatý :-). ()

Galerie (80)

Zajímavosti (1)

  • Jako sídlo Pemberley posloužilo filmařům Chatsworth House v anglickém Derbyshiru, stejné místo jako v populárním filmu Pýcha a předsudek (2005). (LucyZ)

Reklama

Reklama