Reklama

Reklama

Vinaři

(seriál)
  • Slovensko Vinári
TV spot 1
Česko, (2014–2015), 31 h 5 min (Minutáž: 53–67 min)

Hrají:

Václav Postránecký, Tereza Kostková, Hynek Čermák, Miroslav Táborský, Tomáš Matonoha, Lucie Benešová, Jitka Smutná, Pavel Liška, Oldřich Navrátil (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Kateřina Hýsková přijíždí z Prahy se svými dvěma dospělými dětmi navštívit rodiče do malebné jihomoravské vesnice Křetice, kde její otec vinař právě .slaví narozeniny. Kateřina je emancipovaná rozvedená manažerka, má poněkud rozjíveného syna Buddyho, který by se nejradši jen poflakoval, a sportovně založenou dceru Petru, která sní o dráze profesionální basketbalistky. Jenže zatím ani jeden z nich netuší, že se vlivem různých okolností jejich pobyt v Křeticích značně protáhne...

Vážený křetický občan Bedřich Pavlíček slaví pětašedesáté narozeniny. Jeho narozeniny jsou v Křeticích stejně významnou událostí jako třeba Vánoce – ale oproti Vánocům můžou všichni pít jeho víno zadarmo, takže je to ještě lepší. Jediný, kdo si nepřeje, aby ho Pavlíček hostil, je velkovinař Vlček. Chtěl by se s ním konečně usmířit, a tak mu chce oslavu udělat po svém. Jenže organizaci narozenin drží pevně v rukou Stázi Pavlíčková, takže to nebude mít jednoduché. Popřát Bedřichovi chce i jeho dcera Kateřina, která přijíždí i se svými skoro dospělými dětmi Buddym a Petrou. Těm návštěva „Asie", jak říká Moravě Pražák Buddy, moc nevoní. Ale to je nakonec všechno jedno, protože v hlavní roli se stejně ocitne jedno mrtvé prase... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (328)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Pro mě jsou Vinaři, taková zábavná jednohubka :) Z neznámého důvodu jsem se na ně hrozně těšil, protože na mě tento seriál působil jako milý pohled na moravské městečko, kde je středobod Víno. A to jsem i dostal! Příběh se odehrává ve smyšleném městě Křetice, kde rod Pavlíčkovců vedeným Václavem Postráneckým dělá nejlepší víno a proto němu stojí rod Vlčků v čele s Hynkem Čermákem, který má sice největší vinařství, ale "zprasí" každou láhev. A k tomu se přidávají další a další postavy, které dotvářejí celý příběh. Není to kdovíjaká perla kinematografie, ale mě se to líbilo, některé díly byly opravdu zábavné, jiné trochu horší, což u celkové délky seriálu 16ti dílů je docela napováženou. Jednoduchý humor, jsem tam super hloupé charaktery, vlastní moravský jazyk, ale určitě to tak bylo zamýšleno a když na to přistoupíte, tak se Vám Vinaři musí líbit! Seriál určitě táhly již dva zmínění Postránecký a Čermák, byli vážně skvělí a neméně zdatná byla i vycházející hvězda Anna Fialová, která se svým mottem "Zrcátka jsou od toho, abych byla krásná" si mě prostě získala. A to celé zabalíme do překrásných exteriérů, rozlehlých vinohradů a jednoho kouzelného "moravského" městečka. Vše podtrhnuté skvělou úvodní písní od Chinaski My máme rádi víno. Pro mě je veselý, nevšední, český seriál, na který se ale musíte naladit. Pokud se Vám to podaří, tak si tento seriál užijete stejně jako já. ()

bubun odpad!

všechny recenze uživatele

Nevtipný, trapný a hlavně strašně NUDNÝ seriál. Přetrpět těch šestnáct téměř hodinových epizod mě málem unudilo k smrti, a to jsem je měla rozložené do více než měsíce. Neustálý pokusy o vtip se totálně míjejí účinkem, pointa jasná vždycky v prvních pěti až deseti minutách. Postránecký, který mi obyčejně nevadí, tady hraje trapně zabejčenou patriarchální figuru, která jen všechny komanduje, zoufá si, že je na všechno sám, ale nikdy ho nikdo nevidí něco dělat. Všechny ostatní postavičky stupidně schematické, stejně jako neustále omílané protipóly Morava - Praha. Protože samozřejmě není nic mezi tím, že, a jiná města, než Praha, v Čechách neexistují. Do toho všeho tři,otravně se opakující se hudební motivy (Navarová a spol. Ač ji mám ráda, tady mě to po dvou epizodách začalo silně iritovat). Popularitu seriálu nechápu, a to hlavně u Moravanů, vždyt je přece ty neúspěšný pokusy o moravský přízvuk u herců musely štvát, nebo ne? Na druhou sérii se na dlouhou dobu opravdu nechystám, celý seriál hodnotím po první a rozhodně nemám výčitky. ()

Reklama

slovan1 

všechny recenze uživatele

Nenáročný a v podzimním období ideální seriál. Jak prohlásil Vojtěch Moravec, jde o imaginární vesnici a tudíž o originální jazyk. Nehledal jsem chyby tam, kde ostatní. Vinaři jsou mile vyprávění, nenáročně. Některé díly by si zasloužily 5-ti hvězdičkové hodnocení, jiné naopak odpadové. Postavy většinou sympatické, ale některé mě štvaly. Například od Postráneckého jsem nečekal, že ten jeho přehrávaný hlas, mě po pár dílech bude tuze štvát. Ovšem každý díl mě navnadil si opět zajet do sklípku a užít si zdejší atmosféru. Druhá série by podle informací měla vzniknout, a ani ji si ujít nenechám. ()

Pilda17

všechny recenze uživatele

Koza se ale nikdy nemýlí a nebo si z nás někdy dělá prostě "prdel". Nebo plná čára není zeď. Najde se v každém díle pár povedených hlášek. Hlubší smysl v této komedii nebo nějaký příběh nenajdeme. Na druhou stranu na menší odreagování u nudného nedělního večera naprosto dostatečná záležitost. Jedná se "zatím" o menší nadprůměr, ale to je na české poměry docela úspěch. (Po 3.díle) ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Je k neuvěření, kam se český seriál může propadnout. Až do vinného sklípku, respektive tvůrčího sklepa. Nevěřím, že se na tohle dívá 2 miliony diváků. Absolutně nemám ponětí, co o tomhle psát, a jak to popsat. Chápej, je to něco nepopsatelného ve smyslu seriálového dna, kdy výsledný produkt by měl být spálen na hranici pro výstrahu. Zůstal jsem v němém úžasu, když jsem poprvé spatřil tu ani ne amatérsky natočenou příšernost, protože to bych amatéry urazil. Dan Wlodarczyk s kolegou Vojtěchem Moravcem nemají ani setinu ze základů řemeslné režie a neobjevil jsem jediný záběr nebo scénu, o které bych prohlásil, že byla průměrně dobrá, a ne odpadově obludná. Vynechme dialekt, který míchá a sráží dohromady všechno možné od jihočeských řek a rybníků, přes klasickou pražštinu až po moravskou "hégrovinu", vynechám pravděpodobně i fakt, že vinaři zřejmě nezapíjí víno kořalkou, a pominout lze i to, že vtipy jsou podávané sterilně a zasmát se jim může jenom dement, co pravidelně sjíždí všechny české a rádoby vtipné seriály. Pan František Filip by se divil a pan Jaroslav Dudek by žasnul, jaké to mají následovníky, kteří jsou nemohoucní ve vypravěčském stylu, práce s herci jim nic neříká, a místo nějaké vkusné a kvalitní zápletky, nabídnou záběry na vinici kamerou vypůjčenou od štábu TN. V současnosti to nejhorší, co jsem kdy v televizi v oblasti seriálové tvorby viděl. Odpad z hroznového vína, je proti tomu produkt hodný k dalšímu zpracování. Mé hodnocení: 0% ()

Galerie (261)

Zajímavosti (23)

  • Přestože děj probíhá ve vinařské oblasti na jižní Moravě, valná většina herců pochází z Čech. Poznat to lze v rozhovorech, kdy se postavy snaží mluvit v nářečí, které ale ve scénáři ani v hereckém podání jižní Moravu přesně nenapodobuje. (Maulincio)
  • Před oficiálním koštem na dvorku u Pavlíčků, při sezení vinařů, si farář (Pavel Liška) bere pagáče z pekáče na okně a vzápětí si pagáče bere opět, a to aniž by jednoho pagáče položil zpět či snědl. (PMUL)
  • Při degustování posledního vzorku Pálavy Pavlíček (Václav Postránecký) dopije vzorek ve sklence, ale v dalším záběru má zase plnou sklenku. (Brebto)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno