Reklama

Reklama

Případ pro lyžaře

(TV film)
  • Česko Zvláštní případ (neoficiální název) (více)
všechny plakáty
TV spot

Dnes se můžete těšit na další díl volného cyklu detektivek z pera renomované autorky Hany Proškové, tentokrát podle knižního bestselleru "Zvláštní případ". Komisař Vašátko (V. Preiss) se na dovolené na horské chatě potká s malířem Horácem (D. Matásek). Sešla se tu různorodá společnost hostů, které vládne agresivní a arogantní režisér Skorkovský (D. Prachař). Ten ponižuje a týrá nesmyslnými příkazy svého malého syna (M. Svoboda). Horác jeho chování nese velmi těžce. Špatně to snášení i ostatní, ale ti jsou režisérovi nějak zavázáni. Dusno v chatě postupně narůstá a režisér je nalezen mrtev. Policie se kvůli vichřici nemůže do chaty dostat, a tak se vyšetřování ujímá přítomný a zkušený komisař Vašátko. Chata je plná lidí, kteří mají silné motivy k vraždě... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Dobrá pochmurná atmosféra horské chaty. Je třeba se ale dívat dost bystře, jelikož děj je lehce zmatený či přímo náročný na detaily a o možné pachatele tu není nouze. Naštěstí uz po 10 minutách je jasné, kdo tu zemře 😀 Díky bohu jsem predlohu nečetl a tak jsem byl na konci příjemně prekvapen... Na druhou stranu, jedná se o prostou televizní inscenaci, kterou ani Preiss nezachrání. 50% ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší příběh z celé trilogie. Značně podprůměrná televizní zábava, která sahá jiným projektům České televize z poslední doby sotva po kotníky. Ale je pravda, že pro babičky je tento zastaralý styl možná zajímavý. Většinu diváků ale oslovit nemůže. Rozuzlení bylo hodně kostrbaté, i když jsem čekal nečekané. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Případ pro lyžaře se mi zdál atraktivní svým komorním, ale útulným prostředím horské chaty, zasypané sněhem. Bohužel, z celé trilogie se mi v něm nejméně líbilo chování, či spíše herecký projev postav a co nejhůře, pointa celého příběhu. Jinak se jednalo o pohodovou odpočinkovou kriminálku, kde by mi ani nevadilo, že by se zločin nestal či se stal jiný, méně závažný, případně kdyby se nemusela řešit vražda, k tomu způsobem obzvláště podivným a málo uvěřitelným. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k předchozím dílům musím spravedlivě jít dolů. Není klasičtější detektivní motiv, než případ v hotelu, velkém domě apod. kdy je někdo z návštěvníků zabit, detektiv je přítomen a všichni jsou podezřelí. Ani Hana Prošková se tomu nevyhnula. Tentokrát je to vyšetřování ale lehce kostrbaté. Nejsem žádný detektiv, většinou mi trvá než přijdu na pachatele, ale zde jsem na pachatele přišel poměrně brzo a docela snadno. ()

Lumpus 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to poměrně zvláštně zpracované, dosti krkolomně, možná tak nějak divadelně. Napětí budováno ale bez potřebného konečného wow efektu. Celkově trochu na efekt, ale rozhodně se nejedná o úplný propadák asi hlavně díky dobrým hercům a krásné zimě, + jedna hvězda za to že se ve filmu běžkuje :) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Při vysvětlování Horáce (David Matásek), jak došlo k zabití režiséra, všichni zapomněli na velmi důležitou okolnost, a to, že okno bylo otevřené poměrně dlouhou dobu (nejdřív u něj stál režisér a kouřil, následně zůstalo otevřené po celou dobu, kdy režisér naháněl Františka poté, co František z okna vyskočil, a následně, kdy Horác vyskočil za ním až do doby, než Horác okno zavřel). V místnosti musela být proto třeskutá zima, a proto nemohlo být možné „nepozorovaně“ zavřít okno a tvrdit, že bylo zavřeno po celou dobu (to by bylo v místnosti teplo). (pjotri)

Reklama

Reklama