Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

  • USA Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (více)
Trailer 1

Třpytivé vody Karibiku jsou pro mazaného kapitána Jacka Sparrowa nevyčerpatelným zdrojem tajemných a vzrušujících dobrodružství. Jeho idylický život se razantně změní ve chvíli, kdy se lstivý kapitán Barbossa zmocní jeho lodi Černá perla a napadne město Port Royal. Nelítostná bitva má jediný cíl: únos guvernérovy krásné dcery Elizabeth. Na její záchranu se vydává přítel z dětství Will Turner, ale sám na to nestačí. Proto se spojí s Jackem, který touží získat zpět svou loď. Nikdo z nich netuší, že prokletý poklad změnil jejich největší rivaly, lstivého kapitána Barbarossu a jeho posádku, v nesmrtelná stvoření. Kletbu může zlomit pouze vrácení pokladu na jeho původní místo a vše musí být zpečetěno Elizabethinou krví. Myslí si totiž, že je dcerou Willa Turnera - otce mladého Willa. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 189)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Učebnicový príklad toho, ako dokáže skvelo zvolené prostredie, pre v podstate banálnu historku, vyluftovať pootvorené peňaženky letným popcornholikom. Nutká sa mi silná analógia s Múmiou. Tak ako vtedy egypt, tak teraz svet pirátov pôsobi veľmi sviežo a neokúkane. Na Indiho to síce nemá, ale človek sa aspoň ukľudní, že inteligentné dobrodružné komédie úplne nevymreli. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Když už popkornová zábava tak takováhle. Skvělá, svižná, nenudící se skvělým obsazením hudbou režií a vším co k tomu patří. Viděno asi šestkrát a furt mě to baví. Geoffrey Rush by byl za takovýhle výkon v každém jiném filmu glorifikován, měl bohužel tu smůlu, že natrefil na Deppa v životní komediální formě. ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Zajímavosti: Ostrov Isla de Muerta je španělsky "ostrov mrtvého". tortuga je také španělsky a znamená "želva". *** Lebka se skříženými hnáty byla na vlajce "Calico" Jacka Rackhama, kapitána lodi Revenge a dlouholetého milence známé ženské pirátky Anne Bonny. *** Scéna, kdy Jack Sparrow se drží stožáru své potápějící se lodi je pocta Busteru Keatonovi, který to také ukázal ve filmu The Navigator (1924). *** Keira Knightly měla na sobě černé kontaktní čočky stejně jako Johnny Depp v poslední scéně filmu. Po skončení filmu je zahodila. *** Když Will vstává po omráčení, dívá se do přístavu a divák může spatřit u vchodu tu samou dívku, která hrála mladou Elisabeth (Lucinda Dryzek). *** Loď, která se ve filmu jmenuje "Interceptor" je skutečná loď "Lady Washington" a je oficiální lodí velvyslance státu Washington. Ve filmu jste ji mohli zahlédnout již dříve: Star Trek: Generations (1994) a Treasure Planet (2002). *** Při návratu z nočního natáčení na Karibských ostrovech se loďka, ve které byla Keira Knightley, její matka a plavčík, rozbila o útesy, avšak nikomu se nic nestalo. Scéna se pak raději dokončila ve filmovém studiu než na place. *** Film se původně jmenoval jen Piráti z Karibiku, ale vidina dalšího pokračování přiměla producenty k podtitulu. *** Postava kapitána Jacka má v ústech zlat mezi zuby. To zalto je skutečné, zasadil ho tam zubař Johnnyho Deppa. Producentu se však zdálo, že je ho tam moc a tak bylo zčásti odstraněno. *** Chození pod vodou pod člunem je režisérova pocta filmu The Crimson Pirate (1952). *** Mnoho posádky lodi během filmování trpělo záhadnou mořskou nemocí. Keira Knightley si proti té nemoci vzala pilulku ... a usnula :-) *** Ted Elliott a Terry Rossio film připravovali již v 90. let, ale tehdy byl odmítnut. *** Jména všech tří hlavních postav jsou spojena s ptáky. *** Po mečovém souboji mezi Jackem a Willem je na Willově obličeji prášková čokoláda. *** Východoindická obchodní společnost skutečně dělala pirátům značku ve tvaru P, ale na čelo místo na ruce, jak je ve filmu. *** Slovo "pirát" a "pirátství" se ve filmu objeví 56krát. *** Opice "Jack" je hrána dvěma různými kapucínskými opicemi. První hrála desetiletá opice Tara, druhou osmiletý opičák Levi. *** Vlasy Keiry Knightley byly prodlouženy, protože v předchozím filmu je měla krátké. *** Roli Jacka Sparrowa mohli hrát také Michael Keaton, Jim Carrey a Christopher Walken. *** Willa mohli hrát Jude Law, Ewan McGregor, Tobey Maguire, Christopher Masterson či Christian Bale. *** Opičák Jack se směje když mu Barbossa děkuje za vrácení zlaté mince. Opičák to však dělal sám od sebe, aniž by to po něm někdo ze štábu chtěl. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Prokletí Jacka Sparrowa aneb vítejte v dobách, kdy byl ještě Johnny Depp skutečně vtipný. Kde v dalších dílech vykrádá sám sebe, tady ještě sází skutečně vtipné gagy. Díky němu film získává právě tu nadsázku, která je u podobného filmu nutná. 2 hodiny oddechové nekomplikované zábavy, což v pokračováních neplatí. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Žiadna nová perla v Hollywoodskom mori, len otrepaná, ale zato prudko bavivá pirátska story postavená na zvučných (Rush, Depp) a/alebo atraktívnych menách (Knightley, Bloom), okorenená solídnymi efektami, dobrými gagmi a ľúbivou hudbou. Navyše postava Jacka Sparrowa v podaní Johnnyho Deppa (nie bez neho) je hodná kultu. Možno to mohlo byť trochu kratšie... ()

Galerie (126)

Zajímavosti (125)

  • Původně měl k filmu skládat hudbu Hans Zimmer. Ten si však myslel, že snímek nebude úspěšný, a proto odmítl. K dalším pokračováním již hudbu komponoval. (Scelleton)
  • Na začátku filmu, když Elizabeth (Keira Knightley) sebere malému Willovi (Orlando Bloom) minci, tak ji při prohlížení drží jen prostředníčkem a palcem, ale při záběru z jiného úhlu drží medailon ve více prstech. (Mr.Hudson)

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Reklama

Reklama