Reklama

Reklama

King Kong vs. Godzilla

  • Japonsko Kingukongu tai Gojira (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ponorka narazí do plovoucího kusu ledu do kterého byla Godzilla (Gigantis) v předchozím dílu zasypána. Jakmile to zjistí armáda, vyšle proti Godzille rakety a letadla, ale Godzillu to nezastaví a půjde dál na Tokio. Mezitím je nalezen na tropickém ostrově lidoop, kterému místní domorodci říkají King Kong. Poté, co zničí obrovskou chobotnici, je polapen a odvezen z ostrova, protože vědci věří, že on je jedinou nadějí na záchranu Tokia. Godzilla mezitím začne pustošit celé Japonsko a při prvním setkání Konga zažene do města. King Kong tam najde ženu, do které se zamiluje a začne město ničit (s ní v ruce). King Konga nakonec polapí a odvezou ke Godzille. Začne největší souboj nejslavnějších obřích monster. (Spinosaurus)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Ani nevím jak "objektivně" k filmu přistoupit, ano je to hloupý a neskutečně zastaralý film. Ale např. za půlku aktuální filmové sezóny 2013 nepamatuji zábavnější snímek, tenhle po Oscarech opravdu nepokukuje. S godzillí sérií nemám příliš zkušeností, ale jeji "střetnutí" s ikonickým gigantem americké kinematografie je prostě... povedené. Věřím, že jsou popsáný stohy erudovaných prací o významech/alegoriích či symbolizmu, stejně jako výsměšné články o naivnosti a papundeklovosti. Ale stručně - je to hlavně zábavných 90 minut. 70 % ()

Lima 

všechny recenze uživatele

4) KING KONG vs. GODZILLA (1962)___ORIGINAL SHOWA SERIES 1954-1974___Tímhle dílem nastal zlom. Godzilla přestala být zlým elementem (dočasně), přibyla nezanedbatelná dávka infantility a (nechtěné) komičnosti, kterou Honda rozvíjel v dalších dílech a téměř až ad absurdum dovedl Fukuda. Situační humor zde pramení z komického vzhledu King Konga a jeho soubojů s Godzillou, které útočí na divákovu bránici. Památných scén je tady spousta (útok chobotnice, první zjevení se Konga) a závěrečný souboj King Kong vs. Godzilla, se svojí teatrálností a dětinskostí, se stal modelovým pro filmy následující. Pokud byste v souboji opice s ještěrem čekali nějakou monumentálnost, úměrnou jejich proporcím, tak jste vedle. Vypadá to asi tak, jako by se dva wrestleři oblékli do kostýmů a začali se rubat. Různé chvaty, podrážení nohou, strkání i na náznaky juda dojde. King Kong skočí po Godzille, ale nestrefí se, bouchne hlavou o šutrák a omdlí (!). Godzilla zapomene, že může chrlit plameny a tak se snaží omráčeného Konga zničit tak, že ho zasypává kamením, jako když pejsci zadníma nožkami zahrabávají své exkrementy. Když ke konci souboje do King Konga uhodí blesk a on začne z prstů chrlit elektřinu, v tu chvíli to vypadá, jako když imperátor ze Star Wars trestá Luka Skywalkera....ehm....Někdy člověk narazí na něco, co překoná jeho představy. Triky jsou srandovní, dialogy jsou duchaplné ve smyslu "Když Godzillu nezničíme my, zničí ona nás.", herecké výkony jsou přímo dadaistické a celé je to "edwůdovsky" zábavné. Nevěřím, že tohle myslel Ishiro Honda vážně. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Už jen pohled na Godzillu mě v dětských časech připravil o nehtíky a soužil otázkou "jak je tohle možný?". Dneska vím minimálně to, že tanky, vláčky a autíčka se dostanou v každém hračkářství a taky že chobotnici bych přeprala, kdyby teda byla v igeliťáku jako tady, i když taková frajerka, abych si jí dala na hlavu jako King Kong, to zas nejsem. Tehdy mi Godzilla nepřipadala jak zdivočelá slepice a i Kong měl, myslím, prsa na prsou a ne na břiše, ale to neni nic proti tomu, když se ti dva setkali a házeli po sobě šutry a váleli sudy. Jestli je tedy pravda, že smích posiluje bříšní svaly, tak dnes mám zaděláno na "pekáč buchet". ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Tohle byla zábava a to dost velká. Během filmu si obě monstra jasně získali mojí pozornost a jejich vzájemné střetnutí bylo vyvrcholení celé téhle zábavné taškařice. Kongovo kotrmelec spolu s pohyby Godzilly a také vše ostatním jako např: vojenská základna kterou jako bych si stavěl sám na koberci mě donutili tomuhle prostě dát 4 hvězdy, protože já se královsky bavil. -- 75% --- 7/10 IMDb ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

The Battle of the Century!! Japoncům nestačí, že se na ně valí z ledovce znovuzrozená Godzilla, ale ještě si musí přitáhnout King Konga. Ach jo, být to víc o monstrech a méně o lidech, mohla to být mnohem větší zábava. Závěrečný wrestling je totiž parádní. Takhle s tou omáčkou to je tak za 5/10. Trikově dobrý, je to celý o demolování miniatur a dvou chlápcích v příšeráckých oblečcích, ale má to i své nevýhody jakože Kongova mimika je nulová. Takže celkově se z toho dalo dostat mnohem víc, takhle průměr. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (25)

  • S myšlenkou na souboj King Konga s jiným monstrem přišel Willis O'Brien, který měl na starosti efekty u původního filmu King Kong (1933). Jeho původní vizí bylo postavit proti sobě King Konga a Frankenstaina, který měl být obrovský a vytvořený z částí různých zvířat. Žádné americké studio však nemělo zájem a nápad se uchytil v Japonsku, kde byl však Frankenstein  nahrazen Godzillou. (Dreadd)
  • Herec Šoiči Hirose, který ztvárnil King Konga, musel být v kostýmu monstra během natáčení zašit a nemohl tedy mezi jednotlivými sekvencemi natáčení vylézat ven. To vedlo k několika kuriózním a dosti nebezpečným situacím – jednou se například stalo, že kostým vzplál a Hirose v něm musel bezmocně čekat na pomoc ostatních členů týmu. (Israha)
  • V americké verzi byly předabovány i postavy, které v původní japonské verzi mluví anglicky, a pořad "Wonderful World Series" byl změněn na "United Nations News Show". (Dreadd)

Související novinky

King Kong se vrací?

King Kong se vrací?

28.07.2014

Studio Universal chystá nový filmový vesmír, ve kterém by se měli potkat Drákula, Vlkodlak nebo Mumie. Klasická monstra ale nebudou ta jediná, která bychom měli v budoucnu potkávat na velkém plátně.… (více)

Reklama

Reklama