Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 580)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Děsivě působivý nápad ve výborném zpracování. Ashton Kutcher konečně hraje a nesnaží se tvářit na každou kočku ve filmu nadrženě. Vedle něj už se spíše najdou nové tváře, než nějací staří pardálové, i proto možná film působí svěže. Velmi silné je téma, podpořeným vynikající atmosférou. Kdo by nechtěl mít podobnou možnost cestovat podle deníku? Ale ta odpovědnost za činy... Přesto je celý příběh a cestování zpět velmi přehledné, divák se neztrácí. pro mnohé diváky to samozřejmě bude dost důležité. Výborný film. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Když jsem Butterfly Effect viděl kdysi dávno poprvý, bylo to příjemný překvapení, anžto šlo o důkaz, že se stále tu a tam někdo namáhá použít mozek. I když se ve filmu daj najít známý prvky (koneckonců časoprostorový bloudění je už od Wellse nejohranější SF proprieta), tvůrcům se musí nechat, že vnitřní logika příběhu je slušně propracovaná a nic jim výrazně nedrhne, ani Ashtonu Kutcherovi (tedy nedrhne ani Ashton Kutcher). Dost podařený debut, jen jsem doufal, že autoři budou stejně kvalitně i pokračovat, k čemuž zatím nedošlo. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tam kde žánroví bratříčkové (nejen Dvanáct opic či Donnie Darco) ve své důmyslnosti teprve začínají zahřívat své kola logiky, tak tam už Osudový dotek se svou "dějovou a časově paradoxovou" linií dávno stojí na červenou. Přesto je to dobrý snímek, hlavně v první polovině. Pak dochází scenáristům (a vzhledem k tomu, že si to i natočili, tak i režisérům) dech i nápady a Kutcherovi talent. Celý snímek se začne potápět do vod průměrnosti plné klišé na klišé a jen díky včasnému ukončení se nepropadl ještě níže. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pořád plánujete změnit názor vědců na to, jak mysl asimiluje vzpomínky?" Kdybych měl schopnost měnit minulost, tak bych to neudělal. Ta jediná drobná chybka, která mě posledních dvacet let budí ze sna, totiž nestojí za opravu, kdybych kvůli tomu měl ohrozit svůj skvělý život. Evan však svou Kayley nezískal na první, druhý ani třetí pokus, tak do toho šel a já jsem přitom cítil, že vidím cosi výjimečného. Jenže mě celou dobu bavilo pouze sledovat jednotlivé verze Kayley a jedinečného spolubydlícího Thumpera. Oproti tomu Evanovy výlety do dětství mě dost štvaly, protože upalování psů, zabíjení nemluvňat výbuchem a ani výroba dětské pornografie nejsou tou zábavou, za kterou rozdávám hvězdičky. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Kdosi řekl, že něco tak nepatrného jako mávnutí křídel může vyvolat tajfun, který zasáhne celý svět"…. (teorie chaosu).....“ /// ,,Cos dělal s tím nožem?“ ,,Nepamatuji se!“ - Jestli máte v průběhu filmu pocit, že ničemu nerozumíte, tak je to dobře. Aspoň si vychutnáte rozuzlení (já neměl vůbec ponětí o čem to je!!!). Všechno bych shrnul do ,,uživatelský“ klasiky - super scénář, super kamera. Dobrej sci-fi thriller, kterej se dá (nebo musí?) vidět víckrát! A já mažu schovat fotoalba. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (38)

  • Když se Evan (Ashton Kutcher) a Kayleigh (Amy Smart) jdou spolu projít, sedají si na lavičku a Kayleigh nabízí Evanovi tyčinku. Přitom lze spatřit ruku technika, který hýbal s Evanovými protézami. (orkadimenza)
  • Výbuch poštovní schránky se povedl na poslední možný realizovaný pokus. Další schránky totiž nebyly k dispozici. (don corleone)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama