Reklama

Reklama

Existuje jedna zajímavá teorie - teorie chaosu neboli efekt motýlích křídel... Napínavý thriller odehrávající se mezi minulostí, přítomností a budoucností. Mladý fyzik Evan Treborn (Ashton Kutcher) se vydává díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z ruky a následky jsou hrůzostrašné... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 580)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Kdosi řekl, že něco tak nepatrného jako mávnutí křídel může vyvolat tajfun, který zasáhne celý svět"…. (teorie chaosu).....“ /// ,,Cos dělal s tím nožem?“ ,,Nepamatuji se!“ - Jestli máte v průběhu filmu pocit, že ničemu nerozumíte, tak je to dobře. Aspoň si vychutnáte rozuzlení (já neměl vůbec ponětí o čem to je!!!). Všechno bych shrnul do ,,uživatelský“ klasiky - super scénář, super kamera. Dobrej sci-fi thriller, kterej se dá (nebo musí?) vidět víckrát! A já mažu schovat fotoalba. ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý námět......dvě věci, ze kterých se může zbláznit i velký génius....nekonečnost vesmíru a schopnosti mozku. Ta druhá je ústředním motivem. Napadají mě hned dva filmy: Lola běží o život a Memento. V každém případě, pokud má film vracečky, působí neskonalé blaho na moje filmové chuťové pohárky. Opravdu lahůdka, barevné efekty a pokroucení obrazu, prostě žůžo. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Pravda, pokud by byl dojezd takový, jako rozjezd, tedy skoro stoprocentní psycho, byl bych spokojen. Ovšem v druhé třetině, tváří v tvář veselým barvičkám a rozpustilému kampusu, to bledne a i když se snímek chce vrátit podruhé do stejných kolejí a částečně se mu to i daří, už to prostě není ono. Také s vědomím toho, že se mohl hrdina pořádně zamyslet a logicky pouvažovat, při kterém rozhodnutí by všechno zůstalo tak, jak má, ale hodinový film by asi nebyl to pravé. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V roce 2004 a 2005 vznikly tři opravdu výborné filmy na stejnou tématiku. Svěrací kazajka, Hranice života a výše jmenovaný Osudový dotek. Podobní, ale každý naprosto o něčem jiném a proto se to nedá srovnat. Ale i kdybych musel tak bych souhlasil s tím, že tento je ze třetice nejlepší. Ashton Kutcher, herec, kterého bych si v takovém filmu opravdu nedokázal představit, ale opak je pravdou a on zahrál opravdu úctyhodný výkon, který filmu patřičně zvyšuje na kvalitě a pokud si na něj vzpomenu tak na úkor tohoto filmu. Příběh je nasnímán pro diváka opravdu nádherně a příjemně ubíhá...a dává divákovi čas na to aby si to patřičně urovnal v hlavě. Velice zajímavý film, který vtloukává divákovi hřebík do hlavy a je poté těžké ho z něj jen tak vyndat. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (38)

  • Scénář k filmu byl jeden z těch nejčtenějších mezi producenty, přehazovali si ho jako horký brambor, než do projektu vstoupil Ashton Kutcher. Pak se ho okamžitě chopili v New Line Cinema. (don corleone)
  • V jednom flashbacku čte Evan (Ashton Kutcher) pasáž z krátkého příběhu Raye Bradburyho s názvem "A Sound of Thunder". Vypráví o skupině lidí, která se vydá do minulosti lovit dinosaury. Jeden z nich omylem zašlápne motýla, což má v budoucnosti za následek větší změny, než by se dalo předpokládat. (don corleone)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Další dotek osudu

Další dotek osudu

17.01.2006

Efekt motýlích křídel časové smyčky v nízkorozpočtovém (13 mil. dolarů) snímku Osudový dotek vzbudil před dvěma lety velmi kladné reakce publika a celosvětové tržby 96 mil. byly pro producenty více… (více)

Reklama

Reklama