Reklama

Reklama

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází

  • USA 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi (více)
Trailer 2

Jedenácté výročí útoku na newyorská Dvojčata se teroristická bojůvka operující na severu Afriky rozhodla „oslavit" útokem na americkou ambasádu v libyjském Benghází. Její zaměstnanci sice již předem tušili, že se něco chystá, tajné služby však jejich pocit ohrožení relativizovaly. I proto se pracovníci ambasády ocitli tváří v tvář obrovské přesile prakticky bez větší ochrany, kterou by si pobyt v „třaskavém" regionu jinak určitě zasluhoval. Neměli by sebemenší šanci, kdyby v oblasti nepůsobila skupinka „bezpečnostních analytiků", bývalých elitních mariňáků. Ti hodí za hlavu všechny psané i nepsané postupy, především nařízení, aby se do ničeho nevměšovali, a rozhodnou se bránit ambasádu do poslední kapky krve. Časový údaj ve filmu odkazuje k době, po kterou se nerovný boj o ambasádu sváděl. (CinemArt)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (681)

swamp 

všechny recenze uživatele

Jen jsem čekal, kdy povstane rozstřílená americká vlajka z bazénu a dá všem motivační patriotickou řeč aneb Stars and Stripes 4ever! Hromada hoven, která se line hlavním i vedlejším postavám z úst je opravdu kolosální (aby ne, na téměř 2,5 h stopáži). Vážně mě to docela mrzí, protože ten zbytek je vskutku dobrý a perfektně zmáknutý (i když 'lens flare' efekt mě už po pár minutách docela sral). ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Z ústřední jednotky jsem dokázala bez váhání identifikovat akorát "Toho, co tam na začátku přijel" a Tonta, pak už jen vím, že tam byl "Ten s tím tlustým miminem" a "Zbytek". Kdyby tam po výbuchu nepoletovala ta fotka, ani bych nevěděla, kdo z nich to vlastně zemřel... Do dané problematiky nevidím, zbraně taktéž nejsou moje parketa (věřím, že tuhle stránku filmu si můj kamarád užíval mnohem více než já), je ale pravda, že oproti jiným filmům bylo zobrazení zásahů až překvapivě reálné. Žádné bezhlavé pálení do všeho, co se hýbe, naopak, místy možná až solidní riskování, ale tak chápu, že Damoklův meč ve formě vojenského soudu je nepříjemný. Chvílemi mi nový Bay připomínal "Černého jestřába", kterého až na scénu se stahující se tepnou nijak zvlášť nemusím, ale nepřetransformovalo se tam jediné auto, takže pořád dobrý.;-) ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Tak teď vážně nevím, kdo je, nebo byl ve větší prdeli. Jestli Michael natočením tohoto filmu, nebo američtí vojáci v Libyi. Objektivně mi to vychází tak nějak napůl. Filmu nelze upřít snaha o nějakou věrohodnou akci, na druhou stranu toho typicky amerického patosu je tam prostě i tak moc. Není nějak extra viditelný, ale z testosteronu napumpovaných vojáků je cítit při každé větě, nebo pohledu. A když k tomu připočtu, pro mě totálně nesympatické herce, jsem nucen s lítosti v hlase konstatovat, že takový Americký sniper byl mnohem lepší film. I když jsem dal i tak za tři. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

13 Hodín je značne rozpoltený film. To preto, že je to film Michaela Baya. Hneď vysvetlím. 13 hodín je niekde úplne inde, ako zvyšok jeho produkcie a tak naňho použijem aj náročnejšie kritériá. Za prvé je tu ten Bayov pátos, ktorý funguje medzi robotmi a na meteorite, ale v krvavom aktuálnom príbehu rozprávajúcom o našom svete pôsobí trochu nepatrične. Našťastie to s ním nepreháňa, lenže ak po precízne natočenej akčnej scéne, ktorá v ničom nezaostáva za tými najlepšími od Greengrasa príde na radu doslovnosť, kde slová vyjadrujú zmätok v hlavách vojakov, ale my tento ich vnútorný zmätok takmer až metaforicky dokážeme vyčítať na základe zmätku počas akcie, je to absolútne zbytočné. Sentimentálny záver toho ničí pomerne dosť, napríklad moje rozhodnutie prikloniť sa k nižšiemu hodnoteniu. Každopádne Bay otvára nejaké tie otázky o súčasnom svete a už tento fakt je takmer zázrakom v jeho tvorbe. Prepad filmu je nespravodlivý, Bay sa skutočne snažil a v mnohom prekročil svoj tieň. Jeho fanúšikovia bohužiaľ nie, tí sa viac tešia na....ani sa mi to nechce písať....70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ty krávo. Čestný 1. místo za rok 2016 v kategorii nejtestosteronovější film - jo, sakra, už v únoru. Jenom pro chlapy. Chci víc války, chci víc Baye. A chci si zahrát Call of Duty. Nejepičtější akci současnosti točí Američan, smiřte se s tím. Všechen přepálenej patriotismus a rozstřílený vlajky bez problémů odpuštěný. ()

Galerie (205)

Zajímavosti (27)

  • Velká část filmu se natáčela v Ta' Qali na Maltě v březnu 2015. Film se natáčel i v Maroku. (agentmiky)
  • Po prvom originálnom zostrihaní bola dĺžka filmu až 4 hodiny. (MikaelSVK)

Související novinky

Affleckové a Rudá četa

Affleckové a Rudá četa

31.08.2017

Ben Affleck se po necelé dekády režírování u Warner Bros. vydává ke konkurenci. Jeho nový projekt se jmenuje Red Platoon a natočí ho pro studio Sony, které s ním určitě prahne po oscarových… (více)

Mizerové 3 s novým režisérem?

Mizerové 3 s novým režisérem?

10.06.2015

Michael Bay má plné ruce práce. Momentálně točí akční thriller 13 Hours a do budoucna ho chce urvat hned několik projektů. Nejhlasitěji o něj bojují válečný akčňák Sabotage, sci-fi Time Salvager a… (více)

Reklama

Reklama