Reklama

Reklama

Čertí brko

  • Česko Andělské pero (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat. Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (448)

gegina31 

všechny recenze uživatele

Chvíli mi trvalo, než jsem se rozhoupala k hodnocení. Nakonec jsem se rozhodla pro krásných pět hvězd a to z několika důvodů. Zaprvé...mojí pětileté holčičce se to líbí. Zadruhé...líbí se to i mně a to ikdyž jsem to viděla asi 3x a naopak jsem to já, která malou předevčírem ukecávala, jestli si to nechce ještě pustit (samozřejmě bez úspěchu). Dále je tam fakt skvělé herecké obsazení. Dokonce Cina hraje tak dobře, že bych si skoro ani neuvědomila, že by ho normálně nějaká kočička z hospůdky vůbec nezajímala... Budař je skvělej, Vetchý tentokrát povýšil na Lucifera a samozřejmě je skvělej... jak jinak. A ostatní čerti se taky hodně povedli. Jejich společný song je naprosto super a na to čertí blbnutí se hrozně dobře dívá. Až mě štve, že na youtube to ještě není, takže si to musím přetáčet v pohádce. Ostatní písně příjemné a hodně chytlavé. Samozřejmě jsou pořád lepší a časem prověřené pohádky, ale tohle je alespoň neokoukané... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem měl trochu obavy z toho, jestli mému hodnocení neuškodí to, že jsem si pohádku pustil v mimovánočním období, kdy je má emoční odolnost mnohem silnější, ale nakonec se ukázalo, že jsem se nemusel bát. Bez větších problémů jsem Čertí brko zařadil do lepšího průměru, ale musím přiznat, že se o to postarali spíše sami herci než scénář. Ten se mi zdál být místy trochu "v pasti", a taky mi chyběla větší dávka humoru. I tentokrát došlo na zpěvy a tance, což mi už v pohádkách fakt vadí. O zábavu se mi v každé své scéně postarala Jana Plodková a je mi líto, že její role nebyla alespoň o trochu větší. ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Pozitívom tejto rozprávky je herecké obsadenie. Výborný je Vetchý, Bárdos a Geišberg, pre ktorého sa Čertí brko stalo žiaľ labuťou piesňou. Nedokázal som sa zmieriť s faktom, že sa jedná o "občiansku výchovu pre škôlkarov" a ich rodičov v duchu americkej Zootopie. Lenže o 2-3 roky vtipy kleklo brko a podobné už aj tak nikto nepochopí, tak na čo ich tam pchali? Zamerali sa na politické vtipy a texty piesní, ale samotný scenár na mňa pôsobí len ako sled násilne pospájaných scénok. Keď už z toho urobili muzikál, mala tam byť aspoň 1 pesnička chytľavá, ale to nie. Nie je to také zlé ako minuloročné Přání k mání, len to nestojí za lístok do kina. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

A tak čerti a samotné peklo zachránilo Česko od Babiše, teda Pytlov od zlého rychtáře. Já jsem tak nějak tušil, když za tím stojí Najbrt, že to bude zase celé o současné politické situaci. A ono taky jo. Jako pohádka to selhává, protože to celé vypadá, jako by to točil někdo, kdo v životě žádnou pohádku nenatočil, tak vykradl pár věcí z jiných českých pohádek a nějak to pospojoval + do toho zasadil současnou politickou situaci, aby z toho něco měli i dospělí, kteří na to s děckama musí jít. jenomže právě ten film díky tomu působí, jako kdyby vyprávěl dva jiné příběhy, co se nakonec jaksi prolnou, ale stále to působí, jako by každý byl sám za sebe. Jestl ise chtěl Najbrt vyjádřit k současné situaci v politice (i když už to udělal samý rok v Prezidentu Blaníkovi), nechápu, proč z toho zrovna musel udělat pohádku. Jo, kdyby si troufl, dejme tomu, na podobenství, co je další z žánrů, který už se dneska v Česku vlastně netočí, tak bych to cenil víc, takhle mi to připadá, že se Najbrt snažil spojit dvě věci dohromady, ale každá jde sama vlastní cestou. Filmařsky to taky nic moc není, hudba se tam absolutně nehodila, peklo a čerti se snaží působit jinak, než jak známe z jiných českých pohádek, ale pořád je tím znatelně inspirované a ve finále působí dost nudně, jako celý film. Herci ale nejsou špatní, i když některé jsem si v jejich rolích nedokázal představit, Najbrt je nějak ukočíroval, že hrají docela dobře (s výjimkou Bárdos, které buď blbě napsali roli nebo ji předabovali, jinak si to nedokážu vysvětlit). To mu uznávám, ale jinak Čertí brko za moc nestojí a klidně přiznávám, že Čertoviny od Trošky se mi líbili víc, protože fungovali jako pohádka, tohle selhává kde může, včetně těch otravných a zbytečných písniček. 2* ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám příjemná, inteligentní a vtipná pohádka pro celou rodinu. Výprava, kostýmy, písničky, obsazení, fajn humor, originální scénář, výborní všichni, ale Jana Plodková, ta jede bomby.. :-) Velmi vkusné, chválím, tvůrcům tleskám. A zároveň je to moc pěkné rozloučení s Mariánem Geišbergem. Čest jeho památce! ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Producentem byla vedle České televize mj. i RTVS, což je Rozhlas a televize Slovenska. (jungewolf)
  • Režisér Najbrt obsadil Ondřeje Vetchého do role Lucifera s odůvodněním, že potřeboval někoho s přirozenou autoritou. Kdo vypadá jako čert, ale zvládne přesvědčivě autoritativní roli jako šéf pekla. (ZHODNOTITEL)
  • Film sa začal nakrúcať posledný júlový deň. Pokračovalo sa v priebehu augusta a septembra. Nakrúcalo sa v atraktívnych českých lokáciách v Ledči nad Sázavou, Chrusteniciach, alebo v Doksanoch, niekoľko dní strávil štáb taktiež na Slovensku. (classic)

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Reklama

Reklama