Reklama

Reklama

Tři mušketýři 2

  • Česko Čtyři mušketýři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Uplynula krátká doba od jmenování d’Artagnana královským mušketýrem. Královna Anna nezapomněla na služby, které jí prokázal, ale ani na kardinálovy agenty Rocheforta, a Milady de Winter neopustila nenávist a touha po pomstě za překažené plány. Spolu se svými přáteli, Athosem, Porthosem a Aramisem bojuje d’Artagnan v armádě Ludvíka XIII. u pevnosti La Rochelle proti vzbouřeným hugenotům. A cesty všech hrdinů se opět propletou, aby uzavřely osud svůj či osud toho druhého. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Vtip a nadsázka přebíjejí romantiku a dobrodružství. Řemeslně nápadité podobně jako 1. díl - většinou zajímavý střih. Ale za chybu považuji nepřesvědčivou zimní scénu - probořený umělý led. Navíc hned následuje obraz, kde se všechno zelená. I klíčový moment: únos Constance z vězení je víc komický než dobrodružný (chůdy X směčka psů). ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Začnu kladnými body. V pokračování Lesterových mušketýrů jsem si zvykl na Hestona v roli kardinála, potěšilo mě nevynechání obléhání La Rochelle a jsem rád, že smrt Constance nebyla odbyta tak šíleným způsobem jako ve francouzské verzi. Jinak se ale budu opakovat, tohle prostě nejsou mušketýři, jak bych si je představoval. "Užasné mezinárodní obsazení" je sice jménovitě hvězdné, ale například takový Finlay vůbec nevypadá jako vazoun, co by jednou ránou skolil půlku armády a York je sice předloze věrnější d´Artagnan, ale i tak mě baví daleko méně, než Barray. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Druhá část (ne díl) skvělého filmu Richarda Lestera byla stejně úchvatná a solidně natočená, jako ta první, možná bych řekl, že na tehdejší dobu i odvážnější a „drsnější“. Opět zde většina zúčastněných předvedla bravurní herecké výkony, šermířské souboje – nechybí emoce a hlavně je to našlapané nejen akcí ale i jistou formou humoru. Jako malý jsem na tomto dvojdíle hodně ujížděl a dodnes ho mám velmi rád. Takže ještě jednou: „Jeden za všechny, všichni za jednoho“ a další nadprůměrná záležitost, na kterou nedám dopustit. ()

Chase 

všechny recenze uživatele

Druhému dílu už trochu chyběl tah a nějaká silná dějová linka (v prvním díle náhrdelník) a nějak už mi tam chyběla lehkost. Celou dobu se jen k něčemu nevyhnutelně schyluje a z tohoto na psychiku náročného zchylování sem tam vyskočí parádní scéna (snídaně na hradbách). Navíc chybí hudba Michela Legranda. Na druhou stranu dostává zásadnější roli v příběhu můj oblíbenec Athos v podání Olivera Reeda. Závěr přinese potřebné emoce a Athosovy klidným hlasem pronášené osudové repliky se zaryjí do hlavy. Co mě zarazilo bylo, když jsem kdysi v televizi ve verzi s novým dabingem narazil v závěru filmu na scénu, která v původním filmu který jsem znal z vhs nazpaměť chyběla. Netuším jestli tehdy neprošla cenzurou, či co k úpravám vedlo, každopádně musím přiznat, že bez oné scény bych se obešel a původní verze se mi líbila víc. SPOILER!!! V původní české verzi chybí scéna popravy Milady. Naposledy se Milady objeví v klášteře, kdy na ní namíří Athos a řekne jí "Varoval jsem vás...Na tuto cestu nebudete potřebovat koně." Pak už se neobjeví a člověk si může snadno domyslet co se asi přihodilo. ()

reich 

všechny recenze uživatele

Tři mušketýři jsou klasika, která se mi snad nikdy neokouká. Pokračování úspěšného prvního filmu, které nám přináší opět výpravné dobrodružství s hvězdně obsazeným filmem. Film představuje mušketýry (Michael YorkOliver ReedRichard Chamberlain a Frank Finlay) v hodně za spravedlností, ctí a lásce, kteří se musí vypořádat s vychytralým a prohnaným kardinálem Richelieum (Charlton Heston), jeho služebníkem a nebezpečným špionem Rochefortem, kterého hraje vynikající  herec Christopher Lee a krásnou a nebezpečnou Milady de Winter (Faye Dunaway). A to vše doplňuje, za mě nejkrásnější herečka doby na celé planetě a to sice Raquel Welch, která hraje Constance de Bonacieux. Film plný napětí, strhující akce, plný soubojů. Navíc celý příběh a oba filmy podtrhuje vynikající hudba od Michela LegrandaZasloužené vysoké hodnocení, jelikož tato verze je lepší, než ta francouzská. 100%  ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen ve stejném roce jako předchozí díl Tři mušketýři (1973). (Listeroman)

Reklama

Reklama